Archive for 20 Μαΐου 2013

Συνάδελφισσες/οι,

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου στην Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 4 Ιουνίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας στις 9:00 π.μ..

Η Τακτική Γενική Συνέλευση, γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εκπαίδευση και την κοινωνία, μπροστά στην εφιαλτική πραγματικότητα των απολύσεων, των πειθαρχικών, της αξιολόγησης – χειραγώγησης, των συγχωνεύσεων, της αύξησης ωραρίου, της υποχρηματοδότησης των σχολείων, του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης, της εκχώρησης κομματιών των αναλυτικών προγραμμάτων στην κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα, της απαξίωσης και διαπόμπευσης του έργου των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου σχολείου. Ταυτόχρονα η επίθεση σε όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά δικαιώματα, συνεχίζεται αμείωτη, από την πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης, διαμορφώνοντας ένα τοπίο επαναφοράς της μεσαιωνικής επιβίωσης και της μεσαιωνικής σιωπής…

Σε αυτές τις συνθήκες η ύπαρξη και το δυνάμωμα των σωματείων και των συλλογικών δράσεων, καθώς και ο ουσιαστικός συντονισμός τους μέσα σε μια ανατρεπτική κοινωνική λαϊκή συμμαχία, αποτελεί το μοναδικό δρόμο και τη μοναδική ελπίδα.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση γίνεται πριν την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) και εκτός από τον Απολογισμό Δράσης και την Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΔΟΕ, θα συζητήσει και για το Διεκδικητικό Πλαίσιο και το Πρόγραμμα Δράσης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επίσης θα εκλέξει αντιπροσώπους του Συλλόγου μας για τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Άρα το ποια ΔΟΕ θα έχουμε την επόμενη διετία και τι αποφάσεις θα προωθήσει, εξαρτώνται από αυτές τις διαδικασίες που θα γίνουν σε όλους τους Συλλόγους εκπαιδευτικών της χώρας, στο διάστημα από 22 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου.

Ο αριθμός των αντιπροσώπων, εξαρτάται από τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Η εκλογική διαδικασία θα γίνει την ίδια ημέρα με τη Γενική Συνέλευση, από τις 13:30 έως τις 19:00

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου οπότε και θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου για να ανακηρύξει τους υποψήφιους. Τα ψηφοδέλτια πρέπει να παραδοθούν και σε ηλεκτρονική μορφή, αν υπάρχουν συγκεκριμένα λογότυπα.

Με βάση τις καταστατικές αρχές, το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» έχουν τα ΜΕΛΗ του Συλλόγου. Για όσους και όσες συναδέλφους θέλουν να εγγραφούν στο Σύλλογο, θα μπορούν και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης να δώσουν τη συνδρομή τους.

Για τη συμμετοχή στην Τακτική Γενική Συνέλευση έχει χορηγηθεί από τη Δ/νση Δ’ Αθήνας η προβλεπόμενη ειδική άδεια απουσίας μίας ημέρας, η οποία πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι αναγκαία.

 

 

 

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει:

1. Εκλογή Προεδρείου

2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

3. Συζήτηση των θεμάτων για την 82η Γ.Σ. του κλάδου

4. Αποφάσεις  – Ψηφίσματα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΜΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

 

 

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

/* *//* *//* *//* */

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν.1264/82 «Για εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων».
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 3,παρ 1 του Ν. 1235/82
  3. Το με αριθ. πρωτ. Φ.350/36/113303/Δ1/29-10-2007 έγγραφο του κ. Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα : «Διευκόλυνση συμμετοχής εκπαιδευτικών στις τακτικές γενικές συνελεύσεις».
  4. Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 19 της με αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1(Φ.Ε.Κ. 1340,τ.β’,16-10-2002) απόφασης του κ. Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και ΣΕΚ και των συλλόγων διδασκόντων».
  5. Τo  με αριθ. πρωτ.131/09-04-2013 έγγραφο του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου

 

Αποφασίζουμε

 

Χορηγούμε άδεια απουσίας από τα καθήκοντά τους, μιας (1) ημέρας, την Τρίτη  4 Ιουνίου 2013, στους εκπαιδευτικούς που είναι μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου τους, που θα πραγματοποιηθεί στο 5ο   Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι μέλη του συλλόγου ή δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση οφείλουν να βρίσκονται στην υπηρεσία τους.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

                                                                  ΤΣΑΚΩΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   

/* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Μάιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ   Ιούν »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια