Archive for Νοέμβριος 2013

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου στην Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας στις 9:00 π.μ.

Στη φετινή Τακτική Γενική Συνέλευση τελειώνει η διετής θητεία του Δ.Σ. και θα γίνουν εκλογές, για να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την ερχόμενη διετία. Στη συνέλευση θα τεθεί ο Απολογισμός Δράσης και θα γίνει Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. Επίσης θα συζητηθεί το Πρόγραμμα Δράσης για το επόμενο διάστημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Η εκλογική διαδικασία θα γίνει την ίδια ημέρα με τη Γενική Συνέλευση, από τις 13:30 έως τις 19:00

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Δ.Σ, στα γραφεία του Συλλόγου, για να ανακηρύξει τους υποψήφιους. Τα ψηφοδέλτια πρέπει να παραδοθούν και σε ηλεκτρονική μορφή, αν υπάρχουν συγκεκριμένα λογότυπα.

Με βάση τις καταστατικές αρχές, το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» έχουν τα ΜΕΛΗ του Συλλόγου. Με απόφαση του Δ.Σ. η συνδρομή μειώνεται κατά 5 €, και γίνεται 30 € το χρόνο. Για όσους και όσες συναδέλφους θέλουν να εγγραφούν στο Σύλλογο, μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω διαδικασίες:

Α) Να κάνουν, όπως και πέρυσι, δήλωση για να κρατηθεί η συνδρομή από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, σε 5 δόσεις από Τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2014. Για το λόγο αυτό θα σταλεί έντυπο με υπεύθυνη δήλωση, ώστε την ημέρα της Συνέλευσης να είναι έτοιμες οι καταστάσεις των συνδρομών.

Β) Να δώσουν τη συνδρομή την ημέρα της Συνέλευσης (για τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και ΕΣΠΑ η συνδρομή μπορεί να δοθεί και σε δύο δόσεις)

 

Για τη συμμετοχή στην Τακτική Γενική Συνέλευση έχει ζητηθεί από τη Δ/νση Δ’ Αθήνας η προβλεπόμενη ειδική άδεια απουσίας μίας ημέρας, η οποία πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

 

Η Τακτική Γενική Συνέλευση, γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εκπαίδευση και την κοινωνία με ταυτόχρονη  επίθεση σε όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά δικαιώματα. Από τη μία η πραγματικότητα των απολύσεων, των πειθαρχικών, της αξιολόγησης – χειραγώγησης, των συγχωνεύσεων, της αύξησης ωραρίου, της υποχρηματοδότησης των σχολείων, του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης και από την άλλη της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα πρέπει να Αντισταθούμε.

Μοναδική διέξοδος, είναι ο δρόμος του αγώνα, η κοινωνική οργάνωση και το ενδυνάμωμα των σωματείων και των συλλογικών χειραφετικών δράσεων. Για αυτούς τους λόγους η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι αναγκαία.

 

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει:

1. Εκλογή Προεδρείου

2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

3. Απολογισμός Δράσης – Κριτική πεπραγμένων – Πρόγραμμα δράσης

4. Αποφάσεις  – Ψηφίσματα

 

Για το διοικητικό Συμβούλιο η Πρόεδρος

 

 

ΜΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

/* *//* *//* *//* */

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές.

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία τους δε θα κοπάσει ποτέ!

Δεν μας χτυπάνε επειδή μας φοβούνται, αλλά γιατί είμαστε απροετοίμαστοι και ανοργάνωτοι. Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

 Ή θα πολεμήσουμε ή θα γονατίσουμε

 Ή θα παραμείνουμε άνθρωποι, θα οργανωθούμε σε μαχητικούς συλλόγους όπου θα αποφασίζουμε εμείς για εμάς

και θα πολεμήσουμε ή θα σερνόμαστε καταδικασμένοι στην κόλαση για την οποία μας προορίζουν

Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας

Να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

/* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Νοέμβριος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Δεκ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια