Archive for Αύγουστος 2014

Lampros_Konstantaras-Yparxei_kai_filotimoΠραγματοποιήθηκε σήμερα 29–8–2014 η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, που καλούσαν τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, με αίτημα μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των τεράστιων κενών εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε Π.Ε. και Δ.Ε.
Τα Δ. Σ. των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και αντιπροσωπεία των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης απαίτησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. Και ενώ συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα (λόγω της για άλλη μια φορά απουσίας υπουργού και υφυπουργού…), ο Γ.Γ. τελικά δεν προσήλθε στη συνάντηση, λόγω της απασχόλησης του με το ουκρανικό ζήτημα (!) – όπως μας δηλώθηκε – και έστειλε υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα Δ. Σ. των ομοσπονδιών εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους αφού, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να δεχτεί τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, παραπέμποντάς τους σε συμβούλους–υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘ και αποφεύγοντας έτσι να τοποθετηθεί πάνω στα τεράστια προβλήματα διάλυσης που έχει δημιουργήσει η πολιτική της στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης (τεράστια κενά–ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπ/κών, προσλήψεις αναπληρωτών, αξιολόγηση, διαθεσιμότητα-απολύσεις εκπαιδευτικών, νέο πειθαρχικό δίκαιο–διώξεις εκπ/κών, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπ/κών κ.ά.). Τα Δ. Σ. των ομοσπονδιών κατάγγειλαν την πολιτική του Υπουργού Παιδείας και τις επικοινωνιακού χαρακτήρα δηλώσεις του περί μαζικών διορισμών, καλώντας τον να σταματήσει να ψεύδεται και να προβεί άμεσα σε μόνιμους διορισμούς εκπ/κών αν θέλει να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία το σχολικό έτος 2014–2015. Αμέσως μετά αποχώρησαν από τη «συνάντηση».

Διαβάστε εδώ τηνανακοίνωση της ΔΟΕ / Δελτίο τύπου μετά από παράσταση διαμαρτυρίας 29-8-14

apergia-daskaloi-olme-paideia-arxeiouΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 – 8 – 2014 στις 11:00 στο ΥΠΑΙΘ

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Διαβάστε εδώ το κάλεσμα της ΔΟΕ / Παράσταη διαμαρτυρίας 29 – 8 – 2014

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / Δελτίο τύπου μετά από παράσταση διαμαρτυρίας 25 – 8 – 14

Διαβάστε εδώ το κάλεσμα προς την ΟΛΜΕ / Πρόσκληση προς ΟΛΜΕ 25 – 8 – 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.hlios_0
ΘΕΜΑ: Εκτίμηση κατάστασης – εξελίξεων και Αγωνιστικό Πρόγραμμα Δράσης

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1) Την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής»:
i) από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο

ii) Από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).

iii) Από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14.

Δείτε εδώ όλη την απόφαση / 2014 08 22- ΑΠΟΦΑΣΗ-ΓΕΝΙΚΟΥ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δείτε εδώ την εξώδικη γνωστοποίηση της απόφασης Εξώδικο για απεργία αποχή

19-3--5-thumb-largeΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 40
του αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Γιώργου Χρόνη

ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Λιγότερο από 2 εβδομάδες έχουν απομείνει για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο Παιδείας επίσημα παραδέχεται ότι υπάρχουν συνολικά στην Α/ΘΜΙΑ και Β/ΘΜΙΑ εκπαίδευση 22.500 κενά εκπαιδευτικών. Πιστεύουμε ότι σε καμιά άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το 2010 και μετά παρατηρείται μια πλήρης απαξίωση του δημόσιου σχολείου όπου σχολικές χρονιές ξεκινούν με σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα ( περικοπές σχολικών επιχορηγήσεων, έλλειψη σχολικών βιβλίων, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών ). Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν, αλλά διογκώνονται. Και είναι λογικό καθώς στην πλειοψηφία τους αυτοί που αναλαμβάνουν να λύσουν τα προβλήματα δε γνωρίζουν το αντικείμενο, εφαρμόζουν προσωπικές στρατηγικές για να ενισχύσουν το πολιτικό τους προφίλ, ακολουθούν πιστά την πολιτική των περικοπών, της τρόικας και των μνημονίων…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Κάλυψη κενών εκπαιδευτικών, του αιρετού Γιώργου Χρόνη.

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ1-2--8-thumb-large

 enoshkkm@otenet.gr

http:// www.art-teachers.com

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

21-8-2014 Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης

με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο

Επισυνάπτουμε άρθρο με τίτλο «Εξοβελίζουν από τα σχολεία την Τέχνη και τον Πολιτισμό»

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes–politismos&id=443904

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 τριμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης, έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο και ζητήθηκε η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τη διδασκαλία του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου στο Λύκειο.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Ενημέρωση Ένωσης για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

 

χερι σε τζάμι8ο ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Δ΄ΑΘΗΝΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ
1. Οριστικοποίηση τοποθετήσεων – μεταθέσεων εκπαιδευτικών της Δ΄/νσης Π.Ε Αθηνών Γενικής και Ειδικής Αγωγής -Α΄Φάση
2. Οριστικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ06, ΠΕ70 δασκάλων Ειδικής Αγωγής και ΠΕ60 Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής -Β΄Φάση
3. Οριστικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ60, ΠΕ70 Δασκάλων Ειδικής Αγωγής -Γ΄Φάση

 

 

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Πληροφόρησης / 8 ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Δ΄ΑΘΗΝΩΝ Γ. ΜΟΥΚΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ100_5200
για την ΟΜΟΦΩΝΗ καταδικαστική απόφαση του Α/βάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης ΠΕ & β ΔΕ Πελοποννήσου στη συνάδελφο μας Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Με μεγάλη αγανάκτηση υποδέχθηκε ο εκπαιδευτικός κόσμος την πρωτόγνωρη στα εκπαιδευτικά χρονικά καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Πελοποννήσου σχετικά με την πειθαρχική δίωξη «για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός κι εκτός της υπηρεσίας» κατά της Συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου ΕκπαιδευτικώνCD0-001Περιφέρειας Μολάων και Ανεξάρτητης Αιρετής Εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Ν. Λακωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 3 μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου(δυο δικαστές και ο Διευθυντής Δ.Ε Ν. Αργολίδας) υιοθέτησαν ομόφωνα πλήρως «κατά 000-M67 γράμμα και ουσία» το κατηγορητήριο που της προσήψε ο Διευθυντής Π.Ε. Ν. Λακωνίας με βάση τις «καταγγελίες» συγκεκριμένων διευθυντικών στελεχών, οι οποίες κρίθηκαν «ως απαξιωτικές και προσβλητικές για τα πρόσωπα και την υπηρεσία»!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

maxresdefaultΜε έκπληξη που έγινε οργή πληροφορηθήκαμε τη δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κουκοδήμου920-161 ότι στο Νηπιαγωγείο “τα παιδιά, ούτως ή άλλως, δε μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λπ.». Η απαράδεκτη αυτή δήλωση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου, όχι μόνο αγνοεί παντελώς τη 70-294σημασία και το ρόλο του Νηπιαγωγείου, αλλά με προχειρότητα και απαξίωση αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που αφορούν την Προσχολική Αγωγή.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συντονιστικού Νηπιαγωγών/ Συντονιστικό Νηπιαγωγών για δηλώσεις Κουκοδήμου

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / Απάντηση ΔΣ  ΔΟΕ σε δηλώσεις Κουκοδήμου για νηπιαγωγεία

Διαβάστε εδώ κείμενο συναδέλφου νηπιαγωγού / Για δηλώσεις Κουκοδήμου

aksiologisi_panoΗ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τον αγώνα των εκατοντάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που με την αποφασιστικότητα τους και τη συσπείρωσή τους έχουν ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αξιολόγηση ως εργαλείο για την κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δημοσίου και την απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Η απόφαση του ΕφετείουC2090-419 ερμηνεύει περιοριστικά το Καταστατικό της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και θεωρεί ότι «δεν προέβη το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην κήρυξη της απεργίας, υπό την μορφή της αποχής, αλλά εξουσιοδότησε ανοικτά την Εκτελεστική Επιτροπή να προβεί αυτή στην κήρυξη απεργίας κάθε μορφής και όχι μόνοMB2-876 στον καθορισμό των λεπτομερειών διεξαγωγής και πραγματοποιήσεώς της». Για αυτόν τον τυπικό λόγο το Εφετείο κηρύσσει «παράνομη» την απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Ο αγώνας για την ακύρωση της αξιολόγησης συνεχίζεται

Ημερολόγιο
Αύγουστος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ   Σεπ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια