Archive for Απρίλιος 2015

hqdefaultΣυνταξιοδοτικός οδηγός εκπαιδευτικών

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Στο κείμενο που ακολουθεί παρατίθενται κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της συνταξιοδότησης. Τα στοιχεία που παρατίθενται βασίζονται κυρίως σε δεδομένα της ιστοσελίδας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (στην οποία παραπέμπουν και οι υπερ-σύνδεσμοι – με Ctrl και κλικ). Τα παρακάτω ισχύουν μέχρι σήμερα. Για όποια μεταβολή γίνει το επόμενο διάστημα θα στείλουμε σχετική ανακοίνωση. Το σίγουρο είναι ότι για να μην υπάρξει περαιτέρω χειροτέρευση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και για να υπάρξει βελτίωση προς όφελος των εργαζομένων, θα πρέπει να αντιπαρατεθούμε με τις πολιτικές των μνημονίων και της Ε.Ε. που προωθούν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπές συντάξεων, αύξηση των χρόνων εργασίας, περικοπές στο ΕΦΑΠΑΞ, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, κατάργηση των κατοχυρωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με συνταξιοδοτικά θέματα (προϋποθέσεις, διαδικασία, ποσόν σύνταξης κ.λπ.) μπορείτε να επισκέπτεστε τη διαδικτυακή πύλη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: https://portal.gsis.gr

Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό / Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2015

  Κοινοποιούμε τη Διακήρυξη της Κίνησης Διαγραφή του Χρέους Τώρα, στα πλαίσια της ενημέρωσης και της συμμετοχής του Συλλόγου μας στην Κίνηση, στην οποία ήδη με αποφάσεις τους μετέχουν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ – ΟΤΑ και δεκάδες σωματεία και Σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Διαγραφή του Χρέους Τώρα!     http://cancelgreekdebtnow.com

 great_depression Η προτεραιότητα που αποκτά η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους στη σημερινή συγκυρία κι η λειτουργία του χρέους ως μοχλού για την δραματική επιδείνωση των όρων ζωής μας την τελευταία πενταετία επιβάλλουν την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση διαγραφής του δημόσιου χρέους. Πρώτα και κύρια, του μέρους του χρέους που οφείλεται στην Τρόικα και τους μηχανισμούς της και υπερβαίνει το 70% του συνολικού δημόσιου χρέους.
  Η άμεση παύση της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, μέσα από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και η διαγραφή του στη συνέχεια επιβάλλεται προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει την άσκηση της αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού και θα κάνει πράξη το στόχο της ανατροπής της λιτότητας.
  Το χρέος είναι θηλιά που πνίγει τα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της λαϊκής πλειοψηφίας. Στερεί το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει κυρίαρχα για το μέλλον του.

Διαβάστε εδώ τη Διακήρυξη / Διακήρυξη της Κίνησης Διαγραφή του Χρέους Τώρα

Παρακάτω παραθέτουμε υλικό, για τη διδασκαλία στην τάξη, της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Όσοι -ες συνάδελφοι έχετε υλικό που θέλετε να το μοιραστούμε συλλογικά, στείλτε mail στο aristoteliskallithea@gmail.com , για να το ανεβάσουμε. Το διδακτικό υλικό αντλήθηκε από τη δουλειά που έχει κάνει ο Α’ Σύλλογος Αθηνών.

Η μουσική συλλογή είναι δική μας εργασία.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα παρακάτω αρχεία :

 Πρωτομαγιά των λουλουδιών και των εργατών

O μεταξοσκώληκας

 Ένα δάκρυ για τον μπαρμπα-Τζίμη

 Ένα δάκρυ για τον μπαρμπα-Τζίμη. Ερωτήσεις και δραστηριότητες επεξεργασίας

 Εργασία: Ποιήματα – Αποσπάσματα

Καταφύγια για τη νύχτα 

Μετανάστευση

Μια ιστορία τριάντα ψαράδων

Μοντέρνοι καιροί

Ο Γρηγόρης της βροχής

Οι οδοκαθαρισταί

Τα μεταλλεία του Λαυρίου

Ταχυδρόμος

Τι ακούς

Το στοιχειό

Το σχολείο που κατέβηκε σε απεργία

Χτίστες

Πρόσθετες δραστηριότητες

 επεξεργασία αφίσας για τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου

 επεξεργασία αφίσας για Χαλυβουργία

 επεξεργασία αφίσας

Κείμενο για Πρωτομαγιά – Ιστορικά και άλλα στοιχεία

Πρώτο Μέρος ΣΙΚΑΓΟ 1886

Δεύτερο μέρος ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σχέδιο διδασκαλίας που έστειλαν συνάδελφοι από το ΠΤΔΕ- ΑΠΘ

Παρουσιάζουμε εδώ αποσπάσματα από σχέδιο διδασκαλίας που ετοιμάζουν συνάδελφοι από το ΠΤΔΕ-ΑΠΘ για τη Δευτέρα 30 Απρίλη και την Πρωτομαγιά με θέμα την οικονομική κρίση του σήμερα και του 1929 στην Αμερική. Χρησιμοποιούν το φετινό ημερολόγιο του Δικτύου υποστήριξης Προσφύγων και μεταναστών που έχει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην κρίση του 1929, το κείμενο του παλιού βιβλίου γλώσσας της Ε΄τάξης για τον μπαρμπα-Τζίμη καθώς και άρθρα για την ανεργία σήμερα. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας έστειλαν το υλικό τους.
Η 1η ομάδα αναλαμβάνει το ρόλο των δημοσιογράφων οι οποίοι πρέπει να παράγουν ένα γραπτό κείμενο με θέμα την κρίση την οποία βιώνει η Ελλάδα σήμερα με συγκριτικά στοιχεία και αναφορές και στην κατάσταση της Αμερικής του 1929. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι διαδηλωτές-εργαζόμενοι οι οποίοι παίρνουν διάφορα είδη κειμένων και μέσα από τα εκάστοτε κείμενα καλούνται να βγάλουν πλακάτ, πανό ακόμα και αφίσα για να εκφραστούν.
1η ομάδα: 2 κείμενα με στίχους από τραγούδια (τα τραγούδια είναι αγγλικά ωστόσο δίνεται και η μετάφραση) εκ των οποίων ακούμε το ένα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
2η κ 3η ομάδα: κείμενο από παλιό βιβλίο Γλώσσας για τον μπαρμπα-Τζίμη μαζί με διασκευασμένες μαρτυρίες ανθρώπων που δούλευαν σε Έλληνες εργοδότες και αφήγηση ελληνοαμερικανίδας για την οικονομική κρίση
3η ομάδα: εικόνες με πλακάτ από ανθρώπους που διαδηλώνουν, οι οποίες προέρχονται από ένα μικρό ημερολόγιο.
4η ομάδα (δημοσιογράφοι): κείμενα ανεργίας για σήμερα. Ίσως σχολιάζουμε και τα γραφήματα.
Τα άρθρα για την ανεργία σήμερα είναι στις εξής διευθύνσεις:
www.tovima.gr/finance/article/?aid=442692
www.ant1.com.cy/ellada/2012/03/15/sto-20-7-ektinaxuhke-h-anergia-sthn-ella
thegreekgraph.wordpress.com
www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4690738
Μας ενδιαφέρει μέσα στα άρθρα να φανεί λίγο και η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι. Θα δώσουμε το πολύ 3 τέτοια σύγχρονα άρθρα.
Επίσης, να προσθέσουμε ότι στην ώρα των τεχνικών θα μπορούσε να δοθεί και ένα κατευθυντικό κείμενο με την ιστορική διάσταση της εργατικής πρωτομαγιάς.
Θα μπορούσε να είναι αυτό: www.gsee.gr/left_menu_files/left_m_p.php?p_id=19&men_pos=3
ή αυτό:
www.sansimera.gr/articles/256
Υλικό για το σχέδιο διδασκαλίας
brother can you spare a dime (εργατικό τραγούδι) i. Οι στίχοι   /   ii. Η μουσική (από το YouTube)
which side are you on (εργατικό τραγούδι) i. Οι στίχοι   /   ii. Η μουσική (από το YouTube)

Μαρτυρίες Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική
α. «Ένα δάκρυ για τον μπαρμπα-Τζίμη» (από το παλιό σχολικό βιβλίο)
β. «Ήταν η Ύφεση που τα άλλαξε όλα» (μαρτυρία)
γ. «Εργάζομαι σε εστιατόριο επί 12 και 13 ώρες ημερησίως 7 ημέρες την εβδομάδα» (μαρτυρίες)

Ενδεικτικά άρθρα για την ανεργία σήμερα
«Νέο ρεκόρ για την ανεργία στην Ελλάδα»
«Στο 28% η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο»
«Στο 27,5% το Δεκέμβριο 2013 η ανεργία στην Ελλάδα – πρωταθλητές στην ΕΕ»
«Η ανεργία στην Ελλάδα ήρθε για να μείνει»

«Εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011)»
(Μας ενδιαφέρει μέσα στα άρθρα να φανεί λίγο και η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι. Δεν χρειάζεται να δώσουμε παραπάνω από 3 τέτοια σύγχρονα άρθρα.)

Στην ώρα των τεχνικών θα μπορούσε να δοθεί και ένα κατευθυντικό κείμενο με την ιστορική διάσταση της εργατικής πρωτομαγιάς.
Θα μπορούσε να είναι
α. από το site της ΓΣΕΕ, ή
β. από το «Σαν σήμερα».
Ντενεκεδούπολη στο Κουρδιστάν (από τη σειρά της Ντενεκεδούπολης της Ευγενίας Φακίνου – διασκευασμένο από την Ελένη Ξεφτέρη για θεατρική παράσταση)
Ενδιαφέρον είναι για τις μικρές τάξεις (Α΄, Β΄) και το βιβλίο της Φακίνου από την Ντενεκεδούπολη «Ο κύριος Ουλτραμέρ» για να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της κρίσης αλλά και την αλληλεγγύη.
Πρόσθετες δραστηριότητες

 Γ. Μύθοι

Οι δύο πρώτοι μύθοι (του Αισώπου) μπορούν να αξιοποιηθούν στις μικρές τάξεις. Σήμερα, λόγω κρίσης και ανεργίας, τα παιδιά αναγνωρίζουν την αξία της εργασίας, δηλαδή την αξία του μισθού. Συνεπώς η ανάγκη διδασκαλίας των συγκεκριμένων μύθων είναι περιορισμένη, αλλά όχι και ανύπαρκτη, αφού η εργασία μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από τον μισθό.
       α. «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», του Αισώπου
σε μορφή γραπτής αφήγησης
σε μορφή animation, από την Disney.

Αν και φέρει βαρύ ηθικολογικό φορτίο και είναι αρκετά «ηθικοπλαστικός», ο συγκεκριμένος μύθος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στις μικρές τάξεις, με κατάλληλους τρόπους.

Προτεινόμενη δραστηριότητα:
Δίνουμε στα παιδιά τον μύθο χωρίς το τέλος και τους ζητάμε να το φανταστούν εκείνα.
Στην συνέχεια συζητάμε τις διάφορες εκδοχές.
Από συναδέλφους – ισσες που δοκίμασαν αυτή την δραστηριότητα στην τρίτη δημοτικού, μάθαμε πως τα παιδιά κινητοποιήθηκαν και προέκυψαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
.

       β. «Ο γεωργός και τα παιδιά του», του Αισώπου
Ο μύθος αυτός έχει το ίδιο νόημα και τα ίδια προβλήματα με τον προηγούμενο, αλλά προσφέρεται για διαφορετικές δραστηριότητες, πχ. ανάπτυξή του σε μορφή παραμυθιού.

[ Ένας γεωργός ετοιμοθάνατος, θέλοντας να γίνουν και τα παιδιά του άξιοι γεωργοί, τα κάλεσε κοντά του και τους είπε: «..παιδιά μου, σ΄ ένα από τα αμπέλια μου έχω κρυμμένον θησαυρό».
Έτσι, όταν πέθανε, τα παιδιά του πήραν υνιά και δικέλλες και έσκαψαν βαθιά όλα τους τα χωράφια.
Και φυσικά θησαυρό δεν βρήκαν, όμως….τα αμπέλια τούς έδωσαν πολλαπλάσια σοδειά.
Ο μύθος αυτός δηλώνει ότι ο μόχθος είναι θησαυρός για τους ανθρώπους. ]

Την συγκεκριμένη μετάφραση την αντλήσαμε από το agiasma.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=1833.
Κυκλοφορεί και από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος με τίτλο «ο κρυμμένος θησαυρός» και σε ποιητική μορφή.

Μια ιστοσελίδα συναδέλφου με χρήσιμο υλικό για την πρωτομαγιά
daskalabm.blogspot.com/2010/04/blog-post_8695.html
Η ταινία «Το αλάτι της γης», ολόκληρη στο διαδίκτυο
www.moviereviews.gr/m1832
Η ταινία αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες εργασίας και ζωής της μεξικανο-αμερικανικής κοινότητας και την σκληρή εκμετάλλευση των κατοίκων από τους λευκούς (Άγγλο-Αμερικάνους, όπως αποκαλούνται) βιομήχανους.
Κάποτε η γη ανήκε στην κοινότητα. Η Εταιρεία Ψευδαργύρου, όμως, ήρθε ξαφνικά, ανέλαβε την εκμετάλλευσή της κι άφησε στους κατοίκους την «επιλογή» ή να φύγουν ή να δεχτούν να εργαστούν με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς και άθλιες συνθήκες.
Αναγκάζονται να ζουν σε σπίτια που ανήκουν στη διεύθυνση, να ψωνίζουν σε καταστήματα που ανήκουν στη διεύθυνση.
Οι συνθήκες ασφαλείας για τους εργάτες είναι ανύπαρκτες. Ενώ στους λευκούς επιτρέπεται να δουλεύουν σε ζευγάρια, οι Μεξικανοί αναγκάζονται να διεκπεραιώνουν τις πιο επικίνδυνες εργασίες μόνοι, κι όταν διαμαρτύρονται, η διεύθυνση τους απειλεί με απολύσεις.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα η αστυνομία συνωμοτεί με τους ιδιοκτήτες του ορυχείου για να σπάσει η απεργία…

 ζ. «Η Aπεργία«, Σεργκέι Αϊζενστάιν, 1925
Η υπόθεση διαδραματίζεται στην προεπαναστατική τσαρική Ρωσία: Οι εργαζόμενοι σ” ένα εργοστάσιο προετοιμάζονται να κηρύξουν μια μεγάλη απεργία. Οι εργοδότες, αντιδρώντας, στέλνουν κατασκόπους, δικούς τους και από την κυβέρνηση, για να μάθουν τις κινήσεις των εργατών.
Η «Απεργία» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του πρωτοπόρου Σοβιετικού σκηνοθέτη.
Ντοκιμαντέρ για τον Μάη του 1936
Ένα ντοκιμαντέρ από το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ:
www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=20110&autostart=0
Από την τεκμηρίωση μπορεί κανείς να διαλέξει και να δείξει όποια κεφάλαια θέλει, επειδή είναι αρκετά μεγάλο.
Ένα πιο μικρό, αλλά πιο κακής ποιότητας ήχου και εικόνας και πιο «δύσκολο» στη γλώσσα, για το ίδιο θέμα:
www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=0000073093&tsz=0&autostart=0
Ιστορική αναδρομή στην εργατική πρωτομαγιά.

Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ. Αντλήσαμε τα αποσπάσματα από το μπλογκ http://erodotos.wordpress.com/2010/04/28/prwtomagia-sikago/

«Πρωτομαγιά 1944: Η εκτέλεση των 200 της Καισαριανής«
Άρθρο του jungle-report.blogspot

Κείμενο για Πρωτομαγιά

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πρώτο Μέρος ΣΙΚΑΓΟ 1886

Δεύτερο μέρος ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ρίτσαρντ Ο. Μπόγιερ και Χέρμπερτ Μ. Μόρε, «Η άγνωστη Ιστορία του Εργατικού Κινήματος των ΗΠΑ», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

  Σικάγο 1886 – Αθήνα 2007

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Παραθέτουμε ενδεικτικά μια συλλογή τραγουδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την Πρωτομαγιά, στο σχολείο.

Όσοι-εσ έχετε συμπληρωματικές προτάσεις, στείλτε τες στο e-mail του Συλλόγου (aristoteliskallithea@gmail.com) για να τις συμπληρώσουμε στη συλλογή

Ροκ

Billy Bragg – There is the power in a union
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DwbzxemJZIc

Bob Dylan – Maggie’s Farm
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DFv3sRnmHB0

Dolly Parton – 5 to 9
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LwDMFOLIHxU

John Lenon – Working class hero
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YsmQhbd1KWE

Rolling Stones – Salt of the Earth
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=P2bxix3vFYM

Which Side Are You On – Pete Seeger
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5IjZAIp6lMM

Λαϊκά

Ο ΕΡΓΑΤΗΣ – ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LuVfdC_uqN8

ΑΝΕΡΓΙΑ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Wl2uluU19y8

ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FORj8RtVCRA

ΔΕ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠ. ΜΠΑΚΑΛΗΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-RP41Yezwro

ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΗΣ Στρ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bc5Wg0Vmbtg

ΕΙΜ’ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
https://www.youtube.com/watch?v=TBZfcJT_bzE&feature=player_detailpage

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΑΝΙΑ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=68a1nAfGAjE

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠ. ΜΠΑΚΑΛΗΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PaE-ODBO1vM

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FUlRuiR0CLQ

ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8ZaZdrKvlWs
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mIBIZ4_QsGw

ΕΡΓΑΤΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ePIprCEANCI

ΜΕΣ ΤΗ ΜΠΟΡΑ ,ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ – ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CnfVQGcVOgM

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NNPnJer_e2Q

ΣΦΥΡΙΖΕΙ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9QHYjN1C9DU

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
https://www.youtube.com/watch?v=5i22t-1jVLU&feature=player_detailpage

ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xm18dpL15Zc

ΦΤΩΧΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=x4ZFsnCPYwM

Έντεχνα

ΑΝΕΡΓΟΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dz0gvvjlaz8

ΛΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ
https://www.youtube.com/watch?v=nRQQ1qJbcb0&feature=player_detailpage

ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rAUZkcaek0c

ΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=r6QWw7N8lbU

ΑΠ’ ΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=L06Blh3bQFY

ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
https://www.youtube.com/watch?v=ajgX9mxov68&feature=player_detailpage

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yCBtw223Fhk
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4M5_IjpUIuM

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BvkpPmJTrW0

ΕΝΑΣ ΠΛΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=C9yZl_miCSU

ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nOZ9GD8aT3c

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
https://www.youtube.com/watch?v=gVrR1LMxHeg&feature=player_detailpage

ΠΡΩΤΗ ΜΑΙΟΥ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=okz3WFRqCgo

ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΑ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dysUekUOIEU

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – Μ ΛΟΙΖΟΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=M52WB41mmT0

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=S87sgbFVtWw

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LZEjleBDebs

Ε ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
https://www.youtube.com/watch?v=E31WAE65zcw&feature=player_detailpage

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΟ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ewFquVPFeGM

ΚΙΝΗΣΕ Ο ΜΑΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ‘ΡΘΕΙ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0YBg1UpSt2A

ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ
https://www.youtube.com/watch?v=onD_a89f45g&list=PLC4F21A0549EEEDD0&feature=player_detailpage#t=17

ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΧΤΩ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hO1TJKXoZtc

ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=G8uGuXZPhVU

Παιδικά

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
https://www.youtube.com/watch?v=ZsIw7cSyyKo&feature=player_detailpage

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ – ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=eHXsr0H-oJg

Ο ΜΑΗΣ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=w3ZtHl2g7Yw

Επιτάφιος

ΒΑΣΙΛΕΨΕΣ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ
https://www.youtube.com/watch?v=FGRBIzDtayw&feature=player_detailpage

ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xhqMQ-jRyKM

ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΚΙ ΗΣΟΥΝ ΓΛΥΚΟΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9Kj2LhMUoEo

ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΟΥ ΜΟΥ ΜΙΣΕΨΕΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SbnLSFncChA

ΝΑ ΧΑ Τ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=c2IQlGEFYUg

ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Τ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=denJDO6IAq8

ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙ ΣΤΕΚΟΣΟΥΝ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yAs2K2GQEig

ΧΕΙΛΙ ΜΟΥ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΤΟ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_okgtUkRWvE
Δημοτικά

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΒΙΤΑΛΗ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ci2eO42mPLU

ΜΑΗΣ – Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hik0uMoip94

ΤΩΡΑ ΜΑΗΣ ΤΩΡΑ ΘΕΡΤΗΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=3X3xBscyScM

ΗΡΧΕΝ Ο ΜΑΗΣ – ΚΥΘΝΟΣ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YC6UdmjOpew
https://www.youtube.com/watch?v=RePDjg2SNVo&feature=player_detailpage

img_3435_42  Όλο το προηγούμενο διάστημα το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε μια μεγάλη, μαζική, ιστορική μάχη ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης…

  Ταυτόχρονα η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση ανέδειξε ουσιαστικές πλευρές της αντιπαράθεσης για το σχολείο

  Θεωρούμε, λοιπόν, σημαντικό να τεθούν ως ζητήματα στην Ημερήσια Διάταξη για την 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ:
1. Το ζήτημα της αξιολόγησης. Τα συμπεράσματα της μάχης και οι θέσεις του κλάδου.
2. Το ζήτημα του περιεχομένου του σχολικού μορφωτικού προγράμματος. Αντίληψη για τη γνώση και κατ’ επέκταση για τα αναλυτικά προγράμματα και τα βιβλία.
3. Η δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.
Χωρίς αυτές τις θεματικές, η Γ.Σ. του κλάδου δεν θα έχει μια συνολική απάντηση στη συγκυρία, ικανή να διαμορφώσει τους όρους για ένα κοινωνικό μέτωπο για τα ζητήματα της παιδείας.

Διαβάστε εδώ την πρόταση του Συλλόγου / Πρόταση για την Η.Δ. της 84ης ΓΣ της ΔΟΕ

Διαβάστε εδώ την Προσωρινή Ημερήσια Διάταξη της ΔΟΕ / ΔΟΕ Προσωρινή Ημερήσια Διάταξη 84ης Γενικής Συνέλευσης

lead  Η 1η έκτακτη θεματική συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 7:00 μμ στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς 138).

  Η 2η έκτακτη θεματική συνέλευση θα γίνει την Τρίτη 19 Μαίου, στον ίδιο χώρο (9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας) .

  Η Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Η Γ. Σ. θα γίνει με άδεια, από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, ενώ από τις 13:00 μ.μ. έως και τις 18:30 μ.μ. θα διενεργηθούν οι εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ.
Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει, το αργότερο, την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Μεταμορφώσεως 25, 3ο Δημοτικό Σχολείο).

  Η τακτοποίηση της συνδρομής μπορεί να γίνει μέχρι και την ημέρα της Γ.Σ., όπου θα υπάρχει τραπεζάκι με την ταμία του Συλλόγου. Επίσης την ημέρα της Γ.Σ. θα δοθούν οι αποδείξεις για τη συνδρομή.

  Υπάρχει η δυνατότητα, για τους μόνιμους συναδέλφους που ανήκουν στη Δ’ Διεύθυνση, να κάνουν αίτηση, που επισυνάπτεται, ώστε να κρατηθεί η συνδρομή τους σε 3 δόσεις από τη μισθοδοσία, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποσταλεί η επισυναπτόμενη αίτηση (σελ. 3 του αρχείου «Προετοιμασία Γενικής Συνέλευσης») με mail στο Σύλλογο (aristoteliskallithea@gmail.com) το αργότερο ως την Τρίτη 5 Μαΐου.

Διαβάστε εδώ την 1η ανακοίνωση / Προετοιμασία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου

Διαβάστε εδώ τη 2η ανακοίνωση / Προετοιμασία Γενικής Συνέλευσης

Δείτε την αίτηση (για μόνιμους συναδέλφους) για συνδρομή / ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΉ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2014 2015

 16-17skitso-thumb-large Στις 20 του Φλεβάρη η ΑΔΕΔΥ πήρε μια ιστορική απόφαση για τη συμμετοχή της στην «Πρωτοβουλία» για διαγραφή του χρέους και την παύση πληρωμών προς τους «δανειστές». Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει αυτή την ιστορική απόφαση, θεωρεί καθοριστικής σημασίας την συλλογική και κοινωνική μαζικοποίηση της «Πρωτοβουλίας ενάντια στο χρέος» και αποφασίζει τη συμμετοχή του σε αυτήν. Ο Σύλλογός μας καλεί τη ΔΟΕ να αποφασίσει τη συμμετοχή της στην «Πρωτοβουλία» και να καλέσει τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε αυτή την κατεύθυνση. Τέλος θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει μαζική κινητοποίηση για την παύση πληρωμής των δανειστών, στις 11 ή 12 Μαΐου, ημέρα που το ΔΝΤ περιμένει να λάβει 750εκ €.

 

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / ΑΔΕΔΥ Διαγραφή-του-Χρέους-Τώρα

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Συμμετοχή στην Πρωτοβολία για διαγραφή του χρέους

  ADEDY-KEERFA-20-APR-2015-print-poster-C2

  Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, στα δικαστήρια του Κορυδαλλού ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια της έναρξης της καμπάνιας συνδικάτων και αντιρατσιστικών οργανώσεων για την καταδίκη των νεοναζί, συνδιοργανώνει τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 και ώρα 8:00πμ, κινητοποίηση στα Δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού και κηρύσσει 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας το πρωί της 20 Απριλίου 2015 (7:30-11:30 πμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

Συγκέντρωση στις 8.00πμ στον Κορυδαλλό
(Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης-γήπεδο Προοδευτικής)

  Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου / Παναττική Στάση Εργασίας – Συλλαλητήριο ενόψει της δίκης της Χ.Α.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ10151893_644780565596928_1947954541107172363_n_12
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38, 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των Συλλόγων – Μελών της, στην 84η Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου, από 21 έως 24 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα, για λήψη αποφάσεων στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα αρχίσουν στις 9.00 π.μ. της Κυριακής 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.
 Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 37, παραγρ. 1 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., βρίσκεται σε απαρτία, αν παραβρίσκεται σ’ αυτή το ½ του συνόλου των Αντιπροσώπων των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της Δ.Ο.Ε., ανεξάρτητα από ποια μέλη προέρχονται οι παρόντες.
  Σας αποστέλλουμε την προσωρινή Η.Δ., καθώς και τις εισηγήσεις της ΔΟΕ στα θέματά της. Οι Σύλλογοι, μέσα σε ένα μήνα, το αργότερο ως τις 27 Απριλίου 2015) θα πρέπει να αποστείλουν τις προτάσεις τους, για να εγγραφούν ως θέματα στην Οριστική Ημερήσια Διάταξη (Άρθρο 35 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε.).

Διαβάστε εδώ την Προσωρινή Ημερήσια Διάταξη / Προσωρινή Ημερήσια Διάταξη 84ης Γενικής Συνέλευσης

9a889c845c1eb560c41fd8301ed4311d_LΑνάγκη επαναλειτουργίας επιτροπής για τις υπηρεσιακές μεταβολές

Προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Κύριε Υπουργέ
   Η πρώτη συνεδρίαση της άτυπης επιτροπής για το θέμα των μετατάξεων, πέρα από την ουσία του συγκεκριμένου ζητήματος, ανέδειξε και την ανάγκη της επανεξέτασης ολόκληρου του συστήματος των μεταθέσεων, αποσπάσεων, μετατάξεων καθώς και της μοριοδότησης των σχολικών μονάδων.
   Για την εξέταση όλων αυτών των ζητημάτων είχε δημιουργηθεί, από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή εκπροσώπων Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε., η οποία όμως, και εξ αιτίας των πρόσφατων εκλογών, δεν προχώρησε στον απαιτούμενο αριθμό συνεδριάσεων και δεν έδωσε αποτελέσματα.
    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί πως είναι απαραίτητη η επαναλειτουργία της επιτροπής το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Ανάγκη επαναλειτουργίας επιτροπής για τις υπηρεσιακές μεταβολές Προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με την Πρωτοβουλία για τη Διαγραφή του Χρέους, καλεί τους346_giannis-pc εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη διαδήλωση – πικετοφορία, που θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015 και ώρα 6:30μ.μ., στα Χαυτεία, στα πλαίσια διαμαρτυρίας για την καταβολή από την ελληνική Κυβέρνηση της δόσης των 460 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ, την ίδια ημέρα.

  Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
   Καλεί τις Ομοσπονδίες να στηρίξουν την κινητοποίηση και να πλαισιώσουν την Πρωτοβουλία για τη Διαγραφή του Χρέους.
   Ζητά τη Διαγραφή του Χρέους γιατί αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζόμενων.
   Απαιτεί να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ για την «εξυπηρέτηση» τουχρέους.

Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ / Δελτίο-Τύπου-Συμμετοχή-στη-διαδήλωση-πικετοφορία-τη-Μ -Πέμπτη

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ   Μαΐ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια