ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ (Μαρασλή 4, στάση μετρό Ευαγγελισμός)

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 10.30 π.μ.-11.00 π.μ.: Προσέλευση

 Α’ΕΝΟΤΗΤΑ:

 11.00 π.μ.-13.00 μ.μ.: Εισηγήσεις – παρουσιάσεις

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Χ. ΚΑΝΔΗΛΩΡΟ, εκπρόσωπο Παρεμβάσεων στο ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: «ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

ΜΕΝΔΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ:«ΤΙ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ) ΚΑΝΕΙ Ο ΣΙΣΥΦΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ; ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ»

ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: «ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟYΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ TΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ»

ΡΕΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ»

13.00 μ.μ.-14.30 μ.μ.: Ερωτήσεις – παρεμβάσεις

 14.30 μ.μ.-15.00 μ.μ. Διάλειμμα

 Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: 15.00 μ.μ.-17.00 μ.μ.: Eισηγήσεις – παρουσιάσεις

 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Μ. ΜΙΛΤΣΑΚΑΚΗ, εκπρόσωπο Παρεμβάσεων στο ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΕ-ΟΟΣΑ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ»

ΤΣΑΓΚΑΡΑΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ-ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ»

ΓΡΟΛΛΙΟΣ Γιώργος : «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ, ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

ΝΟΥΤΣΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ: «“ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ”: ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

17.00 μ.μ.-19.30 μ.μ.: Eρωτήσεις – παρεμβάσεις

19.30 Κλείσιμο της ημερίδας

 

AFISA-HMERIDA

/* *//* *//* *//* */

Η μαύρη οθόνη πάνω στη συχνότητα της ΕΡΤ αναδεικνύει, τόσο σε κυριολεκτικό, όσο και σε συμβολικό επίπεδο, την μαύρη καταχνιά της δολοφονικής επίθεσης πάνω σε όλη την κοινωνία. Αναδεικνύει τη χυδαιότητα και το μίσος των κυβερνώντων απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία.Robes de bal courte

Ας δούμε τα πράγματα τόσο ωμά, όσο είναι…

Οι εκτελεστές της συγκυβέρνησης εφαρμόζουν τη δολοφονική πολιτική των αφεντικών τους, των τραπεζών Robes de mariée και του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Μετά τη διάλυση της δημόσιας υγείας και το κλείσιμο της ΕΡΤ, σειρά έχει το κλείσιμο χιλιάδων σχολικών τμημάτων και η κατάργηση χιλιάδων σχολείων.

 

Το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στοχεύει :

 • Ø Στην απόλυτη φίμωση και σιγή, οποιασδήποτε φωνής αντίστασης, απέναντι στην πολιτική ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού, απέναντι στην πολιτική διάλυσης όλων των δημόσιων κοινωνικών δικαιωμάτων.
 • Ø Στην με κάθε τρόπο επιβολή της τηλεοπτικής αποβλάκωσης, όπου ενημέρωση θα κάνουν τα πρωινάδικα και πολιτική θα παράγουν οι συνταγές μαγειρικής.
 • Ø Στην παράδοση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, βορά στα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών, των ιδιωτών καναλαρχών, για τους οποίους δίνονται δώρο μεγάλα διαφημιστικά πακέτα, συχνότητες, ιστορικά αρχεία και υποδομές. Το ίδιο έκαναν με τον ΟΤΕ. Το ίδιο θέλουν να κάνουν με τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, τη Χαλκιδική, τις ζώνες «ελεύθερου» εμπορίου… Κτίρια, υποδομές, φράγματα, σταθμοί παραγωγής, εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μεταλλικών αγωγών, ορυχεία, και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι – σκλάβοι παραδίδονται με μια υπογραφή, στους νέους επικυρίαρχους.
 • Ø Στο χτύπημα της συλλογικής, ιστορικής, λαϊκής μνήμης, στο χτύπημα της μνήμης των μεγάλων στιγμών της κοινωνικής πάλης, όπως έχουν καταγραφεί στις εικόνες και τους ήχους του δημόσιου χώρου και αρχείου.
 • Ø Στη διαμόρφωση ενός τοπίου απόλυτης καθεστωτικής ισχύος, όπου όποιος κινείται αποκεφαλίζεται. Ένα καθεστώς ισχύος που αποτελεί προέκταση των εκκαθαρίσεων των δυνάμεων καταστολής, προέκταση των επιστρατεύσεων, προέκταση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και της μετατροπής σε κουρελόχαρτο, ακόμα και της στοιχειώδους αστικής συνταγματικής νομιμότητας. Αυτή είναι η νέα παγκόσμια τάξη, αυτή είναι η χούντα των τραπεζών.

 

Για να πράξουν το έγκλημα, προχωράνε σε μια χυδαία, οργανωμένη, σχεδιασμένη και καλά πληρωμένη εκστρατεία συκοφάντησης και σπέκουλας, ενάντια σε κάθε κλάδο εργαζομένων.

Συκοφαντούν, παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία και απαξιώνουν τους γιατρούς για να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν τη δημόσια υγεία.

Συκοφαντούν, παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία και απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς για να κλείσουν σχολεία και να διαλύσουν τη δημόσια παιδεία.

Συκοφαντούν, παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία και απαξιώνουν τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, λιμάνια… για να τα παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή είναι η πολιτική και οικονομική τους αποστολή… ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ, η χρεοκοπία της κοινωνίας, η εκκαθάριση κάθε συλλογικής και ατομικής αντίστασης.

Η κυβέρνηση των τραπεζών και του πλιάτσικου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ, διαφορετικά αυτό που θα αφήσει πίσω της, εκτός από τα ματωμένα χρήματα που θα έχουν οι υπάλληλοί της αποταμιεύσει σε ελβετικές τράπεζες, θα είναι μια θρυμματισμένη ψυχρή έρημος, που θα την παίρνει ο άνεμος…

Η εποχή των ήρεμων μεταβάσεων τελειώνει…

Η κοινωνία αργά, υπόκωφα μα σταθερά, ανασυντάσσεται, αναστοχάζεται τις εμπειρίες των κοινωνικών αγώνων που έχει δώσει… και το σπουδαιότερο κοχλάζει σε ένα υπόγειο ρεύμα, που ολοένα και πιο πολύ συγκροτείται και αναδύεται. Από τις λαϊκές συνελεύσεις μέχρι τις γενικές απεργίες, από τις καταλήψεις μέχρι τα οδοφράγματα της Χαλκιδικής, από τις συλλογικότητες αλληλεγγύης μέχρι τις σωματειακές δράσεις, από τους συντονισμούς σωματείων μέχρι τα στέκια στις γειτονιές, από το πέρασμα σωματείων στα χέρια της ζωντανής εργαζόμενης πλειοψηφίας μέχρι τις αγροτικές αδιαμεσολάβητες διαθέσεις προϊόντων…

Όλη αυτή η εμπειρία είναι ικανή να μεταβληθεί σε συντακτικό και ενεργό πολιτικό λόγο και πρακτική.

Γύρω από την κατάληψη της ΕΡΤ θα υπάρξει μια ιστορική πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση, που θα καθορίσει άμεσα τις εξελίξεις και την δυνατότητα απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά των τραπεζών και της Ε.Ε.

Γύρω από την κατάληψη της ΕΡΤ πάλλεται η ψυχή μιας κεντρικής αναμέτρησης, στην οποία ο καθένας θα πάρει θέση.

Όταν η κοινωνία κοχλάζει σε υπόγεια ρεύματα που δεν έχουν ακόμα βγει σταθερά στην επιφάνεια της κοινωνικής διαπάλης, ας φανταστούμε αυτό τον κοχλασμό να αναδύεται σα λάβα στην ανοιχτή πεδιάδα των κοινωνικών και ταξικών συγκρούσεων…

Η αναμέτρηση πλησιάζει

Ο φόβος θα αλλάξει και πάλι στρατόπεδο. Οι ήχοι των ελικοπτέρων διαφυγής

ξανακούγονται στο βάθος του ουρανού…

Το βήμα που μπορεί να γίνει θα είναι πρωτόγνωρο, μεγάλο και ποιοτικό, ανατρεπτικό και βαθύ. Και δεν θα χρειάζεται εργατοπατέρες και κρατικούς συνδικαλιστές, γιατί στο εσωτερικό του θα κουβαλάει δομές χειραφέτησης και αυτοοργάνωσης.

Ας τρέμουν όλοι τους, όλο και πιο πολύ.

Αδέρφια και συναγωνιστές, ας μη μας καταβάλει η κούραση και η αγωνία…

Ας μας συνεπάρει το αδιανόητο μιας Νέας κοινωνικής πραγματικότητας.

/* *//* *//* *//* */

Ενώ η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής της εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό συλλαμβάνοντας με γκανγκστερικό τρόπο συναδέλφους μέσα στα σχολεία τους, ποινικοποιώντας τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση εργαζομένων στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης.

Ενώ συνάδελφοι σύρονταν, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια ως κοινοί εγκληματίες παραμονές του Πολυτεχνείου.

Ενώ ο εισαγγελέας διέταξε την παραπομπή τους στο αυτόφωρο απαγορεύοντας την παρουσία κοινού κατά τη διεξαγωγή της δίκης. Ενώ η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ) και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία είχαν άμεσα εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  σιωπούσε εκκωφαντικά.

Και όταν ύστερα από 24 σχεδόν ώρες εδέησε να πάρει θέση και αφού οι συλληφθέντες είχαν περάσει μια ολόκληρη νύχτα στο κρατητήριο της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, έβγαλε μια χλιαρή και άνευρη ανακοίνωση:

 • που δεν κάνει αναφορά στην ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και την κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.
 • που δεν κάνει αναφορά ούτε στο όνομα του συλληφθέντος συναδέλφου, Θανάση Αγαπητού.
 • που στην κατακλείδα της ανακοίνωσης δεν βάζει θέμα απόσυρσης των κατηγοριών εναντίον των συλληφθέντων.
 • που ο γκανγκστερικός τρόπος της απαγωγής του συναδέλφου Θανάση Αγαπητού μπροστά στα μάτια των μαθητών του, γίνεται σύλληψη στο χώρο του σχολείου.
 • Που αρνείται να κηρύξει πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα της δίκης, όταν στέλνονται στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση συνδικαλιστές μέλη της.
 • όπου δεν υπάρχει ούτε και η ελάχιστη αναφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που καιρό τώρα απο τη μια καταβυθίζει τη χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση και από την άλλη στοχοποιεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και κατρακυλά στην αντιδημοκρατική εκτροπή. Μιας κυβέρνησης που υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες του επιστάτες της Ε.Ε. και εξαπολύει χουντικού τύπου επιθέσεις σε αυτούς που τολμούν να αντισταθούν.

Ξεπέρασαν κάθε όριο

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία των ΠΑΣΚ –  ΔΑΚΕ που συγκροτεί την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει διαλέξει πλευρά. Είναι εχθρική απέναντι στους αναγκαίους αγώνες για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης των μνημονίων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Με τα όσα αόριστα περί βίας αναφέρονται στην ανακοίνωση υιοθετεί τον καθεστωτικό λόγο που ενοχοποιεί τη δίκαιη οργή και τους αγώνες των εργαζομένων.

Τα συνδικάτα έχουν λόγω ύπαρξης όταν υπερασπίζονται τα μέλη τους, όταν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Δεν βρίσκουν τη δικαίωση τους μπροστά στα μικρόφωνα των καναλιών και τους διαδρόμους της εξουσίας. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ χέρι- χέρι, κάτω από το βάρος των κομματικών τους εξαρτήσεων, βουλιάζουν στην κινούμενη άμμο της υπεράσπισης των μνημονιακών πολιτικών. Αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τους συλληφθέντες γιατί έχουν συνδέσει τη μοίρα και την ύπαρξή τους με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Δεν τους χρειαζόμαστε δεν μας αξίζουν.

Η ανυπόληπτη γραφειοκρατία των κυβερνητικών συνδικαλιστών στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. οχυρωμένη πίσω από τα προνόμια της αρνείται να σταθεί στο ύψος των καιρών ενδιαφέρεται μονάχα για την αναπαραγωγή του εαυτού της και τη διαιώνιση της εξουσίας της. Υπονομεύει κάθε αγωνιστική φωνή. Συντάσσεται με τους διώκτες και στρέφει την πλάτη στους διωκόμενους.

 

Έστω και τη τελευταία στιγμή, για να σώσουν τα προσχήματα και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στο Δ.Σ., οφείλουν να κηρύξουν στάση εργασίας για αύριο και να καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στα δικαστήρια και στην Αθήνα στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.

 

Η σήψη και η παρακμή που εκπέμπουν να μην σκεπάσει τις φωνές μας.

Όλοι στη συγκέντρωση τη Δευτέρα  στις 12:00 έξω από τα δικαστήρια της Θεσ/νίκης

Να βρουν δικαίωση οι αγώνες μας. Να βρουν δικαίωση οι διωκόμενοι αγωνιστές.

/* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια