Archive for Ιούλιος 2014

Στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης  προχωρά το υπουργείο παιδείας,με απόφαση που υπέγραψε στις 22/7/14 ο υπουργός Λοβέρδος.

Σύμφωνα με την απόφαση ,μέχρι τις 31/8/14 θα αξιολογηθούνCQE τα στελέχη εκπαίδευσης και θα επακολουθήσει από τον Σεπτέμβρη η αξιολόγηση των Δντών σχολείων και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών, κατά προτεραιότητα όσων καταθέσουν98-366σχετικό αίτημα.

Ολόκληρη η απόφαση: 1937435_685322451546636_5638475935669167601_n

Βγήκε η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου.Φωτογραφία0035

Διαβάστε εδώ τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ

DOE_LIB-#38548-v1-

DOE_LIB-#38549-v1-

και εδώ παλαιότερη ανακοίνωση του Συλλόγου / Για-τη-δίωξη-της-Ε.-Παπαδοπούλου

Με βάση αυτή η συν. μας τιμωρείται πειθαρχικά με το πρόστιμο 6 μηνιαίων μισθών για ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας. (περίπου 8.000 €)

Η απόφαση αυτή είναι πολιτική απόφαση που βαρύνει το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση. ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

Η Ελισάβετ δεν είναι μόνη. Αυτοί θα μείνουν μόνοι…

Η πολιτική απόφαση καταδίκης της συναδέλφισσας μας είχε αποφασιστεί προ πολλού.

Στόχος τους είναι:

1.Να δημιουργήσουν φόβο στους συναδέλφους αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους έτσι ώστε  να εφαρμόζουν τη βάρβαρη πολιτική τους χωρίς αντιδράσεις, ανεμπόδιστα.

2. Να συγκαλύψουν  αυθαιρεσίες της διοίκησης.

3. Να πετύχουν τον εκφοβισμό της συναδέλφιασσας μας Ελισάβετ που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις τους.

Όμως η πολιτική ηγεσία αυτό που κατάφερε είναι:

1. Να αντιληφθούν όλοι τις αντιδημοκρατικές και τρομοκρατικές μεθοδεύσεις που ακολουθεί.

2. Να αναπτυχθεί ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης και στήριξης της συναδέλφισσας μας. Πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα, εργαζόμενοι από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους έμπρακτα στηρίζουν όχι μόνο τη συναδέλφισσα μας, αλλά και τον αγώνα  για δημοκρατία  στο σχολείο και στην κοινωνία.

Η απόφαση που έλαβαν θα πυροδοτήσει την αντίδραση όχι μόνο του κόσμου της εκπαίδευσης, αλλά συνολικά του κόσμου της εργασίας.

Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι

έχουμε τη δύναμη όχι μόνο να ανατρέψουμε τις αποφάσεις τους,

αλλά και την απάνθρωπη – αντιλαϊκή πολιτική τους

p.txtΒασίλειος Ματθαίος Αιρετός  Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής
(2013 -2014)
τηλ. 6938174020
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνεδρίασε την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 για έβδομη φορά (το 2014) το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής με τα μέλη του σε απαρτία.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση / 7η Συνεδρίαση Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 39  ΙΟΥΛΙΟΣ 2014
του αιρετού Γιώργου Χρόνη

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΕΝΑ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΔΙΩΞΗ ΑΙΡΕΤΟΥ

Δείτε εδώ την ανακοίνωση / Θέματα ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, του αιρετού Γιώργου Χρόνη

0000000111

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην πρόσφατη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έθεσε, για μια ακόμη φορά, το πολύ σοβαρό ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων με την προοπτική ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, για τη λήψη της οποίας δεν είχαν ακολουθηθεί οι διαδικασίες που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο ενώ είναι γνωστό ότι, έπειτα από τη μεγάλη αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπάρχουν εισηγήσεις Περιφερειακών Διευθυντών για την ανάκλησή της.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΔΟΕ : Συγχωνεύσεις_σχολικών_μονάδων_

Ενημέρωση Αιρετών ΑΠΥΣΠΕp.txt

Διαβάστε τις ενημερωτικές ανακοινώσεις των αιρετών του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Ενημερωτικό του Β. Ματθαίου εδώ / 6η Συνεδρίαση Α Π Υ Σ Π Ε Αττικής (22 Ιουλίου 2014)

Ενημερωτικό του Γ. Χρόνη εδώ / Ανάκληση συγχώνευσης σχολικών μονάδων, απαλλαγές καθηκόντων, άδειες άνευ αποδοχών, απόδοση 2ης ειδικότητας.

DSCN5615ΝΕΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Α΄ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ – ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Δ. ΓΛΗΝΟΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», ΠΕΙΡΑΙΑ – «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           25 – 7 – 2014

Την Πέμπτη 24 – 7 – 2014 αντιπροσωπεία συναδέλφων ( μελών των Δ. Σ.) από Συλλόγους εκπαιδευτικών Π. Ε. της Αττικής συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου (Ιφιγένεια Καρτσιώτου) για το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων της Π. Ε.
Κατατέθηκαν ψηφίσματα και αποφάσεις τόσο της ΔΟΕ όσο και Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. ενάντια στις συγχωνεύσεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια και η οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αποφάσεις της πολιτείας στο χώρο της εκπαίδευσης.
Δόθηκαν γραπτά στη Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας οι απόψεις και τα επιχειρήματα Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε., Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων για μια σειρά σχολείων που συγχωνεύονται, όπως αυτά είχαν καταγραφεί στη συνάντηση των παραπάνω φορέων με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής στις 4 – 6 – 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ το Δελτίο Τύπου / Δελτίο τύπου συλλόγων για συνάντηση με ΥΠΑΙΘ 24 – 7 – 2014

Νέο ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις 

Ο εμπαιγμός κορυφώνεται

Ο αγώνας συνεχίζεται

Δείτε εδώ το ΦΕΚ / ΦΕΚ 1944 τεύχος Β 18-7-2014

Την Πέμπτη 24 – 7 – 2014, στις 10:30 το πρωί θα γίνει συνάντηση με τη Δ/ντρια του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Παιδείας για το ζήτημα των (σε εκκρεμότητα, ακόμα, ανακλήσεων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων).

Όσοι/όσες από τους συλλόγους  βρίσκονται στην Αθήνα, να έλθουν στο ΥΠΑΙΘ ΠΕΜΠΤΗ 24 – 7 – 2014, στις 10:30.

Πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό – σαφές δείγμα των αντιεκπαιδευτικών προσανατολισμών και της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ καθώς εδώ και δυο μήνες οι διοικητικοί μηχανισμοί του υπουργείου και οι εκπρόσωποί τους δήλωναν σε αλεπάλληλες συναντήσεις με μέλη των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονεϊκών φορέων ότι επίκειται ΦΕΚ με ανακλήσεις σημαντικού μέρους των συγχωνεύσεων.

Για τη συγχώνευση των 3ου και 27ου Δημ. Σχολείων δε γίνεται καμιά αναφορά, παρά την παρέμβαση του Δήμου Καλλιθέας (Δείτε εδώ 23-06-2014: Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην 12η συνεδρίασή του) και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Γκίνη ότι θα επανεξεταστεί το θέμα και και θα υπάρξει τροποποιητική απόφαση…

Είναι σαφές ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική – απόρροια της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ – που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πρωτοφανές χάος και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη, απαιτείται συσπείρωση, πανεκπαιδευτικός συντονισμός και διαρκής αγωνιστική δράση εκπαιδευτικών, γονιών και τοπικών φορέων.

Εμείς επιμένουμε να διεκδικούμε την ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε ενδεχόμενο αντιεκπαιδευτικών μέτρων (συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση ωραρίου, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από διεύθυνση σε διεύθυνση κλπ).
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε συνολική ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων και να πάρει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη (μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα κλπ.)

Πέτρουλας

49 χρόνια απ’ την δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα.

Σαν σήμερα, μετά τη νύχτα της 21ης Ιούλη 1965 δολοφονήθηκε από τους ένστολους πραιτοριανούς της ιουλιανής εκτροπής ο νεολαίος αγωνιστής, και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Σωτήρης Πέτρουλας.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα από το alfavita.gr

Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας 217141105
και η φονική επιδρομή κατά αμάχων!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
και πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε.
Τρίτη 22 Ιουλίου / 7 μ.μ., Σύνταγμα

Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! -Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση 

Νίκη στην Ιντιφάντα!
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας

«Γιατί οι Άρχοντες του Σύμπαντος φοβούνταιimage12345s τους εκπαιδευτικούς»;

Ένας λόγος είναι ότι η παγκόσμια δυσφήμιση των εκπαιδευτικών είναι επίθεση στην ίδια τη δημόσια εκπαίδευση κι ένας χρήσιμος τρόπος για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει κι άλλος λόγος. Οι κυρίαρχες τάξεις που ελέγχουν τον κόσμο μάς φοβούνται.

Διαβάστε εδώ το κείμενο / Γιατί τόσο δηλητήριο ενάντια στους εκπαιδευτικούς

Εάν και όταν οι «ειδικοί» του Υπουργείου Παιδείας αντιγράφουν! 399131_516182571729986_57050933_n

Του Γ. Μαυρογιώργου

Στην ιστοσελίδα logoklopi.weebly.com διαβάζω ότι :“Η λογοκλοπή συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, ιδιαίτερα όταν διαπράττεται από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας” (Κώδικας Ακαδημαϊκής Δεοντολογίας Παν/μίου Θεσσαλίας)
Συνεχίζω από την ίδια ιστοσελίδα και παραθέτω κατά λέξη: «Σύμφωνα με το διεθνή και τον ελληνικό Κώδικα Ακαδημαϊκής Δεοντολογίας, η λογοκλοπή, δηλαδή η ιδιοποίηση ξένων επιτευγμάτων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παραπτώματα τα οποία μπορεί να διαπράξει κάποιος φοιτητής ή διδάσκων στο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας μπορεί να επιφέρει βαρύτατες χρηματικές ποινές ή ακόμη και φυλάκιση για τον παραβάτη που διώκεται στα ποινικά δικαστήρια.

Διαβάστε εδώ το άρθρο / Εάν και όταν οι ειδικοί του ΥΠΑΙΘ αντιγράφουν

Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο του Γ. Καλημερίδη από το περιοδικό Εκπαιδευτική Λέσχη εδώ

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν   Αυγ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια