Archive for 8 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε την 1η του Απρίλη Ε.Γ.Σ. του Συλλόγου, η οποία είχε καταστατική απαρτία.

1. Η Γ.Σ. χαιρετίζει την πρωτοφανή συσπείρωση του εκπαιδευτικού σώματος στις έως σήμερα μαζικές και αποφασιστικές δράσεις που έχουν γίνει.( Μπλοκαρίσματα Σεμιναρίων, συλλογή 60.000 υπογραφών, ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία, καταγγελίες στελεχών που συντάσσονται με τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ, εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μαζικές συνελεύσεις, αποφάσεις Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στη συγκρότηση ομάδων εργασίας)

Στο Σύλλογό μας έχουν ήδη καταγράψει Πρακτικά των Σ.Δ. ενάντια στη δημιουργία ομάδων εργασίας, τα περισσότερα Νηπιαγωγεία και τα εξής Δημοτικά: 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 13ο, 15ο, 17ο, 20ο, 23ο, και 26ο Καλλιθέας και το 3ο Μοσχάτου.

Η Γ.Σ. καλεί τους συναδέλφους στα υπόλοιπα σχολεία και τους Διευθυντές των σχολείων να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις των Σ.Δ. και να γραφούν τα πρακτικά μη δημιουργίας ομάδων, στο βιβλίο του Συλλόγου Διδασκόντων, με βάση το σχέδιο Πρακτικού της ΔΟΕ. Επίσης η Γ.Σ. καλεί τους Σ.Δ. να επιβεβαιώσουν τη βούλησή τους να μη στελεχώσουν εθελοντικά τις ομάδες εργασίας. Έχει μεγάλη σημασία να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης των εκπαιδευτικών. Σε καμία περίπτωση να μην υποκύψουμε στις όποιες πιέσεις διαφοροποίησης της στάσης των Σ.Δ. ενάντια στις ομάδες εργασίας.

2. Η Γ. Σ. θεωρεί ότι μπαίνουμε σε νέα φάση επίθεσης ενάντια στη Δημόσια Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς , η οποία εγκαινιάζεται με την κατασταλτική, στρατιωτική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και το 3ο μνημόνιο (που ονομάστηκε πολυνομοσχέδιο). Η επίθεση αυτή που δέχεται η Δημόσια εκπαίδευση, και όλη η κοινωνία, από  Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ απειλεί με εργασιακό αφανισμό τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί σε παραπέρα συρρίκνωση όλων των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του υπουργείου δεν αφορούν μόνο την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση αλλά τη συνολική αναδιάρθρωση στην εργασία και στην εκπαίδευση. Τα μέτρα που σχεδιάζουν, για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, τις χιλιάδες συγχωνεύσεις, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις και την άμεση σύνδεση του μισθού με την ατομική αξιολόγηση που θα ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι, την οριστική ταφόπλακα στα Ταμεία και τις επικουρικές συντάξεις, το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών, οι μεγάλες μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων με τα εκπαιδευτικά προγράμματα, έρχονται για να ολοκληρώσουν την επίθεση στην κοινωνία, στο σχολείο και στον εκπαιδευτικό.

3. Η εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας αποτελεί επιθετική πολιτική κίνηση που έγινε για να αποτρέψει την ήττα της πολιτικής του από τη χιονοστιβάδα των συλλογικών δημοκρατικών αποφάσεων των Σ.Δ και στοχεύει σε βαθύτερες, επιθετικές επιδιώξεις.

Να δημιουργήσει καθεστώς εσωτερίκευσης του τρόμου και κατ’ επέκταση της υποταγής σε όλο το εκπαιδευτικό σώμα

Να μετατρέψει τον μέχρι σήμερα συλλογικό αγώνα, σε ατομική υπόθεση με την απειλή της απόλυσης. Άρα το καθήκον του εκπαιδευτικού κινήματος είναι να επανασυλλογικοποιήσει τον αγώνα με εκείνες τις μορφές που θα ακυρώνουν την υπουργική εγκύκλιο και την κυβερνητική επίθεση.

Να διασπάσει τους Συλλόγους και το συνδικάτο, να χτυπήσει το αγωνιζόμενο εκπαιδευτικό σώμα

 Η εγκύκλιος αυτή εγείρει μέγιστο ζήτημα αντιδημοκρατικής εκτροπής! Η ανάθεση με την εντολή μιας εγκυκλίου, οδηγεί σε πρωτοφανή μονοπάτια την όποια δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, ανατρέπει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και τη θέση του εκπαιδευτικού σε αυτόν. Είναι μνημείο αντιδημοκρατικής οπισθοδρόμησης που μεταβάλει άρδην το τοπίο στην εκπαίδευση Κανείς δε δικαιούται να σιωπήσει πια! Ένα απόλυτα αυταρχικό και δεσποτικό σύστημα αποφάσεων εγκαθιδρύεται!

Ο Υπουργός αυτός, ο οποίος απαντά στη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με σουλτανικά φιρμάνια, δεν μπορεί να είναι υπουργός Παιδείας. Είναι υπουργός της επιστράτευσης, της τρομοκρατίας και των διαταγών. Ακολουθεί την κυβέρνησή του στον ολισθηρό κατήφορο κατάργησης της δημοκρατίας και της επιβολής δια ροπάλου της πολιτικής της τρόικας, των μνημονίων και της Ε.Ε.

4. Ο αγώνας για την εκπαίδευση πρέπει να αποκτήσει βαθύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά, συνολικοποιώντας την πάλη ενάντια στην αξιολόγηση (που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της επίθεσης εάντια στη δημόσια παιδεία), με τον αγώνα για Ενιαία, Δημόσια, Δωρεάν, 14χρονη, Παιδεία για όλους. Να αντιπαρατεθούμε στη διαφοροποιημένη ανταγωνιστική, ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη, εργαλειακή κατάρτιση, για όσους τα καταφέρουν στη ζούγκλα της αγοράς. Να αντιπαρατεθούμε σε ένα οικοδομούμενο σχολείο που θα είναι εργαλείο παραγωγής μιας φτηνής, πλειβιακής, μετακινούμενης ανά τον κόσμο, χωρίς δικαιώματα, μάζας νέων εργαζομένων.

Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους να κηρύξουν πανελλαδική καμπάνια για την διαμόρφωση ενός μετώπου με την κοινωνία, τους γονείς και τους μαθητές, αξιοποιώντας όλες τις δοκιμασμένες μορφές δράσης. Αφίσες και πανώ στα σχολεία, εκδηλώσεις με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ, συσκέψεις σωματείων, επιστολή στους γονείς, τοπικές κινητοποιήσεις, ενημερώσεις γονέων τάξη – τάξη.

5. Θεωρούμε ότι η ΔΟΕ σε αυτή την κρίσιμη φάση του αγώνα όφειλε να απευθυνθεί στους εκπαιδευτικούς και να καθορίσει με συλλογικούς όρους την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος. Δυστυχώς δεν κάλεσε πανελλαδικά σε Γ.Σ. και δεν συγκάλεσε Ολομέλεια Προέδρων. Όμως σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν οργισμένες και μαζικές γ.σ. που οδήγησαν σε αποφάσεις, σε παραιτήσεις διευθυντών, σε δηλώσεις ανυπακοής, σε απεργιακές προτάσεις.

Καλούμε τη ΔΟΕ να βρεθεί, ΤΩΡΑ, στο ύψος που απαιτεί η στιγμή. Να καλέσει σε ολοκλήρωση των γ.σ. σε όλη τη χώρα. Να προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη των ΔΣ των Συλλόγων ΠΕ Αττικής για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα

Να συγκαλέσει, ακόμα και μέχρι την Μ.Τετάρτη, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Να προετοιμάσει το εκπαιδευτικό κίνημα, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΕΝΗ με την ΟΛΜΕ, στον αποφασιστικό αγώνα έως τη λήξη της φετινής χρονιάς.  Η ιστορία δεν θα γραφτεί κάποτε… σε κάποιο μακρινό μέλλον… Γράφεται τώρα. Και είναι προφανές. ‘Η αυτοί θα γράψουν την ιστορία ή εμείς. Πλέον δεν υπάρχει μέσος δρόμος.

6. Η γ.σ. κρίνει ότι πρέπει να οργανωθεί ταυτόχρονα με τις άλλες δράσεις ένα κίνημα ανυπακοής που θα οργανωθεί πανελλαδικά από τη ΔΟΕ και θα συντονίσει κάτω από κοινά κείμενα:

α. Μαζικές συνδικαλιστικές παραιτήσεις Διευθυντών, που θα θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση του συνδικάτου

β. Μαζικές συνδικαλιστικές ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ εκπαιδευτικών.

Οι σύλλογοι και η ΔΟΕ ενημερώνουν καθημερινά για τη μαζικοποίηση των παραιτήσεων και της ανυπακοής. Όταν κρίνουμε ότι ο αριθμός που υπάρχει είναι τόσο επαρκής, ώστε να διαφυλάσσει από ατομικές διώξεις, τότε ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ τις ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ τις ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ σε διοικητικές πράξεις, διαμορφώνοντας πριν τις εκλογές εκρηκτικό πολιτικό ζήτημα.

7. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανυπακοής συνεχίζουμε και μπλοκάρουμε την διαδικασία με όλα τα μέσα:

Ø   Μπλοκάρουμε τη λειτουργία των ομάδων εργασίας.

Ø   Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίες όπου χρειαστούν.

Ø   Ενημερώνουμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων, όπου επιχειρούνται πιέσεις και αυταρχικές μέθοδοι.

Ø   Ενισχύουμε και συμμετέχουμε στο Συντονισμό των Συλλόγων Π.Ε. Προτείνουμε την έκδοση κοινής αφίσας  Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για την εναντίωση στην αξιολόγηση, την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την κατάργηση μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Προτείνουμε την  έκδοση κοινής  επιστολής προς την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τους γονείς  για τα ζητήματα της αξιολόγησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της ανάγκης κοινού μετώπου αντίστασης ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

Ø   Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια. Αποφασιστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. Ενεργοποιούμε σταθερά την Επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου, με συμμετοχή αντιπροσώπου από κάθε σχολείο αν είναι δυνατό.

Ø   Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι διαφωνούν με την ανάθεση.

Ø   Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να  διερευνήσει και να εξανλτήσει τη δυνατότητα και νομικών ενεργειών ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης (γνωμοδότηση νομικού συμβούλου, νομική και συνδικαλιστική στήριξη των δράσεών μας, ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του υπουργείου)

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

/* *//* *//* *//* *//* */

az2

ΤΕΤΑΡΤΗ   9/4   ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

apergia 09042014

2014.04.03-Ανακοίνωση-24ωρη-Απεργία-ΑΔΕΔΥ-9-Απριλίου-2014

Τι προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο με τα « μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

 Κατώτερος μισθός για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 586 ευρώ μικτά.  Δε θα συνοδεύεται από κανένα  επίδομα ,ούτε τριετίες ,ούτε επίδομα γάμου.

Οι εργοδότες ελαφρύνονται  από ασφαλιστικές εισφορές επιπλέον κατά 3,9 μονάδες. Η τρύπα στα έσοδα των ταμείων μεγαλώνει (1 δις ευρώ το χρόνο) .

Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης θα ενοικιάζουν  εργαζόμενους με ειδίκευση, σε έργα του Δημόσιου Τομέα αλλά και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Για πρώτη φορά προβλέπεται αποζημίωση για απολυμένους του Δημοσίου (μέχρι τώρα δεν υπήρχε λόγος )που δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ.

Σε ΔΕΚΟ και κρατικούς οργανισμούς προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα  μπορεί να επιβληθεί στους εργαζόμενους καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς πλέον να απαιτείται η άδεια του υπουργείου εργασίας.

Πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα

Πώληση προϊόντων αρτοποιίας από καταστήματα τροφίμων και ποτών

Απελευθέρωση του φαρμακείου συστέγαση σε πολυχώρους λιανεμπορίου.1% ποσοστό στον αδειούχο 99% στον επιχειρηματία.

Καταργείται η ισχύουσα νομοθεσία γνωστοποίησης της χημικής σύνθεσης των απορρυπαντικών στο Γενικό χημείο του κράτους με συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Καταργείται η ενιαία τιμή βιβλίου

Καταργούνται περιορισμοί για την ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων ,κέντρων αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, θαλασσοθεραπείας ,συνεδρίων κλπ.( βλ.Ελληνικό).

“Διαλύεται” το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με οδηγία της Ε.Ε γίνεται ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ομίλων .

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που προβλέπονται εις βάρος των εργαζομένων αλλά και των μικρομεσαίων εμπόρων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  .

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

/* *//* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Απρίλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ   Μαΐ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια