Archive for Ιούνιος 2014

ΑΔΕΔΥ: Δευτέρα 30 Ιούνη 2014, στις 3.00μ.μ, συλλαλητήριο ενάντια στηνantistasi_metra αξιολόγηση, στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη της Σερβίας 10) στο κέντρο αγώνα των καθαριστριών

Δείτε εδώ την απόφαση / ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25-6

…Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Καλεί όλους τους Γενικούς Διευθυντές μα μην εκδώσουν αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών και να μη συντάξουν εκθέσεις αξιολόγησης.
Καλεί όλους τους συναδέλφους να μη συμπληρώσουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης και να τα παραδώσουν στα σωματεία τους.
Καλεί επίσης τους Διευθυντές να μη συντάξουν εισηγήσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων τους.
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ έχει ήδη προκηρύξει απεργία προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία σχετική με την αξιολόγηση.

Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει τη Δευτέρα 30 Ιούνη 2014 ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τη διεκδίκηση και προβολή των παραπάνω αιτημάτων με αιχμή τη κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων.
Την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβαθμίων σωματείων, καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους εργασίας, ενημέρωση των πολιτών κ.α.
Την ίδια ημέρα ( 30-6-2014) πραγματοποιούνται συλλαλητήρια στις 3.00 μ.μ. σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει εδώ και 50 μέρες οι απολυμένοι-ες συνάδελφοι-ισσες μας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ( Καραγεώργη της Σερβίας ).

Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο την Τετάρτη 9 Ιούλη 2014 , με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Τρεις ημέρες πριν το ξεκίνημα των εξετάσεων στο Λύκειο, το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε την περίφημBq9_5VVIcAAlkhTη Τράπεζα Θεμάτων, ώστε να εξοικειωθούν δήθεν, μαθητές και καθηγητές, με εκατοντάδες θέματα, για τις εξετάσεις! Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους γονείς! 
Παρά τις καταγγελίες για τυπική κάλυψη της ύλης λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού! Με μεγάλο αριθμό θεμάτων, πρόχειρων, εκτός ύλης, με ανερμάτιστες εκφωνήσεις, μεγάλου βαθμού δυσκολίας, με απαιτήσεις αποστήθισης – απομνημόνευσης ακόμη και σε βάρος των ίδιων των οδηγιών διδασκαλίας, αντίστοιχα με αυτά των πανελλαδικών εξετάσεων…

Δείτε εδώ το άρθρο / ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

/* *//* *//* *//* *//* */

ΝΕΟ  Ανακοινώσεις της ΔΟΕ  (27/6/2014)

Δείτε εδώ / Απάντηση στην κλήση για εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση

Δείτε εδώ / ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

daskaloiapergia-620x330

ΝΕΟ   (25/6/2014)

Γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΟΛΜΕ

Δείτε εδώ τη γνωμοδότηση / Νομικός Σύμβουλος ΟΛΜΕ

ΝΕΟ    (23/6/2014)

…Καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις εντολές τους. Να μην πάρουν μέρος σε καμία «επιμορφωτική» δράση εκτός διδακτικού έτους, να μην παρουσιαστούν στα σεμινάρια της προωθούμενης αξιολόγησης και να αρνηθούν να υλοποιήσουν την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση…

Απόφαση της 83ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ 

για την εξ’ αποστάσεως «επιμόρφωση»

Δείτε εδώ την απόφαση / Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

 

…Η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου, την οποία επισυνάπτουμε, καθιστά σαφές ότι οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης.
Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να επιδείξουν την ίδια δυναμική και συνεπή στάση που επέδειξαν με το να ακυρώσουν, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , τα επιμορφωτικά σεμινάρια της Α.Ε.Ε. και να μην πάρουν μέρος στη φαιδρή διαδικασία «επιμόρφωσης» εξ’ αποστάσεως.
Η απάντησή τους θα είναι, είμαστε βέβαιοι, και αυτή τη φορά συντριπτική.

 

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / Εξ αποστάσεως επιμόρφωση

Η ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ5meli-15meli-ypepth2

σας προσκαλεί στην εκδήλωση – συζήτηση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ:
τι σημαίνει για το δημόσιο σχολείο,
τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, 7μμ
Κήπος Πινακοθήκης Καλλιθέας
Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου

ΠΡΟΣΚ25062014073ΛΗΣΗ / ΤΘ πρόσκληση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ / Τράπεζα θεμάτων ή Θυμάτων;

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 3ου ΚΑΙ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧimag13eΟΛΕΙΩΝ
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Συνεδρίασε χθες 23/6/2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας. Το ζήτημα της συγχώνευσης των 3ου και 27ου Δημ. Σχολείων, τέθηκε ως πρώτο θέμα στη συζήτηση, μετά από αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και των γονέων.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας Μοσχάτου, ο Πρόεδρος και ένα ακόμη μέλος της Ένωσης Γονέων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 27ου Δημ. Σχολείου, καθώς και το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. ( Οι τοποθετήσεις θα δημοσιευτούν με τη δημοσίευση των πρακτικών από το Δήμο). Εκδόθηκε απόφαση καταγγελίας της συγχώνευσης (της οποίας αναμένουμε τη δημοσίευση). Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος δήλωσε ότι επίκειται συνάντηση του Δήμου και των φορέων με τον Υπουργό Παιδείας.

Είχε προηγηθεί απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και του τμήματος Παιδείας του Δήμου. (παρακάτω)

Την αντίθεση του Δήμου Καλλιθέας στην αιφνιδιαστική απόφαση για τη συγχώνευση του 3ου και 27ου Δημοτικών Σχολείων εξέφρασαν ο Αντιδήμαρχος  και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη συνάντησή τους, σήμερα, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των δύο σχολικών μονάδων.
Εξάλλου, με έγγραφο προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας Δημήτριο Γκίνη, ο Δήμος Καλλιθέας ζήτησε την αναθεώρηση της απόφασης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων το γεγονός ότι αυτή ελήφθη χωρίς την προβλεπόμενη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας έχουμε να δώσουμε δύο καθοριστικέςIMG_96i55i μάχες για το μέλλον του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας.
Η πρώτη μάχη είναι η ακύρωση των σεμιναρίων για την αξιολόγηση, μάχη που δόθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τη μαζική παρουσία των συναδέλφων.
Η δεύτερη καθοριστική μάχη είναι η μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων για την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης. Χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα καταλήγουν σε αποφάσεις ακύρωσης. Δεκάδες σχολεία πανελλαδικά διαμορφώνουν πρακτικά συνολικής άρνησης της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης. Τα υπόλοιπα σχολεία ακυρώνουν τη διαδικασία μέσω του κειμένου ενιαίας απάντησης της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε  εδώ την ανακοίνωση / Ακυρωνουμε την αυτοαξιολογηση

Αύριο Πέμπτη γίνεται το σεμινάριο στο 1 Δημοτικό Ν. Σμύρνης.

Το ραντεβού για αύριο είναι Κοραή 20, πίσω από τον Πανιώνιο,

στο 1 Δ.ΣΧ. Ν. Σμύρνης.

Διαβάστε την ανακοίμωση του Συλλόγου Τα σεμινάρια ακυρώθηκαν

IMG_96i55i IMG_96612i IMG_9670i IMG_9661i IMG_9654i IMG_9649i IMG_9647i IMG_9638i IMG_9635i IMG_9631i DSC_0015i DSC_0012i DSC_0009i DSC_0006i DSC_0003i DSC_0002i

ΤΡΙΤΗ 17/9apergia1

στο 5ο Δ. Σχ. Καλλιθέας (Σαπφούς & Καλυψούς)

στις 7:15 – 7:30(το αργότερο), οι συνάδελφοι από τα εξής σχολεία:  1ο, 3ο, 4ο, 5ο 6ο , 10ο και 11ο Καλλιθέας.

ΤΡΙΤΗ 17/9

στο 12ο Δ. Σχ. Καλλιθέας, (Λυκούργου & Αργυροκάστρου)

στις 7:15 – 7:30(το αργότερο), οι συνάδελφοι από όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Συλλόγου και οι νηπιαγωγοί.

Τα ίδια ραντεβού ισχύουν και για την Πέμπτη 19/6, τις ίδιες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ

2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Επιμόρφωση διευθυντών Αττικής

3. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΣΤΗ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ Γ. ΜΟΥΚΑ

4. ΠΡΟΓΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Δ AΘΗΝΑΣ

5. ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ σε έκτακτη και επείγουσα μάζωξη

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ του Συλλόγου,

την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου.

(Μεταμορφώσεως 25)

Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις τοποθεσίες διεξαγωγής των σεμιναρίων μέχρι το βράδυ

Από αυτήν τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμία.
ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Μέσα στα μαύρα μεσημέρια, ο μηχανισμός της διοίκησης τηλεφωνεί στους διευθυντές και τους καλεί στα σεμινάρια της αξιολόγησης. Επιδιώκουν να οργανώσουν εν κρυπτώ και σε πολλά σημεία ταυτόχρονα σε όλη την Αττική τα σεμινάρια για να αξιοποιήσουν τον αιφνιδιασμό και να προκαλέσουν κατακερματισμό της αντίστασης.

Παντού σε ‘ολη την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν ματαιωθεί τα αντίστοιχα σεμινάρια. Το ίδιο πρέπει να γίνει στην Αττική.

Είναι γελασμένοι…

Η ζωντανή εκπαίδευση, που δίνει τη μάχη της μόρφωσης των παιδιών, μέσα στις τάξεις, θα βρεθεί έξω από κάθε σεμινάριο για να το ακυρώσει.

Οι Διευθυντές -τριες των σχολείων θα λάβουν μέρος στη 48ωρη απεργία της ΔΟΕ, αρνούμενοι να μετατραπούν από εκπαιδευτικοί σε νεο-επιθεωρητές.

Καλούμε :
 Τους/τις διευθυντές/-ντριες του Συλλόγου μας, αυτή την κρίσιμη ώρα, να τιμήσουν τον τίτλο του μέλους του Συλλόγου και της ΔΟΕ και να συμμετάσχουν καθολικά στην απεργία της ΔΟΕ, απέχοντας από τα σεμινάρια της ντροπής. Η θέση τους είναι δίπλα στους συναδέλφους, μπροστά στις πύλες των σχολείων, στον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η θέση τους είναι μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών όλης της χώρας που γύρισαν την πλάτη στα σεμινάρια της ντροπής όπου έγιναν. Ούτε ένας/μία διευθυντής/ντρια να μην μπει στα σεμινάρια.
 Τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις για τη ματαίωση των σεμιναρίων, στις 8πμ το πρωί μπροστά στις πύλες των σχολείων εκεί που διεξάγονται τα σεμινάρια :

Τούτες τις τελευταίες ημέρες του σχ. έτους δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, δίνουμε τη μάχη να ακυρωθούν τα σεμινάρια ατομικής αξιολόγησης.

Τι σχολείο θα βρούμε το Σεπτέμβρη, θα εξαρτηθεί και από τις τωρινές μάχες.

Ενημερώνουμε το Σύλλογο για τις συνεδριάσεις των Σ.Δ.
aristoteliskallithea@gmail.com

/* *//* *//* *//* *//* */

      DSCN5716 DSCN5706 DSCN5699 DSCN5741 DSCN5739 DSCN5738 DSCN5726

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 14.00

σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες,

σε συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής,

στο Υπ. Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας και Νίκης)

Η Ανακοίνωση εδώ ΑΔΕΔΥ καθαριστριες

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ   Ιούλ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια