Archive for 23 Νοεμβρίου 2014

Παναττική 3 Παναττική 2 Παναττική 1 Παναττική 4

Συγκλονιστική η συμμετοχή των νηπιαγωγών στην παναττική συνάντηση ενάντια στην αξιολόγηση

Εκατοντάδες νηπιαγωγοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Νηπιαγωγών και 18 Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και συμμετείχαν στην παναττική συνάντηση νηπιαγωγών.
Σήμερα Κυριακή 23 Νοέμβρη, από νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν οι νηπιαγωγοί καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων στην αίθουσα του ξενοδοχείου που είχε οριστεί η συνάντηση. Πάνω από 300 νηπιαγωγοί μέχρι αυτή τη στιγμή, στις 1 μ.μ. έχουν προσέλθει. Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα, οι διάδρομοι, ακόμα και το μπαλκόνι έξω από την αίθουσα.
Παρόντες, μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, των ΔΣ των Συλλόγων που είναι συνδιοργανωτές – ανάμεσά τους και ο δικός μας Σύλλογος (Καλλιθέας – Μοσχάτου).

Έκθετη η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που αρνήθηκε να οργανώσει την παναττική συνάντηση και έλαμψε δια της απουσίας της. Με μαχητικές και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις, οι νηπιαγωγοί αποκαλύπτουν τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα της αξιολόγησης και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να υλοποιήσουν μαζικά και ανυποχώρητα την απεργία – αποχή της ΔΟΕ και να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις των Διευθυντών εκπαίδευσης, των Σχολικών Συμβούλων και συνολικά του αξιολογικού μηχανισμού. Αισιόδοξα τα μηνύματα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας,  για μαζική συμμετοχή στην αποχή και μπλοκαρίσματα αξιολογικών συναντήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα, οργανώνονται στους Συλλόγους τους, στις επιτροπές αγώνα και σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα

Η συνέχεια του αγώνα στις Γενικές Συνελεύσεις, στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, στο μπλοκάρισμα των αξιολογικών συναντήσεων.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Αξιολόγηση_01Αξιολόγηση_03Αξιολόγηση_02Ιδού η αξιολόγηση όπως την εφαρμόζουν εδώ και χρόνια στην Μεγ. Βρετανία, στη χώρα που «εισάγει» εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες για να δουλέψουν στα σχολεία που έχουν αξιολογηθεί αρνητικά, μια που κανεις Βρετανός δεν θέλει να δουλέψει σε αυτά. Σχολεία που δεν πέρασαν στην αξιολόγηση και καθηλώθηκαν, πολλά απ’ αυτά έκλεισαν, άλλα γκετοποιήθηκαν και αφέθηκαν στην τύχη τους, κοινωνίες και μαθητές που κατηγοριοποιήθηκαν από μια καθαρά ταξική αντίληψη της παιδείας.

Οι συνημμένες εικόνες δείχνουν την διαδικασία και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που οι εγχώριοι «παιδαγωγοί» προτείνουν ως «κίνητρο για απόδοση και δημιουργικότητα» και » βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».
Η πρώτη εικόνα δείχνει τα school performance tables ( πίνακες σχολικής απόδοσης) και η πηγή της ειναι κατευθείαν το Υπουργείο Παιδείας της Μεγ. Βρετανίας. Είναι η αντίστοιχη σελίδα με το δικό μας Παρατηρητήριο ή η συνέχειά του. Σε αυτήν την σελίδα ο γονιός ή ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορει να βάλει τα στοιχεία του σχολείου ή των σχολείων που ψάχνει, και να δει άμεσα τα συγκριτικά στοιχεία της αξιολόγησής τους. Έτσι ο γονιός πελάτης μπορεί να διαλέγει σε ποιο σχολείο-μαγαζί θα στείλει το παιδί του.

Τα στοιχεία που καταχωρούνται προκύπτουν από τους ελέγχους και μετρήσεις της OFSTED, της αντίστοιχης Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Εκπαίδευση… των watchdogs, όπως (αυτο)αποκαλούνται οι ελεγκτες (μετ. μαντροσκυλα)…(κατα τ’άλλα κάποιοι θεώρησαν τον όρο «ράμπο» υπερβολικό!). Τα watchdogs λοιπόν μετρούν ποσοτικά την απόδοση των μικρών μαθητών (το σχολείο της ιστοσελίδας ειναι δημοτικό, της κοινότητας με κρατική επιχορήγηση), και παρουσιάζουν σε σχεδιαγράμματα την απόδοση των μαθητών σε γνωστικούς τομείς, όπως
μαθηματικά, γραμματική, ανάγνωση κτλ. Η απεικόνιση είναι συγκριτική με την προηγούμενη χρονιά αξιολόγησης και ακολουθεί κατάταξη του σχολείου σε σχέση με τα σχολεία αντίστοιχου επιπέδου, και με σχολεία σε εθνικό επίπεδο. Ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτήν την έκθεση αξιολόγησης μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου πατώντας πάνω στο inspection results, που τον οδηγεί κατευθείαν στην ιστοσελίδα της OFSTED, όπως φαίνεται στην τρίτη εικόνα. Οι επισκέπτες οδηγούνται στις γραφικές παραστάσεις πατώντας απλά το data dashboard. Λιγο πιο αριστερά στη σελίδα υπάρχει link στην άποψη των γονέων (parents’view). Αν κάποιος κλικάρει πάνω σ’ αυτό το εικονίδιο, οδηγείται στην σελίδα της OFSTED, στην οποία οι γονείς καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις, οι οποίες αργότερα ποσοτικοποιούνται ως προς τοις εκατό. Συγκεκριμένο παραδείγμα όπως βλέπουμε στην τέταρτη εικόνα είναι » my child is happy at this school» (το παιδί μου είναι ευτυχισμένο σε αυτό το σχολείο) όπου από κάτω αναγράφονται τα αποτελέσματα στην κλίμακα » I strongly agree- I strongly disagree» (συμφωνώ απόλυτα – διαφωνώ απόλυτα).
Άλλες ερωτήσεις είναι πχ. αν το παιδί σας διδάσκεται σωστά σ’ αυτό το σχολείο, αν το σχολείο εξασφαλίζει την σωστή συμπεριφορά των μαθητών, αν διευθύνεται σωστά και τελικά αν θα το προτείνατε σε κάποιον…η αίσθηση της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών (τύπου ξενοδοχείου) είναι αισθητή…

Στην τελευταία σελίδα μπορεί κανείς να δει την αναλυτική, περιγραφική αξιολόγηση του εν λόγω σχολείου, το οποίο βαθμολογείται με 2 αφού είναι ένα καλό σχολείο (this is a good school), ενώ γίνεται σαφές ότι ακόμα δεν είναι ένα εξαιρετικό σχολείο (this is not an outstanding school yet) και γίνονται συστάσεις για το μέλλον (συνεχίζονται σε επομενη σελίδα).

Όλα αυτά συνηγορούν στην άποψη που θέλει την εκπαίδευση υποταγμένη στους νόμους της αγοράς, στο σχολείο- μαγαζί, στο σχολείο με βαθμό και αστερακια ποιότητας, που θ’ αφήσει σχολεία στα αζήτητα, μαθητές στο περιθώριο κι εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

Σημείωση 1. : Στον νόμο περί αξιολόγησης προβλέπεται η συνεργασία της Αρχής με ξένους «οίκους» αξιολόγησης βλ. OFSTED…αλήθεια αν αυτοί αυτοαποκαλούνται μαντρόσκυλα εμείς τι είμαστε ακριβώς;; τα πρόβατα που πρέπει να μείνουν στο μαντρί;;

Για όποιον θέλει να πλοηγηθεί στις έξοχες αυτές ιστοσελίδες η διεύθυνση είναι http://www.dairymeadowprimary.co.uk/

cf87ceb1cf81ceb1cebacf84ceb9cebacf8c-cf84cebfcf85-cf84ceb6ceb9ceaccebacebfcebccebf-cf80ceadcf81ceb9…Συνάδελφοι, με την αξιολόγηση, με την «εθελοντική» εργασία, με τις πολυεθνικές να καταρτίζουν προγράμματα και projects, με γεμάτο portfolio και άδειο πορτοφόλι(ο), με τους επιθεωρητές να αλωνίζουν και τα αναλυτικά προγράμματα να θερίζουν, θέλουν να διαμορφώσουν το «νέο» σχολείο. Σε αυτό το σχολείο θα υπάρχει ο φόβος, η υποταγή και τα διαλυμένα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Θα υπάρχει η απόλυση του διπλανού, η ανθρωποφαγία και η έλλειψη εμπιστοσύνης. Θα υπάρχει η «παχυσαρκία» του κέρδους και η «αγωγή εξυγίανσης» των ανυπότακτων πνευμάτων. Αυτό το σχολείο βγαλμένο από τα οργουελικά και χαξλεϊκά σενάρια «του θαυμαστού καινούργιου κόσμου» είναι το μέλλον που θέλουν.
ΔΕΝ θα τους αφήσουμε να το πραγματοποιήσουν.
Ο δικός μας ιστορικός αγώνας για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δίνεται τώρα και πρέπει να πάρουμε θέση. Τα σύγχρονα «τανκς» της πανοπτικής επιτήρησης, του εσωτερικευμένου φόβου, της ατο-μικής αδιαφορίας και του αδυσώπητου ανταγωνισμού είναι μικρότερα από τη φλόγα μας για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για όλους. Δεν θα περάσουν.

 Όλοι την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου,

στις 7:00 μ.μ.,στο 9ο Δημ. Σχολείο Καλλιθέας.

Όλοι την Πέμπτη στη Γενική Απεργία.

Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση / Αλχημείες των αξιολογητών

αξιολογηση5

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

στο 9o Δημ. Σχολείο Καλλιθέας στις 7 μ.μ.
(Σαπφούς 138)

1. Συζήτηση για τον απολογισμό της δράσης του Συλλόγου τη χρονιά που πέρασε.
2. Συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης της νέας χρονιάς.
3. Οργάνωση της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση.
4. Αποφάσεις – Ψηφίσματα
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε κρίσιμες συνθήκες για τη ζωή μας, την εργα-σία μας και τη Δημόσια παιδεία.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι πολύ σημαντικές για την οργάνωση του κινήματος και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, γι’ αυτό η συμμετοχή όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη...

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Ημερολόγιο
Νοέμβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Δεκ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια