ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

national-geographic-traveler-magazine-2012-photo-contest-gessato-gblog-2Το υπουργείο με δύο εγκυκλίους του, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, καλεί τους διευθυντές των σχολείων να δημιουργήσουν κλειδαρίθμους και να τους μοιράσουν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούν στην αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρότερο από την απλή κριτική σε μια έρευνα, πολύ σοβαρότερο από την αντίθεσή μας σε ιδιωτικές και προφανώς κερδοσκοπικές διαδικασίες εντός της εκπαίδευσης. Αφορά στην σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη πρόθεση από το Υπουργείο και διάφορους κρατικούς (και μη) οργανισμούς να διαμορφώσουν μια νέα αφήγηση για την εκπαιδευτική διαδικασία, αποσυνδεμένη από τα κοινωνικά, πολιτικά και παιδαγωγικά της χαρακτηριστικά, αποσυνδεμένη από τις συλλογικές διαδικασίες και τις κοινωνικές σχέσεις, αποσυνδεμένη από τις ιεραρχικές δομές και σχέσεις εξουσίας που κυριαρχούν στο σχολείο και την κοινωνία.
Χρειάζεται, λοιπόν, να αντιπαρατεθούμε στην πρόθεση αυτή, τόσο με την καθολική μας άρνηση να προχωρήσει η διαδικασία των κλειδαρίθμων και των ερωτηματολογίων, όσο και με τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού λόγου που θα τοποθετεί το σχολείο, την εκπαίδευση και τις διαδικασίες τους, μέσα στις ιστορικές, κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές τους ζεύξεις, προσπαθώντας να αποκαλύψουμε, πρώτα και κύρια στους γονείς των μαθητών μας, τις στοχεύσεις αυτής της συστηματικής προσπάθειας από ΜΜΕ, Υπουργείο, Οργανισμούς και εταιρείες.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων με αποφάσεις τους και τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων να μην μετέχουν στην «έρευνα» της ιδιωτικής εταιρείας, να μην εκδώσουν κλειδαρίθμους και να μην συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια. Για τη στάση μας αυτή υπάρχει πλήρης συνδικαλιστική κάλυψη από το Σύλλογο και τη ΔΟΕ.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να μην συμμετέχουν σε μια διαδικασία που στοχοποιεί τα παιδιά μας και τα παιδιά των γειτόνων μας, ούτε να επιτρέψουν να μετατραπεί το σχολείο και η τοπική κοινωνία σε μια «ζούγκλα παρακολούθησης»...

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Σχετικά με το ερωτηματολόγιο για το bullying

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / Ανακοίνωση για τη μη συμπλήρωση ερωτηματολογίων

Δείτε εδώ την αρθρογραφία στο site του Συλλόγου / Για την ενδοσχολική βία

Δελτίο Τύπου1800071_10202068708054300_611593951_o_1
Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη

Στη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η συνέχιση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση οδηγεί στη διάλυσή της και κάνει αμφίβολη ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων στη νέα σχολική χρονιά, πλήττοντας (επί της ουσίας) τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Οι απαντήσεις που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήταν γενικόλογες και δεν περιελάμβαναν καμία δέσμευση…

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου / Δελτίο τύπου για συνάντηση με πολιτική ηγεσία Υπ. Παιδείας

stathis-skitso-01ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ Π.Δ. 152 και οι εφαρμοστικοί νόμοι της αξιολόγησης.
Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη μνημονιακή εγκύκλιος Λοβέρδου

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουλίου, στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ενός νέου εγκλήματος απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του, η αρχή μια νέας λεηλασίας της κοινωνίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Με την υπερψήφιση στη Βουλή του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση μετατράπηκε και τυπικά σε άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει τις καταστροφικές πολιτικές που απαιτούν η Ε.Ε. το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, συνεπικουρούμενοι από τον τέταρτο, πλέον, εταίρο – δυνάστη, τον ΕΜΣ.
Η κυβέρνηση αντί να ακούσει το μεγάλο ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο λαός στο δημοψήφισμα, άκουσε τους υποστηρικτές της σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας, άκουσε τους υποστηρικτές του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, άκουσε τους υποστηρικτές της πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού ιστού και της διάλυσης της παιδείας, της υγείας και της ασφάλισης. Άλλωστε με αυτούς μαζί υπερψήφισε τις απαιτήσεις των δανειστών, διαμορφώνοντας μια μνημονιακή συμμαχία εντός Βουλής

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου / Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / Συλλαλητήριο για να μην ψηφιστεί η 2η δέσμη του μνημονίου

ImageGen.ashx  Σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΟΕ για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την παιδεία

  Εδώ και δύο χρόνια, μέσα σε εφιαλτικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους μαθητές, δόθηκε μια πρωτοφανής σε συσπείρωση, ένταση, διάρκεια, πολυμορφία, ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της δημόσιας παιδείας και της εργασιακής μας υπόστασης.
  Από αυτή τη μάχη βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία έχουμε ήδη επισημάνει με ανακοίνωση του Συλλόγου μας (Αρ. Πρωτ. 021/ 3-2-2015). Σημαντικό μέρος αυτών των συμπε-ρασμάτων σχετίζεται με το ρόλο των στελεχών της εκπαίδευσης και της στάσης που κράτησαν...

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΟΕ για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ Σχετικά με το κατεπείγον σχ νόμου για την εκπαίδευση

lead  Η 1η έκτακτη θεματική συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 7:00 μμ στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς 138).

  Η 2η έκτακτη θεματική συνέλευση θα γίνει την Τρίτη 19 Μαίου, στον ίδιο χώρο (9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας) .

  Η Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Η Γ. Σ. θα γίνει με άδεια, από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, ενώ από τις 13:00 μ.μ. έως και τις 18:30 μ.μ. θα διενεργηθούν οι εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ.
Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει, το αργότερο, την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Μεταμορφώσεως 25, 3ο Δημοτικό Σχολείο).

  Η τακτοποίηση της συνδρομής μπορεί να γίνει μέχρι και την ημέρα της Γ.Σ., όπου θα υπάρχει τραπεζάκι με την ταμία του Συλλόγου. Επίσης την ημέρα της Γ.Σ. θα δοθούν οι αποδείξεις για τη συνδρομή.

  Υπάρχει η δυνατότητα, για τους μόνιμους συναδέλφους που ανήκουν στη Δ’ Διεύθυνση, να κάνουν αίτηση, που επισυνάπτεται, ώστε να κρατηθεί η συνδρομή τους σε 3 δόσεις από τη μισθοδοσία, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποσταλεί η επισυναπτόμενη αίτηση (σελ. 3 του αρχείου «Προετοιμασία Γενικής Συνέλευσης») με mail στο Σύλλογο (aristoteliskallithea@gmail.com) το αργότερο ως την Τρίτη 5 Μαΐου.

Διαβάστε εδώ την 1η ανακοίνωση / Προετοιμασία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου

Διαβάστε εδώ τη 2η ανακοίνωση / Προετοιμασία Γενικής Συνέλευσης

Δείτε την αίτηση (για μόνιμους συναδέλφους) για συνδρομή / ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΉ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2014 2015

Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2015_02σελ. 1 προγραμματισμός μήνα – σελ. 2 απολογισμός για τη μάχη της αξιολόγησης – σελ. 5 έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου – σελ. 5 πρόταση συντονισμού των συλλόγων π.ε. – σελ. 6 σύσκεψη διευθυντών και προϊσταμένων – σελ. 7 πάμε θέατρο – σελ. 8 γλέντι του Συλλόγου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση
την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015,
στις 7:00 μ.μ.,

στο 3ο Δημ. Σχ. Καλλιθέας.

(Μεταμορφώσεως 25, είσοδος και από Πλάτωνος)

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Ενημέρωσης / Δελτίο 7 Φεβρουάριος 2015

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου «Απολογισμός για τη μάχη της αξιολόγησης» / 021 Απολογισμός για την μάχη της αξιολόγησης

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! Αυτοαξιολόγηση – Αξιολόγηση the-staircase-1913
και Τράπεζα Θεμάτων έκρυβαν ζεστό χρήμα
Χρήστος Κάτσικας

   Απίστευτο μεν, αληθινό δε! Έφυγαν σαν τους κλέφτες κάτω από τη συντριπτική λαϊκή ετυμηγορία, αλλά αποχωρώντας, στις 26 Γενάρη (!), με υπογραφή Λοβέρδου, λίγες ώρες πριν παραδώσουν το υπουργείο Παιδείας, μοίρασαν τα κονδύλια για τη «βρόμικη δουλειά» της αξιολόγησης σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές Εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους.
   Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «πρωτοτύπησε» ξανά, δίνοντας νέα δείγματα γραφής μία μέρα μετά τις εκλογές. Με έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015, ορίζεται η πληρωμή εκατοντάδων στελεχών της εκπαίδευσης για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης».
   Συγκεκριμένα, με τίτλο «Εγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη», εκατοντάδες περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, προϊστάμενοι Διευθύνσεων, σχολικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να εισπράξουν χρηματικά ποσά για υπηρεσίες που προετοίμαζαν το έδαφος για την αναβίωση του επιθεωρητισμού και τον επαγγελματικό αφανισμό των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σήμερα που η αξιολόγηση έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και από τους συναδέλφους και από την κοινωνία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο / ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ

 

Η ΔΟΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:aaa123

Την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής»:
Από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).
Η απεργία θα εκκινήσει την 1η Φεβρουαρίου 2015 και σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων μας θα συνεχιστεί μέχρι την 28-2-2015.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Εξώδικο για_αποχή απεργία για την αξιολόγηση από 1η Φεβρουαρίου 2015

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση για τους αναπληρωτές / Αναμόρφωση πινάκων αναπληρωτών

bc5ad84be4544970023170a88f2c8c04Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για το απαξιωτικό και συκοφαντικό, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, βίντεο της ΟΝΝΕΔ με θέμα την «αξιολόγηση».

Από πίσω από τον πρωταγωνιστή φαίνεται μία αφίσα που καλεί σε απεργία ενώ ο ίδιος φοράει μπλούζα με κόκκινο αστέρι. Δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε. Νομίζουμε ότι είναι αυτονόητο για το πόσο προσβλητικό είναι το σποτ της ΟΝΝΕΔ όχι μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για κάθε άνθρωπο που έχει στοιχειώδη νοημοσύνη.
Θυμόμαστε βέβαια τα ψέματα για τους 1.500.000 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, που τελικά σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ είναι περίπου 500.000.
Προσβλητικό βίντεο για τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο, αφού το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί την αξιολόγηση ως δούρειο ίππο για να κάνει μαζικές απολύσεις, να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε σχολείο της “αγοράς”.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / Όταν η ΟΝΝΕΔ συκοφαντεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Συνολικά Αττικής

Συνολικά Αττικής

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση - χειραγώγηση στη Δ Αθήνας

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση
στη Δ΄ Αθήνας

Περιμένοντας την ανακοίνωση της ΔΟΕ με τα πανελλαδικά στοιχεία, για το πως εξελίχθηκε η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση -χειραγώγηση, παραθέτουμε τα στοιχεία από τη Δ΄Αθηνών και τα συνολικά της Αττικής.

Ο Σύλλογός μας έκανε μια σοβαρή προσπάθεια και συνέβαλε στο να υπάρχουν τα στοιχεία για όλη την Αττική εδώ και δύο εβδομάδες. Η προσπάθεια αυτή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με τη βοήθεια του Συντονιστικού των Νηπιαγωγών και με καθημερινή επικοινωνία με πολλούς Συλλόγους της Αττικής.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε μαζέψει, γίνεται φανερό πως μόνο το 1/4 των σχολικών μονάδων της Αττικής έχει συναινέσει με την αξιολογική ζούγκλα… Πολλές από αυτές τις σχολικές μονάδες δέχτηκαν πολύπλευρες πιέσεις και τρομοκράτηση…

Πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή ξεκινούσαμε με αγωνία, να μαζεύουμε υπογραφές ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση. Μεσολάβησαν απανωτές εγκύκλιοι του Υπουργείου, μπλοκαρίσματα σεμιναρίων, μάχη με τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής στο ΥΠΑΙΘ, ο ξεσηκωμός όλου του Δημοσίου, το καλοκαίρι, οι απανωτές τροπολογίες Μητσοτάκη, οι θυελλώδεις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, η ενημέρωση και οι εκδηλώσεις των Συλλόγων σε όλη τη χώρα…

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία μιας συγκλονιστικής μάχης που έδωσε η ζωντανή εκπαίδευση. Αποτελούν στοιχεία που θα μελετώνται από τους ιστορικούς της εκπαίδευσης στο μέλλον. Η σημερινή γενιά εκπαιδευτικών συναντά από τους δικούς της δρόμους αντίστασης, τους συναδέλφους μας που έδωσαν τη μάχη του δημοτικισμού, τους συναδέλφους μας που όρθωσαν το αναστημά τους στον επιθεωρητισμό και τον πέταξαν στα άχρηστα της ιστορίας. Εμείς με τη σειρά μας, λίγο πριν πετάξουμε στον κάλαθο των ιστορικών αχρήστων το ΠΔ 152 και τους νόμους της αξιολόγησης, χρειάζεται να εντείνουμε τη συζήτησή μας για το σχολείο που οφείλουμε να έχουμε σήμερα.

Καλή χρονιά σε όλους και όλες τους / τις συναδέλφους, που η φλόγα της δημόσιας παιδείας, το πάθος της ισότιμης παιδικότητας και η ορμή της συλλογικότητας, μάς κρατάνε όρθιους, ζωντανούς και δημιουργικούς.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια