Archive for 23 Ιουλίου 2014

0000000111

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην πρόσφατη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έθεσε, για μια ακόμη φορά, το πολύ σοβαρό ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων με την προοπτική ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, για τη λήψη της οποίας δεν είχαν ακολουθηθεί οι διαδικασίες που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο ενώ είναι γνωστό ότι, έπειτα από τη μεγάλη αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπάρχουν εισηγήσεις Περιφερειακών Διευθυντών για την ανάκλησή της.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΔΟΕ : Συγχωνεύσεις_σχολικών_μονάδων_

Ενημέρωση Αιρετών ΑΠΥΣΠΕp.txt

Διαβάστε τις ενημερωτικές ανακοινώσεις των αιρετών του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Ενημερωτικό του Β. Ματθαίου εδώ / 6η Συνεδρίαση Α Π Υ Σ Π Ε Αττικής (22 Ιουλίου 2014)

Ενημερωτικό του Γ. Χρόνη εδώ / Ανάκληση συγχώνευσης σχολικών μονάδων, απαλλαγές καθηκόντων, άδειες άνευ αποδοχών, απόδοση 2ης ειδικότητας.

DSCN5615ΝΕΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Α΄ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ – ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Δ. ΓΛΗΝΟΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», ΠΕΙΡΑΙΑ – «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           25 – 7 – 2014

Την Πέμπτη 24 – 7 – 2014 αντιπροσωπεία συναδέλφων ( μελών των Δ. Σ.) από Συλλόγους εκπαιδευτικών Π. Ε. της Αττικής συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου (Ιφιγένεια Καρτσιώτου) για το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων της Π. Ε.
Κατατέθηκαν ψηφίσματα και αποφάσεις τόσο της ΔΟΕ όσο και Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. ενάντια στις συγχωνεύσεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια και η οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αποφάσεις της πολιτείας στο χώρο της εκπαίδευσης.
Δόθηκαν γραπτά στη Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας οι απόψεις και τα επιχειρήματα Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε., Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων για μια σειρά σχολείων που συγχωνεύονται, όπως αυτά είχαν καταγραφεί στη συνάντηση των παραπάνω φορέων με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής στις 4 – 6 – 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ το Δελτίο Τύπου / Δελτίο τύπου συλλόγων για συνάντηση με ΥΠΑΙΘ 24 – 7 – 2014

Νέο ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις 

Ο εμπαιγμός κορυφώνεται

Ο αγώνας συνεχίζεται

Δείτε εδώ το ΦΕΚ / ΦΕΚ 1944 τεύχος Β 18-7-2014

Την Πέμπτη 24 – 7 – 2014, στις 10:30 το πρωί θα γίνει συνάντηση με τη Δ/ντρια του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Παιδείας για το ζήτημα των (σε εκκρεμότητα, ακόμα, ανακλήσεων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων).

Όσοι/όσες από τους συλλόγους  βρίσκονται στην Αθήνα, να έλθουν στο ΥΠΑΙΘ ΠΕΜΠΤΗ 24 – 7 – 2014, στις 10:30.

Πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό – σαφές δείγμα των αντιεκπαιδευτικών προσανατολισμών και της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ καθώς εδώ και δυο μήνες οι διοικητικοί μηχανισμοί του υπουργείου και οι εκπρόσωποί τους δήλωναν σε αλεπάλληλες συναντήσεις με μέλη των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονεϊκών φορέων ότι επίκειται ΦΕΚ με ανακλήσεις σημαντικού μέρους των συγχωνεύσεων.

Για τη συγχώνευση των 3ου και 27ου Δημ. Σχολείων δε γίνεται καμιά αναφορά, παρά την παρέμβαση του Δήμου Καλλιθέας (Δείτε εδώ 23-06-2014: Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην 12η συνεδρίασή του) και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Γκίνη ότι θα επανεξεταστεί το θέμα και και θα υπάρξει τροποποιητική απόφαση…

Είναι σαφές ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική – απόρροια της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ – που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πρωτοφανές χάος και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη, απαιτείται συσπείρωση, πανεκπαιδευτικός συντονισμός και διαρκής αγωνιστική δράση εκπαιδευτικών, γονιών και τοπικών φορέων.

Εμείς επιμένουμε να διεκδικούμε την ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε ενδεχόμενο αντιεκπαιδευτικών μέτρων (συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση ωραρίου, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από διεύθυνση σε διεύθυνση κλπ).
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε συνολική ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων και να πάρει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη (μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα κλπ.)

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν   Αυγ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια