Archive for Μάιος 2015

landscape-in-the-mist-theo-angelopoulosΤην Τρίτη 2/6, στις 18.00, στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) καλούμε σε σύσκεψη, μαζί με τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, όλους τους αναπληρωτές και άνεργους συναδέλφους για το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Διαβάστε εδώ το κάλεσμα συντονισμού / Συντονισμός αναπληρωτών

 

cold_0ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ, με αφορμή καταγγελίες Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας της Σχολικής επιτροπής , το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. επισημαίνει:
   H συνεχής μείωση της οικονομικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων (μέσω των ΚΑΠ των σχολικών επιτροπών) έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων τα οποία επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη λειτουργία των σχολείων. Η μείωση των πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών με πρόσχημα τις μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει δημιουργήσει συνθήκες λιτότητας και περικοπών σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
  Ταυτόχρονα σε πολλές Σχολικές Επιτροπές
Δεν γίνεται κατανομή των εγκεκριμένων πιστώσεων παρά το ότι αυτό προβλέπεται από το νόμο (άρθρο 2).
Δεν έχει πιστωθεί ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τραπέζης των σχολείων (άρθρο 8, παρ. α και β).
Δεν υπάρχουν καταστάσεις εισπράξεων –πληρωμών και ως εκ τούτου δεν δύναται να υπάρχει βιβλίο « ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ», για να υπάρχει ο έλεγχος των κινήσεων κάθε μήνα.( άρθρο 11).

  Ο Σύλλογός μας σε Υπόμνημα που κατέθεσε στο ΥΠΟΠΑΙΘ και στις συναντήσεις με τους Δημάρχους της περιοχής μας έθεσε με έμφαση την απαράδεκτη κατάσταση να μην μπορούν τα σχολεία να διαχειριστούν τα χρηματικά ποσά που τους αναλογούν. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου:

   «Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει ένας Σύλλογος Διδασκόντων ή ένας Διευθυντής σχολικής μονάδας, να χρειάζονται έγκριση για να αγοράσουν «3 βιβλία ή δύο χλωρίνες». Η Σχολική Επιτροπή με τον τρόπο διαχείρισης που επέλεξε, αναγορεύει τον εαυτό της σε «παιδαγωγό» που κρίνει τι χρειάζεται ένας σύλλογος διδασκόντων, αναγορεύει τον εαυτό της σε διευθυντή σχολείου, γνωρίζοντας φαίνεται, καλύτερα από αυτόν τις ανάγκες του σχολείου!! Με αυτό τον τρόπο η Σχολική Επιτροπή μετατρέπεται από όργανο οικονομικής διαχείρισης σε όργανο άσκησης εκπαιδευτικής πολιτικής, και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή σε αυτήν εκπροσώπου του Συλλόγου εκκπαιδευτικών.Η χειροτέρευση δεν έχει τέλος. Τα σχολεία δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Δεν μπορούν να υλοποιή-σουν τις παιδαγωγικές προτεραιότητες, Ακόμη δεν έχουν καταβληθεί στα σχολεία τα παλαιά υπόλοιπα από τις προηγούμενες Σχολικές Επιτροπές«.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Υπόμνημα προς ΥΠΟΠΑΙΘ για τις Σχολικές Επιτροπές

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ: Λειτουργία Σχολικών Επιτροπών

  solidarity1Στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη, το διάστημα 15-18 Απρίλη, οι αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία). Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ΄ το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν κι αυτή του Ντιγιαρμπακίρ, λόγω της πλούσιας αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας. Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, στην Τουρκία, είναι «παράνομο»…

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια της ανακοίνωσης / Απελευθέρωση και πολιτικό άσυλο στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

ImageGen.ashx  Σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΟΕ για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την παιδεία

  Εδώ και δύο χρόνια, μέσα σε εφιαλτικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους μαθητές, δόθηκε μια πρωτοφανής σε συσπείρωση, ένταση, διάρκεια, πολυμορφία, ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της δημόσιας παιδείας και της εργασιακής μας υπόστασης.
  Από αυτή τη μάχη βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία έχουμε ήδη επισημάνει με ανακοίνωση του Συλλόγου μας (Αρ. Πρωτ. 021/ 3-2-2015). Σημαντικό μέρος αυτών των συμπε-ρασμάτων σχετίζεται με το ρόλο των στελεχών της εκπαίδευσης και της στάσης που κράτησαν...

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΟΕ για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ Σχετικά με το κατεπείγον σχ νόμου για την εκπαίδευση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,089 ΚΔΧΤ αφίσα 11 Μάη

Όλοι -ες τη Δευτέρα 11 Μαίου, στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια, στην κινητοποίηση για τη Διαγραφή του χρέους.

Ούτε 1 € σε Ε.Ε. και ΔΝΤ.  – Να διαγράψουμε το χρέος – ΟΧΙ τις ανάγκες μας.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Καλούμε  τους  εργαζόμενους,  τη  νεολαία  και  όλο  το λαό  να  συμμετάσχουν  μαζικά στη  διαδήλωση  που  οργανώνει  η  «Κίνηση  για  τη  Διαγραφή  του  Χρέους  Τώρα»,  τη Δευτέρα,  11  Μαΐου  2015,  με αφορμή  τη  συνεδρίαση  του  Συμβουλίου  Υπουργών Οικονομικών  της  Ευρωζώνης  (Eurogroup), διεκδικώντας  τη  διαγραφή  του  χρέους, απαιτώντας  την  ανατροπή  της  πολιτικής  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης  και  του  ΔΝΤ  που οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Καλούμε τις κοινωνικές οργανώσεις, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, να πλαισιώσουν με  τις  δικές  τους  αποφάσεις  την  κινητοποίηση  αυτή,  καθώς  και  το  συνολικό  κρίσιμο αγώνα για τη Μονομερή Διαγραφή του Χρέους τώρα.

Όλοι και όλες στη Συγκέντρωση ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / Δελτίο-Τύπου-Συλλαλητήριο-για-τη-διαγραφή-του-χρέους

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / 11 Μαίου Προπυλαια Κινητοποίηση για τη Διαγραφή του Χρέους

Ημερολόγιο
Μάιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ   Ιούν »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια