Archive for Μάιος 2013

 

ΤΕΤΑΡΤΗ

29  Μαΐου

Εκδήλωση για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Θα απαντήσει σε ερωτήματα    

ο εργατολόγος Γ. Τεμπονέρας

15ο Δημ Σχολείο Καλλιθέας, 7:00 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

29  Μαΐου

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων,

στην 82η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

15ο Δημ Σχολείο Καλλιθέας, 7:00 μ.μ

ΔΕΥΤΕΡΑ

3 Ιουνίου

ΚΑΛΕΣΜΑ σε γονείς,

Συλλόγους Γονέων και Ενώσεις Γονέων

Συζήτηση για την κατάσταση στην Παιδεία

και ενημέρωση για τη νέα χρονιά

Στο χώρο της ΙΖΟΛΑ, 7:30 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

4 Ιουνίου

Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου,

στο 5ο Δ. Σχ. Καλλιθέας, στις 9:00 το πρωί.

Αποφάσεις και πρόγραμμα δράσης μπροστά στην Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Πώς απαντάμε στη γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει

συγκυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

ΤΡΙΤΗ

4 Ιουνίου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Για την 82η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

στο 5ο Δ. Σχ. Καλλιθέας,

από τις 13:30 έως τις 19:00.

Την ίδια μέρα με τη Γενική Συνέλευση.

Για την εκλογική διαδικασία χρειάζεται η αστυνομική ταυτότητα.

 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Μεταμορφώσεως 25

5ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Σαπφούς και Καλυψούς

15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Σπάρτης και Σωκράτους

ΙΖΟΛΑ : Αγησιλάου και Αιγέως

/* *//* *//* *//* */

Συνάδελφισσες/οι,

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου στην Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 4 Ιουνίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας στις 9:00 π.μ..

Η Τακτική Γενική Συνέλευση, γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εκπαίδευση και την κοινωνία, μπροστά στην εφιαλτική πραγματικότητα των απολύσεων, των πειθαρχικών, της αξιολόγησης – χειραγώγησης, των συγχωνεύσεων, της αύξησης ωραρίου, της υποχρηματοδότησης των σχολείων, του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης, της εκχώρησης κομματιών των αναλυτικών προγραμμάτων στην κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα, της απαξίωσης και διαπόμπευσης του έργου των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου σχολείου. Ταυτόχρονα η επίθεση σε όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά δικαιώματα, συνεχίζεται αμείωτη, από την πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης, διαμορφώνοντας ένα τοπίο επαναφοράς της μεσαιωνικής επιβίωσης και της μεσαιωνικής σιωπής…

Σε αυτές τις συνθήκες η ύπαρξη και το δυνάμωμα των σωματείων και των συλλογικών δράσεων, καθώς και ο ουσιαστικός συντονισμός τους μέσα σε μια ανατρεπτική κοινωνική λαϊκή συμμαχία, αποτελεί το μοναδικό δρόμο και τη μοναδική ελπίδα.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση γίνεται πριν την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) και εκτός από τον Απολογισμό Δράσης και την Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΔΟΕ, θα συζητήσει και για το Διεκδικητικό Πλαίσιο και το Πρόγραμμα Δράσης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επίσης θα εκλέξει αντιπροσώπους του Συλλόγου μας για τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Άρα το ποια ΔΟΕ θα έχουμε την επόμενη διετία και τι αποφάσεις θα προωθήσει, εξαρτώνται από αυτές τις διαδικασίες που θα γίνουν σε όλους τους Συλλόγους εκπαιδευτικών της χώρας, στο διάστημα από 22 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου.

Ο αριθμός των αντιπροσώπων, εξαρτάται από τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Η εκλογική διαδικασία θα γίνει την ίδια ημέρα με τη Γενική Συνέλευση, από τις 13:30 έως τις 19:00

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου οπότε και θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου για να ανακηρύξει τους υποψήφιους. Τα ψηφοδέλτια πρέπει να παραδοθούν και σε ηλεκτρονική μορφή, αν υπάρχουν συγκεκριμένα λογότυπα.

Με βάση τις καταστατικές αρχές, το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» έχουν τα ΜΕΛΗ του Συλλόγου. Για όσους και όσες συναδέλφους θέλουν να εγγραφούν στο Σύλλογο, θα μπορούν και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης να δώσουν τη συνδρομή τους.

Για τη συμμετοχή στην Τακτική Γενική Συνέλευση έχει χορηγηθεί από τη Δ/νση Δ’ Αθήνας η προβλεπόμενη ειδική άδεια απουσίας μίας ημέρας, η οποία πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι αναγκαία.

 

 

 

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει:

1. Εκλογή Προεδρείου

2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

3. Συζήτηση των θεμάτων για την 82η Γ.Σ. του κλάδου

4. Αποφάσεις  – Ψηφίσματα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΜΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

 

 

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

/* *//* *//* *//* */

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν.1264/82 «Για εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων».
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 3,παρ 1 του Ν. 1235/82
  3. Το με αριθ. πρωτ. Φ.350/36/113303/Δ1/29-10-2007 έγγραφο του κ. Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα : «Διευκόλυνση συμμετοχής εκπαιδευτικών στις τακτικές γενικές συνελεύσεις».
  4. Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 19 της με αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1(Φ.Ε.Κ. 1340,τ.β’,16-10-2002) απόφασης του κ. Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και ΣΕΚ και των συλλόγων διδασκόντων».
  5. Τo  με αριθ. πρωτ.131/09-04-2013 έγγραφο του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου

 

Αποφασίζουμε

 

Χορηγούμε άδεια απουσίας από τα καθήκοντά τους, μιας (1) ημέρας, την Τρίτη  4 Ιουνίου 2013, στους εκπαιδευτικούς που είναι μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου τους, που θα πραγματοποιηθεί στο 5ο   Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι μέλη του συλλόγου ή δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση οφείλουν να βρίσκονται στην υπηρεσία τους.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

                                                                  ΤΣΑΚΩΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   

/* *//* *//* *//* */

Όλοι στο πλευρό των καθηγητών !

Κάτω η επιστράτευση !

Όλοι τη Δευτέρα 13/5 στις 7μ.μ. στο Σύνταγμα

στο παλλαϊκό συλλαλητήριο

Με μια πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού, η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των καθηγητών πριν καν αποφασίσουν την απεργία τους ! Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να αποφασίσει έκτακτα μέτρα οργάνωσης, συμμετοχής και στήριξης του κοινού αγώνα των εκπαιδευτικών.

Σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου τίθεται η πολιτική επιστράτευση του συνόλου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρωθυπουργός.

Ο.Λ.Μ.Ε.

                                               Αθήνα, 11/5/13

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα παρακάτω ενισχυτικά μέτρα για την στήριξη των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

1.      Σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής στα γραφεία της ΟΛΜΕ την Κυριακή, 12/5 στις 6 μ.μ. για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής.

2.      Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μ.μ. κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2). Στην συγκέντρωση καλούμε να συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

3.     Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.

 

4.      Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει σε όλες τις διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Δ.Ο.Ε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματισμένες δράσεις για τη Δευτέρα 13-5-2013

Με αφορμή  τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, για τη Δευτέρα 13 Μάη 2013 προγραμματίστηκαν οι εξής δράσεις:

    09:15 π.μ., στα γραφεία της Δ.Ο.Ε., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε. και της  Ο.Λ.Μ.Ε. για το συντονισμό των επόμενων κινήσεων των δύο Ομοσπονδιών.

    Στη συνέχεια θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

    19:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών, στο Σύνταγμα.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ»

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να «επιστρατεύσει προληπτικά» τους συναδέλφους καθηγητές, δηλώνει:

Τη συμπαράταξη και συμπόρευση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας.

Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.

Το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην πατρίδα μας και για τα οποία οι εκπαιδευτικοί δε φέρουν ουδεμία ευθύνη δε λύνονται με «επιστρατεύσεις» και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων αλλά μέσα από διάλογο.

Η 4η σε λίγους μήνες επιστράτευση εργαζομένων, συνιστά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα και είναι κατηγορηματικά καταδικασμένη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού για να εφαρμόσει την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, θα αποτύχει γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική, που επιβάλλουν οι δανειστές και οι κερδοσκόποι, εκτός από άδικη είναι και αδιέξοδη.

Είναι θέμα τιμής για το σύνολο των εκπαιδευτικών, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον, να καταγράψουν την κάθετη αντίθεση τους στο έγκλημα που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση της χώρας.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για όλα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία μας συνεχίζεται.

/* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Μάιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ   Ιούν »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια