Archive for Ιανουάριος 2013

Μέρες χούντας θυμίζει η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που έδειξε το κυνικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία.

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις,  για την υπεράσπιση του δικαιώματος στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Απέναντι στην πολιτική της μαύρου μετώπου, που θέλει να φορτώσει το βάρος της κρίσης του συστήματος στους εργαζόμενους, αντιτάσσουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν θα περάσει, οι απεργοί στο μετρό θα νικήσουν!

 

   Η Πρόεδρος                                                                                                Ο Γραμματέας

 

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥΚΑ                                                                                   ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

/* *//* *//* *//* */

Η κηδεία της Χριστίνας, κόρης της συναδέλφου νηπιαγωγού Λίας Βελιτσιάνου από το 10ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, θα γίνει σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου στις 12:30.

/* *//* *//* *//* */

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση, αποφασίστηκε η δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης σε κάθε σχολείο με επιτροπές του Συλλόγου και των Συλλόγων Γονέων ή με πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων.

Ο Σύλλογος μας οργανώνει σχολείο αλληλεγγύης και παντοπωλείο αλληλεγγύης. Με ευθύνη του ΔΣ και συναδέλφων που θέλουν να δουλέψουν στις δυο πρωτοβουλίες του συλλόγου, γίνεται η ενημέρωση προς όλες και όλους, γίνεται η καταγραφή των διαθεσιμοτήτων και οι αντίστοιχες ομάδες εργασίας που δημιουργούνται, αναλαμβάνουν το κάθε έργο σε πλήρη συντονισμό με το ΔΣ.

Η  Γεν. Συνέλευση αποφασίζει να πραγματοποιηθεί ειδική θεματική έκτακτη συνέλευση το προσεχές διάστημα για να οργανώσει και άλλες πρωτοβουλίες πάνω στα ζητήματα αλληλεγγύης και να κάνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση. Ταυτόχρονα να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών με την ΕΛΜΕ και τα σωματεία της περιοχής μας.

Για την υλοποίηση της απόφασης, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να βοηθήσουν, πρέπει να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους, έως την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, είτε στα μέλη του ΔΣ, που έχουν ευθύνη για κάθε σχολείο, είτε στο mail του Συλλόγου aristoteliskallithea@gmail.com .

Το ΔΣ του Συλλόγου θα ανακοινώσει την Τετάρτη, στην έκτακτη Γεν. Συνέλευση, τα σχολεία στα οποία θα φιλοξενηθεί η δράση του Συλλόγου μας.

Για το Σύλλογο
Γεωργία Μουκα

/* *//* *//* *//* */

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 Με θέματα

 1. Ζητήματα και δράσεις αλληλεγγύης.

2. Οι εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή.

3. Οι γενικότερες εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία και η υλοποίηση του προγράμματος δράσης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ε.Ε προχωρούν και βαθαίνουν την αντιλαϊκή τους πολιτική. Μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω. Θέλουν να τσακίσουν κάθε αντίσταση. Την ίδια ώρα που γύρω μας η φτώχεια, η ανεργία και η πείνα καλπάζουν, αυτοί προωθούν:

–         Μαζικές νέες συγχωνεύσεις-κλείσιμο σχολείων και τμημάτων.

–         Νέα μεγάλη μείωση μισθών μέσω των νέων περικοπών και της φορομπηχτικής τους πολιτικής.

–         Σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό με δραματικές μειώσεις συντάξεων. 

–         Πρωτοφανείς περικοπές στη χρηματοδότηση της Παιδείας, με μηδενικούς διορισμούς (μόνιμων και αναπληρωτών) και υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

–         Την αύξηση ωραρίου και χιλιάδες απολύσεις μέσω της αξιολόγησης-χειραγώγησης. 

–         Αποδόμηση της Ειδικής Αγωγής

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τετάρτη 23-1-2013, στις 7.00 μ.μ

στο 2ο  Δ.Σ Καλλιθέας,

Σαπφούς και Αγ. Πάντων

/* *//* *//* *//* */

Ειδική Αγωγή

Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας τις εκπαιδευτικές πολιτικές της  Ε.Ε. και  του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής με το νέο πολυνομοσχέδιο, που τέθηκε ήδη σε διαβούλευση, δίνει το τελικό χτύπημα στη Δημόσια Ειδική Αγωγή (Ε.Α.)  αφού ουσιαστικά κλείνει τα ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ) και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες «συμπεριλαμβάνονται» στα γενικά σχολεία, χωρίς την κατάλληλη υποδομή και ειδικό προσωπικό. Απέναντι σε αυτή την πολιτική ο Σύλλογος πρέπει να πάρει θέση.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ

Ο Σύλλογος καλεί σε συνάντηση τους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (Σαπφούς 138) στις 7μ.μ

 

Συνάντηση Συλλόγου με Διευθυντές Σχολείων Καλλιθέας – Μοσχάτου ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Ο Σύλλογος καλεί τους Διευθυντές των σχολείων σε ενημερωτική συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν το δημόσιο σχολείο και τη λειτουργία του όπως υλικοτεχνικά προβλήματα, εργασιακά δικαιώματα εκπ/κών, υποχρηματοδότηση σχολείων, αξιολόγηση και οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (Σαπφούς 138) στις 12:00

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Συναδέφισσες/φοι,

Οι μνημονιακές πολιτικές σύμφωνα με τα συμφέροντα της Ε.Ε, η καταστολή των δημοκρατικών διακαιωμάτων και η παραίτηση του αστικού κράτους από τις κοινωνικές του υποχρεώσεις έχουν φτωχοποιήσει, έχουν εξαθλιώσει και έχουν ρίξει σε  κοινωνικό αποκλεισμό και ανέχεια μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Και είναι το ίδιο το κράτος και οι πολιτικές του που αφήνουν ελεύθερο το φασισμό, φορώντας την «αντισυστημική του μάσκα» να αλωνίζει και να διαδίδει το μίσος.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η σύγχρονη βαρβαρότητα απαιτούνται πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αλλά και σχηματισμός «άλλων» δομών και σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Απαιτούνται γενναίες δράσεις, οι οποίες μόνο μέσα από τις γενικές συνελεύσεις -και όχι με ανάθεση- μπορούν να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν.

Ο Σύλλογος σας καλεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 9ο Δημοτικό Σχολείο (Σαπφούς 138) στις 7μ.μ.

/* *//* *//* *//* */

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες

Σε αρκετούς συναδέλφους από την Καλλιθέα αλλά και τον Άλιμο έχει πιστωθεί το ποσό των, περίπου, 8500 ευρώ, ως αναδρομικά για το επίδομα των 176 ευρώ.  (Η προσφυγή είχε υποβληθεί το 2006).

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε:

Α. Όταν είχε εγερθεί το θέμα, ο Σύλλογος έδωσε στους συναδέλφους κάποια ονόματα δικηγορικών γραφείων που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα-όπως με ενημέρωσε τηλεφωνικά ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου. Έτσι, ανά σχολείο, όποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρθηκαν πήγαν ελευθέρα όπου ήθελαν. Η μεγάλη πλειοψηφία κινήθηκε προς τα γραφεία των κυρίων Δραγασάκη και Μητρόπουλου.

Β. Πράγματι κάποιες θετικές αποφάσεις πάρθηκαν και έτσι ΕΠΕΙΔΗ είναι προσωρινά εκτελεστές, πιστώθηκαν στους δικαιούχους τα αναδρομικά

Γ. Το Δημόσιο έχει προσφύγει για όλες τις περιπτώσεις στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, το οποίο ΔΕΝ έχει αποφανθεί, ΑΛΛΑ έχει εισηγηθεί ΑΝΤΙΘΕΤΑ προς τις ως τώρα δικαστικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι/σσες:

Α. Γνωρίζετε με ποιο γραφείο συνεργαστήκατε. Καλό είναι να ενημερωθεί ο Σύλλογος, ώστε να βοηθήσει σε τυχόν επαφές με τους δικηγόρους

Β. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

 Γεωργία Μούκα

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου

Ακολουθεί η απάντηση ενός δικηγορικού γραφείου σε ερώτημα του Συλ. Εκπ. ΠΕ Αλ. Δελμούζος:

Αθήνα, Δεκέμβριος 2012

Προς το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αττικής

«Αλέξανδρος Δελμούζος »

Σε απάντηση ερωτημάτων σας σχετικά με την πρόσφατες πληρωμές των αναδρομικών για τα 176 ευρώ, εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν δικαστικά, σε συνδυασμό και με την πορεία των αγωγών που έχουμε καταθέσει για λογαριασμό των μελών σας, σας αναφέρουμε τα εξής :

  • Υπενθυμίζεται ότι ο μέσος χρόνος εκδίκασης (σε α΄ βαθμό) των συγκεκριμένων εργατικών αγωγών από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας ήταν ανέκαθεν πάνω από  5 έτη.
  • Ετσι λοιπόν, ενώ με την συνήθη πρακτική θα έπρεπε εντός του 2012 να είχε ξεκινήσει η εκδίκαση των πρώτων αγωγών που καταθέσαμε το 2006, εντούτοις, τα Δικαστήρια κατ΄ εντολή της τρόικας, εκδικάζουν σε μεγαλύτερη αναλογία την εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων (δηλαδή υποθέσεις από τις οποίες το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει χρήματα), με αποτέλεσμα, οι υποθέσεις ομαδικών αγωγών όπως η διεκδίκηση των 176 ευρώ να συνεχίζουν να παραμένουν σε εκκρεμότητα.
  •  Μεμονωμένες υποθέσεις που δικαιώθηκαν, έχουν εκδικαστεί κατ΄ εξαίρεση, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό πριν αρκετά χρόνια, πρόσφατα δε οδηγήθηκαν στο στάδιο της πληρωμής. Πλέον εδώ και καιρό, δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση προτιμήσεως / συντμήσεως δικασίμου.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναιρέσεις για την παραπάνω διεκδίκηση, οι οποίες με αποφάσεις θα επιλύσουν αμετάκλητα το θέμα αυτό είτε θετικά είτε αρνητικά.

 Η πλειονότητα των δικαστικών αποφάσεων συνεχίζει να είναι θετική.

  •  Σε περίπτωση που η επίδικη διεκδίκηση έχει θετική έκβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε, αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση των υποθέσεων που εκκρεμούν στα Πρωτοδικεία οι οποίες θα έχουν ανάλογη τύχη.
  • Στην αντίθετη περίπτωση που η επίδικη διεκδίκηση έχει αρνητική έκβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε τελευταίο στάδιο και στο ΑΕΔ, τότε, οι υποθέσεις που εκκρεμούν, με πράξη των Προέδρων των Τμημάτων δεν θα οδηγούνται προς εκδίκαση.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι, στην περίπτωση της αρνητικής έκβασης, όσοι έχουν λάβει χρήματα με δικαστικές αποφάσεις κατά των οποίων όμως στη συνέχεια το Ελλ. Δημόσιο άσκησε αναίρεση για να τις κρατήσει σε εκκρεμότητα, ενδεχομένως να υποχρεωθούν στην επιστροφή τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε. Καλές Γιορτές

  Μανώλης Κουτλής

 Δικηγόρος

/* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Ιανουάριος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ   Φεβ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια