Archive for Ιούνιος 2013

Συναδέλφισσες/οι,

1. Ναι θα απεργήσουμε την Πέμπτη 13 Ιουνίου μαζικά και αποφασιστικά.

Ναι θα συμμετέχουμε  στην γενική πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τους 2,500 απολυμένους της ΕΡΤ, για την ίδια τη ζωή μας.

Συγκέντρωση στις 11πμ έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην λεωφόρο Μεσογείων, στην Αγ. Παρασκευή. 

Ακολουθούν τα επισυναπτόμενα αρχεία:

 • Ανακοίνωση της ΔΟΕ
 • Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ

2. Στέλνω ανακοίνωση της ΔΟΕ για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίωναξιολόγησης κάποιων Σχολικών Συμβούλων που συνδέονται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

 • Ερωτηματολόγιο ΔΟΕ – αρχείο επισυναπτόμενο

Για το Σύλλογο

Γεωργία Μούκα

/* *//* *//* *//* */

Η μαύρη οθόνη πάνω στη συχνότητα της ΕΡΤ αναδεικνύει, τόσο σε κυριολεκτικό, όσο και σε συμβολικό επίπεδο, την μαύρη καταχνιά της δολοφονικής επίθεσης πάνω σε όλη την κοινωνία. Αναδεικνύει τη χυδαιότητα και το μίσος των κυβερνώντων απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία.Robes de bal courte

Ας δούμε τα πράγματα τόσο ωμά, όσο είναι…

Οι εκτελεστές της συγκυβέρνησης εφαρμόζουν τη δολοφονική πολιτική των αφεντικών τους, των τραπεζών Robes de mariée και του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Μετά τη διάλυση της δημόσιας υγείας και το κλείσιμο της ΕΡΤ, σειρά έχει το κλείσιμο χιλιάδων σχολικών τμημάτων και η κατάργηση χιλιάδων σχολείων.

 

Το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στοχεύει :

 • Ø Στην απόλυτη φίμωση και σιγή, οποιασδήποτε φωνής αντίστασης, απέναντι στην πολιτική ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού, απέναντι στην πολιτική διάλυσης όλων των δημόσιων κοινωνικών δικαιωμάτων.
 • Ø Στην με κάθε τρόπο επιβολή της τηλεοπτικής αποβλάκωσης, όπου ενημέρωση θα κάνουν τα πρωινάδικα και πολιτική θα παράγουν οι συνταγές μαγειρικής.
 • Ø Στην παράδοση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, βορά στα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών, των ιδιωτών καναλαρχών, για τους οποίους δίνονται δώρο μεγάλα διαφημιστικά πακέτα, συχνότητες, ιστορικά αρχεία και υποδομές. Το ίδιο έκαναν με τον ΟΤΕ. Το ίδιο θέλουν να κάνουν με τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, τη Χαλκιδική, τις ζώνες «ελεύθερου» εμπορίου… Κτίρια, υποδομές, φράγματα, σταθμοί παραγωγής, εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μεταλλικών αγωγών, ορυχεία, και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι – σκλάβοι παραδίδονται με μια υπογραφή, στους νέους επικυρίαρχους.
 • Ø Στο χτύπημα της συλλογικής, ιστορικής, λαϊκής μνήμης, στο χτύπημα της μνήμης των μεγάλων στιγμών της κοινωνικής πάλης, όπως έχουν καταγραφεί στις εικόνες και τους ήχους του δημόσιου χώρου και αρχείου.
 • Ø Στη διαμόρφωση ενός τοπίου απόλυτης καθεστωτικής ισχύος, όπου όποιος κινείται αποκεφαλίζεται. Ένα καθεστώς ισχύος που αποτελεί προέκταση των εκκαθαρίσεων των δυνάμεων καταστολής, προέκταση των επιστρατεύσεων, προέκταση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και της μετατροπής σε κουρελόχαρτο, ακόμα και της στοιχειώδους αστικής συνταγματικής νομιμότητας. Αυτή είναι η νέα παγκόσμια τάξη, αυτή είναι η χούντα των τραπεζών.

 

Για να πράξουν το έγκλημα, προχωράνε σε μια χυδαία, οργανωμένη, σχεδιασμένη και καλά πληρωμένη εκστρατεία συκοφάντησης και σπέκουλας, ενάντια σε κάθε κλάδο εργαζομένων.

Συκοφαντούν, παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία και απαξιώνουν τους γιατρούς για να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν τη δημόσια υγεία.

Συκοφαντούν, παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία και απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς για να κλείσουν σχολεία και να διαλύσουν τη δημόσια παιδεία.

Συκοφαντούν, παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία και απαξιώνουν τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, λιμάνια… για να τα παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή είναι η πολιτική και οικονομική τους αποστολή… ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ, η χρεοκοπία της κοινωνίας, η εκκαθάριση κάθε συλλογικής και ατομικής αντίστασης.

Η κυβέρνηση των τραπεζών και του πλιάτσικου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ, διαφορετικά αυτό που θα αφήσει πίσω της, εκτός από τα ματωμένα χρήματα που θα έχουν οι υπάλληλοί της αποταμιεύσει σε ελβετικές τράπεζες, θα είναι μια θρυμματισμένη ψυχρή έρημος, που θα την παίρνει ο άνεμος…

Η εποχή των ήρεμων μεταβάσεων τελειώνει…

Η κοινωνία αργά, υπόκωφα μα σταθερά, ανασυντάσσεται, αναστοχάζεται τις εμπειρίες των κοινωνικών αγώνων που έχει δώσει… και το σπουδαιότερο κοχλάζει σε ένα υπόγειο ρεύμα, που ολοένα και πιο πολύ συγκροτείται και αναδύεται. Από τις λαϊκές συνελεύσεις μέχρι τις γενικές απεργίες, από τις καταλήψεις μέχρι τα οδοφράγματα της Χαλκιδικής, από τις συλλογικότητες αλληλεγγύης μέχρι τις σωματειακές δράσεις, από τους συντονισμούς σωματείων μέχρι τα στέκια στις γειτονιές, από το πέρασμα σωματείων στα χέρια της ζωντανής εργαζόμενης πλειοψηφίας μέχρι τις αγροτικές αδιαμεσολάβητες διαθέσεις προϊόντων…

Όλη αυτή η εμπειρία είναι ικανή να μεταβληθεί σε συντακτικό και ενεργό πολιτικό λόγο και πρακτική.

Γύρω από την κατάληψη της ΕΡΤ θα υπάρξει μια ιστορική πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση, που θα καθορίσει άμεσα τις εξελίξεις και την δυνατότητα απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά των τραπεζών και της Ε.Ε.

Γύρω από την κατάληψη της ΕΡΤ πάλλεται η ψυχή μιας κεντρικής αναμέτρησης, στην οποία ο καθένας θα πάρει θέση.

Όταν η κοινωνία κοχλάζει σε υπόγεια ρεύματα που δεν έχουν ακόμα βγει σταθερά στην επιφάνεια της κοινωνικής διαπάλης, ας φανταστούμε αυτό τον κοχλασμό να αναδύεται σα λάβα στην ανοιχτή πεδιάδα των κοινωνικών και ταξικών συγκρούσεων…

Η αναμέτρηση πλησιάζει

Ο φόβος θα αλλάξει και πάλι στρατόπεδο. Οι ήχοι των ελικοπτέρων διαφυγής

ξανακούγονται στο βάθος του ουρανού…

Το βήμα που μπορεί να γίνει θα είναι πρωτόγνωρο, μεγάλο και ποιοτικό, ανατρεπτικό και βαθύ. Και δεν θα χρειάζεται εργατοπατέρες και κρατικούς συνδικαλιστές, γιατί στο εσωτερικό του θα κουβαλάει δομές χειραφέτησης και αυτοοργάνωσης.

Ας τρέμουν όλοι τους, όλο και πιο πολύ.

Αδέρφια και συναγωνιστές, ας μη μας καταβάλει η κούραση και η αγωνία…

Ας μας συνεπάρει το αδιανόητο μιας Νέας κοινωνικής πραγματικότητας.

/* *//* *//* *//* */

Συναδέλφισσες/οι

Σας υπενθυμίζω την αυριανή πρόσκληση στα Γραφεία του Συλλόγου, για να γνωρίσετε το χώρο και να πιούμε ένα ποτό όλοι μαζί.

3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Μεταμορφώσεως 25, μετά τις 9μ.μ

Ο Σύλλογος σας περιμένει

Γεωργία Μούκα

/* *//* *//* *//* */

Συναδέλφισσες/οι

παραθέτω τα αποτελέσματα από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της ΔΟΕ.

Ψήφισαν 360 εκπαιδευτικοί

 1. Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Αριστερή Παρέμβαση, 105 ψήφοι – 1 έδρα
 2. Ενωτικός Ανοιχτός Συνδυασμός, 76 ψήφοι – 1 έδρα
 3. ΔΑΚΕ, 59 ψήφοι – 1 έδρα
 4. ΠΑΣΚ – ΔΗ.ΣΥ,  43 ψήφοι – 1 έδρα
 5. ΕΣΑΚ ΔΕΕ,  29 ψήφοι
 6. Μαρξιστικό Ξεκίνημα,   17 ψήφοι
 7. Λευκά – Άκυρα 33

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες. 

Όλοι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, για να έχουμε ελπίδα ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι. Για να έχει ελπίδα το Δημόσιο Σχολείο και οι μαθητές μας.

Για το Σύλλογο

Γεωργία Μούκα

/* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ   Ιούλ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια