Archive for Ιούνιος 2015

oxi_17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑPOE-OTA.5_IOYLH

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 – ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ

  Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ελληνικός λαός καλούνται να πουν για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο «ΟΧΙ» σε κάθε νέα συμφωνία-μνημόνιο που θα εντείνει και θα παρατείνει την εξαθλίωση, τη φτώχια και την καταδυνάστευση των Ελλήνων.

  Καλούνται να πουν «ΟΧΙ» και να απορρίψουν με αυτόν τον τρόπο τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των Βρυξελλών και του Βερολίνου, των ξένων και εγχώριων οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να ταπεινώσουν έναν ολόκληρο λαόχρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως παράδειγμα για τη συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μία Ευρώπη που η αλληλεγγύη είναι ανύπαρκτη πλέον και κυριαρχούν οι γύπες των αγορών με εκφραστές τύπου Σόιμπλε….

  Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΕ της ΠΟΕ

ΟΧΙ 2Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.
Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

  1. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας. Στις επόμενες 7 ημέρες θα κριθεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για αρκετές δεκαετίες. Τα προγράμματα των «δανειστών» προεκτείνονται έως το 2056 τουλάχιστον.
Σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι και ως Δάσκαλοι, οφείλουμε να πάρουμε θέση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τύχες μας στα eurogroups και τους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους της εποχής μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να μπορούμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας για τα μεγάλα κοινωνικά διακυβεύματα και τους αγώνες του λαού μας, όχι μόνο ως ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος, αλλά και ως σημερινές αποφάσεις, ως σημερινές πράξεις περηφάνιας, ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αντίστασης και αγώνα…

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια της ανακοίνωσης / Ανακοίνωση για το δημοψήφισμα και τις εξελίξεις

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.6

   Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια τους, όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων 100 ετών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 Κατάργηση μνημονίων – εφαρμοστικών νόμων.
 Διαγραφή του χρέους.
 Άμεση χρηματοδότηση των ταμείων.
 Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 Πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
Επαναφορά δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / Παλλαϊκή Κινητοποίηση Κυριακή 21.6.2015

 

Μπάμπης Κατσός  Χθες το μεσημέρι, εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα, έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφός μας Μπάμπης Κατσός, από ανακοπή καρδιάς. Ο Μπάμπης γεννήθηκε το 1964. Μεγάλωσε στα Εξάρχεια, όπου και δούλεψε ως δάσκαλος.

  Συμμετείχε από όταν διορίστηκε, σε κάθε συλλογική προσπάθεια. Συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στη δημιουργία του δικτύου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

  Δούλεψε χρόνια στο Δημοτικό της Κωλέττη στα Εξάρχεια (Σύλλογος Αθηνά) και κατόπιν στο Μοσχάτο, στο 3ο Δημοτικό, στο Σύλλογό μας.

  Δραστήριο μέλος του Συλλόγου, μαχητικός σύντροφος, σεμνός και ευγενικός, πάντα γελαστός και πρόθυμος να αναλάβει ό,τι χρειαζόταν, παρών σε όλα τα κοινωνικά κινηματικά γεγονότα.
  Μαζί του και με την απεριόριστη βοήθειά του φτιάχτηκαν τα γραφεία του Συλλόγου, στο υπόγειο του 3ου Δημοτικού Καλλιθέας.
  Το χωριό του Ταξιάρχης Κύμης Ευβοίας ήταν από τα μαρτυρικά χωριά, που χτυπήθηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1944, όπου δολοφονήθηκε και ο παππούς του.  Ο Μπάμπης, μέσω του Συλλόγου του χωριού του πρωτοστάτησε στην  δημιουργία του δικτύου μαρτυρικών χωριών και πόλεων.

  Η κηδεία του συναδέλφου μας θα γίνει την Τρίτη 14:30 στο χωριό Ταξιάρχης Κύμης Ευβοίας, στο ιερό ναό του Αϊ Γιώργη, στην είσοδο του χωριού.

  Πούλμαν θα αναχωρήσει την Τρίτη το πρωί, στις 9:30 π.μ. από την οδό Θησέως, μπροστά από τον Κωτσόβολο. (Θησέως 256)

Aν μες στις φωνές που τα βράδια τρυπούνε ανελέητα τα τείχη
Ξεχώρισες μια: Eίν’ η δική του. Aνάβει μικρές πυρκαγιές
Xιλιάδες μικρές πυρκαγιές που πυρπολούν την ατίθαση νιότη μας
Eίν’ η δική του φωνή που βουίζει στο πλήθος τριγύρω σαν ήλιος
Π’ αγκαλιάζει τον κόσμο σαν ήλιος που σπαθίζει τις πίκρες σαν ήλιος
Που μας δείχνει σαν ήλιος λαμπρός τις χρυσές πολιτείες
Που ξανοίγονται μπρος μας λουσμένες στην Aλήθεια και στο αίθριο το φως.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ 84η ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Δ.Ο.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Αποτελέσματα εκλογών Ιούνιος 2015

  Η Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς & Καλυψούς). Η Γ. Σ. θα γίνει με άδεια, από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, ενώ από τις 13:30 μ.μ. έως και τις 18:30 μ.μ. θα διενεργηθούν οι εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Με την εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιείται, το ίδιο διάστημα, σε όλους τους Συλλόγους της χώρας, θα εκλεγεί το σύνολο των αντιπροσώπων, οι οποίοι στην 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, για την επόμενη διετία.
  Όμως πέραν των εκλογικών διαδικασιών, χρειάζεται να συζητήσουμε, ώστε στην Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου να παρθούν αποφάσεις που θα κατατεθούν στο συνέδριο της ΔΟΕ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Τακτική Γενική Συνέλευση

Τα ψηφοδέλτια που κατεβαίνουν στις εκλογές

Ψηφοδέλτιο ΕΑΣ Ψηφοδέλτιο ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ψηφοδέλτιο ΔΑΚΕ Ψηφοδέλτιο ΠΑΜΕ Ψηφοδέλτιο ΑΣΥΕ

κατάλο111γοςΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
84ης Γενικής Συνέλευσης
21 – 24 Ιουνίου 2015

Θέμα 1ο :
ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ–ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ–ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ
• Έκθεση Πεπραγμένων Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.
• Οικονομικός απολογισμός οικον. έτους 2014-15 – Προϋπολογισμός χρήσης οικον. έτους 2015 – 2016
• Ενημέρωση από αιρετούς του Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
• Κριτική πεπραγμένων – Δευτερολογία Προέδρου Δ.Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 2ο :
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2015-2016

A. Διεκδικητικό Πλαίσιο

I. Οικονομικά
i. Δαπάνες για την Παιδεία
ii. Οικονομικά Εκπαιδευτικών
II. Προσχολική Αγωγή
III. Ειδική Αγωγή
IV. Επιμόρφωση
V. Ο εκπαιδευτικός του δημόσιου σχολείου (εργασιακά–επαγγελματικά)
i. Κάλυψη οργανικών κενών και εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών
ii. Ασφαλιστικά
iii. Πειθαρχικό δίκαιο
VI. Αξιολόγηση

Διαβάστε εδώ την Οριστική Η.Δ. / Οριστική Ημερήσια Διατάξη 84ης Γ. Σ.

Διαβάστε  εδώ την Έκθεση Πεπραγμένων / Έκθεση πεπραγμένων 2014-2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝimg_3362_77
www.nipiagogoi.gr

84η ΓΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ
Διεκδικητικό πλαίσιο για την Προσχολική Αγωγή
Πρόταση προς Γενικές Συνελεύσεις

Το Νηπιαγωγείο επιτελεί έργο αποφασιστικής σημασίας για την ποιοτική αναβάθμιση όλης της εκπαίδευσης σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Τα αποτελέσματα πολλών ερευνών παγκόσμια αποδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που έχουν τα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές σε παιδιά που προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα.
Στην Ελλάδα η ηλικία των τεσσάρων χρόνων είναι η ηλικία-θύμα σε όλη την εκπαίδευση γιατί η προσβασιμότητα των παιδιών αυτής της ηλικίας σε δομές Προσχολικής εκπαίδευσης είναι 67% , ποσοστό το οποίο είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την Ευρώπη όπου το ποσοστό προσβασιμότητας είναι 95%. Η φοίτηση των παιδιών ηλικίας τεσσάρων χρόνων (νήπια β΄ ηλικίας/προνήπια) στο Νηπιαγωγείο είναι θέμα τύχης και αποτέλεσμα κληρώσεων. Η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής αγωγής και η σύνδεσή της με την πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η υποχρεωτική δίχρονη Προσχολική αγωγή εξασφαλίζει στο παιδί συνέχεια ως προς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το χώρο και τα πρόσωπα και δίνει στους εκπαιδευτικούς τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθούν με θέματα που σχετίζονται με πρώιμη παρέμβαση και συστηματικές προληπτικές παρεμβάσεις. Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών εδώ και χρόνια θέτει το ζήτημα σε όλες τις συζητήσεις που έχει με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και άλλους φορείς. Ο αποκλεισμός της ηλικιακής ομάδας των προνηπίων από την εκπαίδευση είναι έγκλημα εναντίον αυτών των παιδιών και ντροπή για ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Διαβάστε εδώ τις προτάσεις του Συντονιστικού Νηπιαγωγών / Διεκδικητικό πλαίσιο για τηνΠροσχολική Αγωγή (1)

img_3389_71  2ο ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ /ΠΥΣΠΕ Δ΄ΑΘΗΝΩΝ

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

  …Οι τοποθετήσεις αναπληρωτών ακόμα και στη μέση της σχολικής χρονιάς αναδεικνύουν το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της αδυναμίας της πολιτείας να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.
Η πολιτική των περικοπών, των συγχωνεύσεων, των αυξημένων τμημάτων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων των προηγούμενων ετών δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη στοιχειώδη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Οι δομές στήριξης της ειδικής αγωγής και τα ολοήμερα τμήματα έχουν πληγεί ενώ η μόνιμη εργασία συμπιέζεται από την κάλυψη πάγιων αναγκών με την εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών.
Κεντρικό αίτημα του κλάδου, το επόμενο διάστημα, πρέπει να είναι: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ με θεσμοθέτηση των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του δημοτικού σχολείου που θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σχολεία (και όχι γενικά στις διευθύνσεις Π.Ε). Δίνοντας έτσι λύση και στην τεράστια αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους μεταταχθέντες…

Θέμα 1ο
Ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Δ΄ Αθήνας
Θέμα 2ο
Πρόταση Δ΄ διεύθυνσης για σύσταση οργανικών θέσεων ανά κλάδο ειδικοτήτων...

Εκλογή Διευθυντών – Διαδικασία
Κατατέθηκαν 171 αιτήσεις υποψηφίων διευθυντών για 113 σχολεία της Δ΄ Αθήνας. Υπογράφηκαν οι αιτήσεις προτίμησης των υποψηφίων από τα μέλη του υπηρ. Συμβουλίου. Στις 4/5/2015 θα γίνει η ανακοίνωση των μορίων κατά κλάδο και ειδικότητα και θα καταγράφεται το σύνολο των μορίων καθώς και οι προτιμήσεις σχολείων.
Από τον πίνακα των υποψηφίων αποκλείονται δύο συνάδελφοι οι οποίοι δε συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας που προβλέπεται ώστε να είναι υποψήφιοι...

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Πληροφόρησης / ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Δ΄ΑΘΗΝΩΝ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ

Διαβάστε εδώ για τη διαδικασία εκλογής διευθυντών / ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ   Ιούλ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια