Archive for Ιανουάριος 2015

Απίστευτο δούλεμα: Πόσες φορές έχει ειπωθεί η φράση
«Του χρόνου έρχεται ανάπτυξη στην Ελλάδα»;

010203040506

 Είναι καταπληκτικό, απίθανο εξοργιστικό! Μια ομάδα παραγόντων που εκπροσωπεί την κυρίαρχη πολιτική κάνει το εξής: λένε κάθε χρόνο όλοι την ίδια φράση. Λόγω των αξιωμάτων τους (Υπουργοί Οικονομικών, Πρωθυπουργοί, Στελέχη της Ε.Ε., του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ), η φράση αυτή είναι ανάμεσα σε πρόβλεψη, επιστημονικό συμπέρασμα και δέσμευση. Κάθε χρόνο βεβαίως πέφτουν έξω καθώς όχι μόνο ανάπτυξη δεν έρχεται αλλά έρχονται και άλλα μέτρα, πιο επώδυνα για την συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού, με εξαίρεση μόνο των εκπροσώπων της κυρίαρχης πολιτικής, μιας χούφτας ολιγαρχών και μιας μικρής ομάδας δημοσιογράφων – πραιτωριανών που αυξάνουν την περιουσία τους τόσο περισσότερο, όσο καλύτερα καταφέρνουν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Η ΔΟΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:aaa123

Την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής»:
Από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).
Η απεργία θα εκκινήσει την 1η Φεβρουαρίου 2015 και σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων μας θα συνεχιστεί μέχρι την 28-2-2015.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Εξώδικο για_αποχή απεργία για την αξιολόγηση από 1η Φεβρουαρίου 2015

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση για τους αναπληρωτές / Αναμόρφωση πινάκων αναπληρωτών

bc5ad84be4544970023170a88f2c8c04Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για το απαξιωτικό και συκοφαντικό, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, βίντεο της ΟΝΝΕΔ με θέμα την «αξιολόγηση».

Από πίσω από τον πρωταγωνιστή φαίνεται μία αφίσα που καλεί σε απεργία ενώ ο ίδιος φοράει μπλούζα με κόκκινο αστέρι. Δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε. Νομίζουμε ότι είναι αυτονόητο για το πόσο προσβλητικό είναι το σποτ της ΟΝΝΕΔ όχι μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για κάθε άνθρωπο που έχει στοιχειώδη νοημοσύνη.
Θυμόμαστε βέβαια τα ψέματα για τους 1.500.000 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, που τελικά σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ είναι περίπου 500.000.
Προσβλητικό βίντεο για τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο, αφού το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί την αξιολόγηση ως δούρειο ίππο για να κάνει μαζικές απολύσεις, να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε σχολείο της “αγοράς”.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / Όταν η ΟΝΝΕΔ συκοφαντεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της χώρας μας, των τελευταίων 100 ετών, μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα της τλευταίας 5ετίας.

Γιατί η ιστορική μνήμη φωτίζει το σήμερα και τις επιλογές μας…

grafiti grothies….Ὅμως αὐτοὶ σπᾶνε τὶς πόρτες μας
πατᾶνε πάνω στὸν ἔρωτά μας.
Πρὶν ποῦμε τὸ τραγούδι μας
μᾶς σκοτώνουν.
Μᾶς φοβοῦνται καὶ μᾶς σκοτώνουν.
Φοβοῦνται τὸν οὐρανὸ ποὺ κοιτάζουμε
φοβοῦνται τὸ πεζούλι ποὺ ἀκουμπᾶμε
φοβοῦνται τὸ ἀδράχτι τῆς μητέρας μας
καὶ τὸ ἀλφαβητάρι τοῦ παιδιοῦ μας

φοβοῦνται τὰ χέρια σου
ποὺ ξέρουν νὰ ἀγγαλιάζουν τόσο τρυφερὰ
καὶ νὰ μοχτοῦν τόσο ἀντρίκια
φοβοῦνται τὰ λόγια ποὺ λέμε οἱ δυό μας
μὲ φωνὴ χαμηλωμένη
φοβοῦνται τὰ λόγια ποὺ θὰ λέμε αὔριο ὅλοι μαζὶ
μᾶς φοβοῦνται, ἀγάπη μου, καὶ ὅταν μᾶς σκοτώνουν
νεκροὺς μᾶς φοβοῦνται πιὸ πολύ.  (Τ.Λειβαδίτης)

Ακούστε την εδώ. Αξίζει…

logotypa

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ Κ. ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ22-06-2010_clip_image332

Συγκλονισμένοι, μάθαμε για τον άδικο χαμό του εκπαιδευτικού Κώστα Παπλωματά
Όλη η εκπαίδευση θρηνεί σήμερα. Ο Κώστας ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιστερίου και για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, εκπροσωπώντας το Κ.Κ.Ε και τη συνδικαλιστική του παράταξη.
Ένας ανιδιοτελής αγωνιστής, κομμουνιστής, φωτισμένος δάσκαλος, χαρισματικός άνθρωπος, λαϊκός συνδικαλιστής.
Όσα επίθετα και να χρησιμοποιήσουμε, είναι δύσκολο να περιγράψουμε την προσωπικότητα του Κώστα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την καθαρότητα της ψυχής του.
Με τον Κώστα βρεθήκαμε – πολλοί από εμάς – από τους φοιτητικούς αγώνες, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, για την ανωτατοποίηση των Παιδαγωγικών Ακαδημιών και τη δημιουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Συναντηθήκαμε σε όλους τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, από τη μάχη για την επετηρίδα μέχρι τη μάχη της αξιολόγησης. Σε απεργίες και διαδηλώσεις, σε συνέδρια και γενικές συνελεύσεις, σε θυελλώδεις συνεδριάσεις, γόνιμες συζητήσεις και συλλογικές αναζητήσεις.
Πάντα με ένα καλό λόγο, πάντα με μια ιστορική αισιοδοξία για το βασίλειο της ελευθερίας και την απελευθέρωση των καταπιεσμένων.
Πάντα περιμέναμε να ακούσουμε την τοποθέτησή του, την άποψή του, τη σαφήνεια του λόγου του, την ανάλυση της σκέψης του, την πολιτική του θέση.
Δούλεψε ακαταπόνητα στο σχολείο, στο Σύλλογο, στα συλλογικά όργανα. Πάντα με τα γραπτά του, έχοντας μελετήσει διεξοδικά, για όποιο ζήτημα τοποθετούταν.
Όσοι γνώρισαν τον Κώστα, ήρθαν σε επαφή με τη μεγάλη του καρδιά, με το συντροφικό του χαμόγελο, με το φως της ματιάς του, με το βάθος της σκέψης του.
Η απώλεια του φίλου, συναδέλφου, συναγωνιστή και συντρόφου Κώστα Παπλωματά είναι δυσαναπλήρωτη. Μας γεμίζει οδύνη.
Εκφράζουμε την οδύνη μας στην οικογένειά του και τα βαθιά συλλυπητήριά μας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 20 – 1 – 2015, στις 4:00 το απόγευμα, στην εκκλησία των Ταξιαρχών στο Περιστέρι (Σαρανταπόρου και Β. Αλεξάνδρου, απέναντι από το ΙΚΑ Περιστερίου) και η κηδεία στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου.

to-success-story-synexizetaiΝέα επίθεση στο δικαίωμα ανατροφής των παιδιών τους, εξαπέλυσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατά των εκπαιδυτικών, σε πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Τόλμησε να τα βάλει με το δικαίωμα ανατροφής των παιδιών που γεννιούνται, το οποίο έχει κατακτηθεί με πολλούς αγώνες των εκπαιδευτικών, και με πολλούς αγώνες των γυναικών εδώ και δεκάδες χρόνια. Φυσικά, το έκανε συκοφαντώντας τις εργαζόμενες, και λέγοντας στον ελληνικό λαό ότι είναι λαμόγια, που παίρνουν δήθεν άδεια «επαπειλούμενης» λοχίας, για να κάθονται και να πληρώνονται.

Είπε ο Μανόλης Κεφαλογιάννης: … Διαβάστε εδώ τις απαράδκτες δηλώσεις / ΜΗ ΓΕΝΝΑΤΕ

13ο ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ /ΠΥΣΠΕ Δ΄ΑΘΗΝΩΝenhanced-buzz-12250-1376330956-53_9

ΓΕΝΑΡΗΣ ΤΟΥ 2015

…και πίσω έρχεται ο άμεμος
πίσω τους έρχεται ο μεγάλος άμεμος
πίσω τους έρχεται ο μεγάλος άμεμος βουίζομτας…

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Πληροφόρησης / 13 ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΟΥΚΑ

ΟΛΜΕ : 9 Γενάρη: 24 χρόνια από την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

Πέρασαν κιόλας 24 χρόνια από την γκρίζα μέρα στις 8 Γενάρη του 1991. Τότε που ο Εκπαιδευτικός Νίκος temponerasΤεμπονέρας έπεφτε νεκρός από το φονικό χέρι του Καλαμπόκα. Τη στιγμή που φούντωναν οι αγώνες της νεολαίας και των εκπαιδευτικών ενάντια στην τότε αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική των Σουφλιά/Κοντογαννόπουλου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Τεμπονέρας δίδαξε με το παράδειγμά του! Ο Δάσκαλος που υπερασπίστηκε με την ίδια του τη ζωή τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Η μνήμη αντέχει! Το όνομα του μεγάλου Εκπαιδευτικού και αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, 24 χρόνια μετά, το σηκώνουν ψηλά οι χιλιάδες των νέων μαθητών και φοιτητών, των εκπαιδευτικών, στις πορείες, στις διαδηλώσεις και στα αγωνιστικά προσκλητήρια. Στέκει περήφανα δίπλα στους Σωτήρη Πέτρουλα και Γρηγόρη Λαμπράκη, και υπογραμμίζει πως οι αγώνες θρέφονται και θεριεύουν με θυσίες.

Σήμερα, 24 χρόνια μετά, η χώρα και ο λαός μας βρίσκονται στη μέγγενη της καταστροφικής πολιτικής που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, και υλοποιούν πρόθυμα οι ντόπιες κυβερνήσεις. Μιας πολιτικής ακραία αντιλαϊκής και βάρβαρης, που συνθλίβει εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, κατεδαφίζει τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια), για να φέρει στη θέση τους το «λιγότερο κοινωνικό κράτος», «λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους», τη «λιγότερη ζωή για το λαό».

Τα σχολειά και οι μαθητές βρίσκονται για μια ακόμα χρονιά αντιμέτωποι με τη διαρκή υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Αναιμικός προϋπολογισμός για την Παιδεία, λιγότερα σχολεία σε όλη τη χώρα, βίαιη έξωση των μαθητών από τη γενική εκπαίδευση, εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου για το «νέο» Λύκειο και της τράπεζας των θεμάτων, επιβολή της μαύρης, ελαστικής και ανήλικης εργασίας μέσω του θεσμού της «μαθητείας» είναι μόνο λίγες από τις πτυχές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βρίσκονται στη μέγγενη της αντεργατικής πολιτικής. Μισθοί, συντάξεις, ωράριο, εργασιακές συνθήκες, αξιολόγηση, περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αυταρχισμός στα σχολεία, συνθέτουν το σκηνικό του τρόμου. Παράλληλα, το καθεστώς εργασιακής ομηρίας – μέσω της διαθεσιμότητας – συνεχίζεται χωρίς τέλος για πάνω από 18 μήνες για τους 1.700 συναδέλφους μας από την τεχνική εκπαίδευση.

Η 9η του Γενάρη 2015 σηματοδοτεί την αναγκαιότητα να συγκρουστούμε με την παραίτηση, τον «ωχαδερφισμό» και τη μοιρολατρία. Να πάρουμε τις τύχες και την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία των αγώνων, να διατηρήσουμε σταθερά το νήμα των αξιών της αλληλεγγύης, της ενότητας, της αξιοπρέπειας. Να συνεχίσουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα για μια καλύτερη Παιδεία σε μια καλύτερη κοινωνία.

Δημόσιο Σχολείο – Ζωή – Εργασία!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Ημερολόγιο
Ιανουάριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ   Φεβ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια