Archive for 2 Δεκεμβρίου 2014

asΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Ε.Λ.Μ.Ε.

Συντονίζουμε τη δράση μας
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των Συλλόγων και ΕΛΜΕ / 42 Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ

Διευκρινίζουμε και πάλι :

Η ΜΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του συλλόγου διδασκόντνων από το δ/ντή – ντρια σχολείου ή προϊσταμένη νηπιαγωγείου και η προσπάθεια να αναρτήσει μόνος/μόνη τον προγραμματισμό ή σχεδιο δράσης στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ είναι παράνομη.
Η σύγκληση με συγκαλυμένο το θέμα (πχ γενικώς, προγραμματισμός, ιστοσελίδα, βιβλιοθήκη ή κανονισμός λειτουργίας που προτείνονται από την εγκύκλιο της ΑΕΕ για σχέδια δράσης ή όποιο άλλο σχέδιο δράσης) και χωρίς την αναφορά στην εγκύκλιο για την ΑΕΕ και τη σχέση του με την αυτοαξιολόγηση, προκειμένου να υφαρπαγεί η απόφαση, είναι άκυρη και δεν μπορεί να αναρτηθεί στο Παρατηρητήριο, αν δε συνοδευτεί από σαφή τοποθέτηση του συλλόγου διδασκόντων σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου στην αυτοαξιολόγηση.
• Η ανάρτηση οποιουδήποτε στοιχείου στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ ισοδυναμεί με συμμετοχή της σχολικής μονάδας στην αυτοαξιολογηση και με τη συμβολή στη δημιουργία βάσης για σύγκριση και κατηγοριοποίηση των σχολείων και αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει χωρίς την απόφαση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων.
Η μειοψηφία σε κάποιο σχολείο ΔΕΝ μπορεί να διεξάγει σχέδιο δράσης που θα εκπροσωπήσει το σχολείο στην αυτοαξιολόγηση.
• Η περσινή απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ΔΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ το σύλλογο φέτος.
• Αναφορές στελεχών στη “δυνατότητά τους να κάνουν υποχρεωτική ανάθεση” με βάση την περσινή απόφαση του Αρβανιτόπουλου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ υπηρεσιακή βάση και είναι παντελώς απαράδεκτη. Ισοδυναμεί με την “δυνατότητα” δ/ντή να αναθέσει υποχρεωτικά συγκεκριμένο καθήκον σε μέρα απεργίας!!! Ισοδυναμεί δηλαδή με την καταργήση του δικαίωματος στην απεργία !!!

Καλούμε

1. Όλους/όλες τους/τις συναδέλφους να δηλώσουν απεργία–αποχή από τις διαδικασίες  αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.
2. Τους /τις δντές – δ/ντριες  ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
3. Καλεί όσους /όσες ακολουθούν τη συλλογική στάση να αποστείλουν  στον σύλλογο τη δήλωση συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή (επισυνάπτουμε τα σχετικα έντυπα – ΑΤΟΜΙΚΗ δήλωση ΕΔΩ  –  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ δήλωση ΕΔΩ) καθώς και να συμμετέχουν στην παράσταση στη δ/νση που θα τις καταθέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μαζί με το σύλλογο.
4. Τους συλλόγους διδασκόντων στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία να απαιτήσουν να τοποθετηθούν και να δεσμεύσουν με την απόφασή τους τη στάση – συμμετοχή του σχολείου τους στην αυτοαξιολόγηση.
5. Τους συλλόγους διδασκόντων στους οποίους έγινε συνεδρίαση με συγκαλυμένο το θέμα, να ζητήσουν νέα συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντνων και να τοποθετηθούν για τη ΜΗ συμμετοχή τους στην αυτοαξιολόγηση μπλοκάροντας οποιαδήποτε ανάρτηση στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ.
6. Τους συλλόγους διδασκόντων που αποφάσισαν ήδη τη συμμετοχή τους – μετά το αυξανόμενο κύμα άρνησης που απλώνεται σε όλη τη χώρα – τους καλούμε να ξανασυζητήσουν το θέμα και να ακυρώσουν την προηγούμενη απόφαση για συμμετοχή.

Διευκρινίζουμε ακόμη :

• Ύστερα από επικοινωνία με το ΙΕΠ, ακόμα και αν έχει γίνει ήδη ανάρτηση από το δ/ντή στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ, αν υπάρξει διαφορετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων μπορεί να ακυρωθεί η ανάρτηση, παρ΄ ότι έχει αποθηκευτεί, με την αναγραφή :
“Η καταχώρηση του σχολείου είναι άκυρη μετά την ………. πράξη του συλλόγου διδασκόντων”
• Οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν δικαίωμα να ελέγξουν αν έχει γίνει ανάρτηση στο Παρατηρητήριο – οι δ/ντές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν και να σέβονται το σύλλογο διδασκόντνων.
• Όποιος δ/ντής, δ/ντρια προχωρήσει σε μεθοδεύσεις που υποκλέπτουν, αλλοιώνουν ή δεν αφήνουν, με όποιο τρόπο, να εκφραστεί ελεύθερα, η απόφαση του συλλόγου διδασκόντνων θα είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους, σε όλα τα επίπεδα (συνδικαλιστικά, υπηρεσιακά, ηθικά).

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση μαχητικά και συλλογικά.
Συλλογικά δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή.
Συλλογικά θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης απ΄ ότι κι αν προέρχεται.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝfrg1
www.nipiagogoi.gr

Πρακτικά βήματα
για τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ)

Συνάδελφοι/ισσες
Είναι σημαντικό, με δεδομένη την καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας από ανυπόστατες φήμες, να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ότι οι κινήσεις που αποφασίζει η ΔΟΕ έχουν πλήρη νομική στήριξη.
Το ΔΣ της ΔΟΕ έχει ήδη κηρύξει απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση και την ΑΕΕ από 2-11-2014 μέχρι και 23-12-2014 και η οποία ανανεώνεται κάθε δίμηνο.
Επίσης σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να απέχουν από όλες τις διαδικασίες της Α.Ε.Ε. (αυτοαξιολόγησης) και αξιολόγησης και να μη δεχθούν να αξιολογήσουν, ούτε να αξιολογηθούν. Δεν διατρέχουν κανένα πειθαρχικό κίνδυνο με το να μη συμμετέχουν στην όποια διαδικασία αξιολόγησης και δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων, αφού εκτελούν πλήρως το εκπαιδευτικό τους έργο και όλα τους τα καθήκοντα ως εκπαιδευτικοί και απέχουν μόνο από τις αξιολογικές διαδικασίες.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συντονιστικού / ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε εδώ την εξώδικη δήλωση της ΔΟΕ για απεργία-αποχή / Εξώδικο για_αποχή – απεργια

Γρήγορη ενημέρωση με μια ματιά

Μάχη ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε σχολείο. Πρακτικά μέτρα

Μάχη ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε σχολείο. Πρακτικά μέτρα.

Γνωμοδότηση νομικού συμβούλου για απεργία - αποχή

Γνωμοδότηση νομικού συμβούλου για απεργία – αποχή

Ερωτήματα και απαντήσεις για την Απεργία - Αποχή

Ερωτήματα και απαντήσεις για την Απεργία – Αποχή

 Aπεργιακές συγκεντρώσεις (φωτο -ρεπορτάζ)Aπεργιακές συγκεντρώσεις

(φωτο -ρεπορτάζ)

 

Αλχημείες των αξιολογητών. Παραχαράξεις, ψεύδη και τρομοκρατία

Αλχημείες των αξιολογητών.
Παραχαράξεις, ψεύδη και τρομοκρατία

Ιδού η αξιολόγηση στην Αγγλία.

Ιδού η αξιολόγηση στην Αγγλία.

Για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Συντονιστικό Νηπιαγωγών Ακυρώσεις προαξιολογικών συναντήσεων

Συντονιστικό Νηπιαγωγών
Ακυρώσεις προαξιολογικών συναντήσεων

Ημερολόγιο
Δεκέμβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ   Ιαν »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια