ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 

ea6ba26a4eaddd0ed7377abc51dd94b2_LΕφαρμογή του άρθρου 28 του Ν.4186/2013 για τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών για περιπτώσεις όπου ενώ σε τμήματα με 23 ή 24 μαθητές φοιτούν ένας ή και παραπάνω μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αναλογική μείωση του αριθμού των μαθητών δεν εγκρίνονται από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο ή εάν έχουν εγκριθεί δεν καλύπτεται το σχολείο με εκπαιδευτικό, προκειμένου να προχωρήσει στον απαραίτητο χωρισμό των τμημάτων. Η «λογική» που χρησιμοποιείται από τη διοίκηση είναι ότι δεν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός των μαθητών, δηλαδή το 25. Θεωρείται, σύμφωνα με αυτή τη στρεβλή και αντιπαιδαγωγική αντίληψη, σωστό σε ένα τμήμα που θα έπρεπε , σύμφωνα με το νόμο, να φοιτούν 22 ή 19 μαθητές, αυτό να μη συμβαίνει επειδή ο αριθμός των μαθητών του τμήματος δεν έφτασε το … μαγικό 25.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική (και επί της ουσίας παράνομη) αυτή πρακτική και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες προς το διοικητικό μηχανισμό της Εκπαίδευσης για εφαρμογή του Νόμου σύμφωνα με το πνεύμα και όχι το, κακώς εννοούμενο, «γράμμα».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ Εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν 4186 2013

tumblr_mzfcxdTqu61s5j7iso1_1280Άμεση τοποθέτηση αναγκαίου προσωπικού στο Ειδικό Σχολείο και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, καθώς και το Ειδικό Νηπιαγωγείο λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι εγγραφές μαθητών. Η κατάσταση είναι εκρηκτική… Το σχολείο λειτουργεί μόνο με το περίσσευμα ψυχής των εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το έργο τους, χωρίς το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και χωρίς το ανάλογο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Πέραν της δυσκολίας στο εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών, αφού οι ελάχιστοι τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί επιτελούν το έργο του που θα έπρεπε να γίνεται με τριπλάσιο τουλάχιστον προσωπικό.
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία, ούτε άλλη αναμονή για αυτή την κατάσταση.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση /  Άμεση στελέχωση του Ειδικού σχολείου

  1.  index_clip_image002ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Π.Ε.Σ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ εδώ (PESEA_Theseis_Nomosxedio)

2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. για την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Για ειδική αγωγή

3. ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

4. ΟΤΑΝ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ» : Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ

Δημήτρης Αναστασίου (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), James M. Kauffman (University οf Virginia)
Το άρθρο αυτό[1] εξετάζει το ρόλο πολιτικών στην ειδική εκπαίδευση που βασίζονται στην αγορά, με επίκεντρο την υπόθεση των κουπονιών. Εξετάζει τη φύση των σύγχρονων μεταρρυθμίσεων, ενώ συζητά την “επιλογή του σχολείου” (school choice) σαν το θεωρητικό άξονα ενός μοντέλου για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που βασίζονται στην λογική της αγοράς. Επιπλέον, περιλαμβάνει ανάλυση, του γιατί η αγοραία λογική των κουπονιών διαβρώνει τις δημόσιες λειτουργίες της ειδικής εκπαίδευσης. Παρά την τρέχουσα εφαρμογή τους σε μικρή κλίμακα, τα κουπόνια έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μια απειλή για την δωρεάν και κατάλληλη δημόσια ειδική εκπαίδευση[2].

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια