ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

cebacf81ceb9cf83ceb7Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός του δημόσιου τομέα

Συνάδελφοι,
επειδή η εφαρμογή του Π.Δ. 69/2016 σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός του δημόσιου τομέα έχει δημιουργήσει αναστάτωση και έχει εγείρει πολλά ερωτήματα σας αποστέλλουμε αναλυτικό σημείωμα της Νομικής Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. επί του θέματος.
Σύμφωνα με τη Νομική Σύμβουλο « στα πλαίσια καταγραφής της έκτασης του προβλήματος αλλά και προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω έδαφος για τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις της Δ.Ο.Ε., θα ήταν σκόπιμο όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις αναγνώρισης (σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Π.Δ. 69/2016)».

Διαβάστε εδώ το σημείωμα της Νομικής Συμβούλου / Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός του δημόσιου τομέα

ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

212 Εκδήλωση για ασφαλιστικό συνταξιοδοτικο

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς 138), θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου για τις εξελίξεις σχετικά με τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Θα απαντηθεί κάθε ειδικό ζήτημα και συγκεκριμένες περιπτώσεις για κάθε συνάδελφο.

Ομιλητής ο εργατολόγος Δ. Τεμπονέρας.

Έχοντας απέναντί μας την κυβέρνηση του 3ου μνημονίου και τις απάνθρωπες αλλαγές που προωθεί για τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση, χρειάζεται να οργανώσουμε την αντίστασή μας και τους αγώνες μας.

nein-dunkerqueΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη σωτηρία του Μ.Τ.Π.Υ.

Συλλαλητήριο, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29), την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015, ώρα 13.00, για να υπερασπισθούμε το Ταμείο μας και να μην επιτρέψουμε καμία περικοπή. Για να δοθεί στους συναδέλφους η δυνατότητα συμμετοχής στην κινητοποίηση, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12.30 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η Υπεράσπιση του Ταμείου μάς αφορά όλους. Οι εργαζόμενοι στηρίζουν με τις εισφορές που δίνουν το Ταμείο και οι συνταξιούχοι παίρνουν μέρισμα. Αν αλλάξει ο χαρακτήρας του αναδιανεμητικού συστήματος και επικρατήσει η λογική των επαγγελματικών ταμείων που προωθεί η Τρόικα, ο χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης παύει να υπάρχει.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να αγωνιστεί για την ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Χωρίς ανατροπή της πολιτικής αυτής, οι συνταξιούχοι θα χάσουν τις συντάξεις τους και θα ζουν με τα ψίχουλα του προνοιακού επιδόματος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / Δελτίο-Τύπου-Συλλαλητήριο-για-τη-σωτηρία-του-ΜΤΠΥ

Διαβάστε εδώ την Ανακοίνωση της ΠΕΣΕΚ / Τετάρτη, 21.10.2015, ώρα 12.30, συλλαλητήριο

10449453_631732430266953_7577032885763577651_nΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 Με το νόμο 4336/2015 τροποποιήθηκε το συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων (ν.3865/2010). Είχε προηγηθεί η ψήφιση του νόμου 4334/2015, ο οποίος τροποποίησε την νομοθεσία που διέπει το συνταξιοδοτικό καθεστώς των ασφαλισμένων άλλων ταμείων, μεταξύ αυτών και των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.
Κατωτέρω παρατίθεται μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων, που αφορούν στις πρόσφατες παρεμβάσεις ενώ σημειώνεται, ότι για την πλήρη διευκρίνιση των ερωτημάτων, που σχετίζονται με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου, είναι αναγκαία η έκδοση σειράς εγκυκλίων καθώς και υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν μετά τις εκλογές...

Διαβάστε εδώ τις επισημάνσεις της Νομικής Συμβούλου της ΔΟΕ / Συνήθεις ερωτήσεις στο ασφαλιστικό

hqdefaultΣυνταξιοδοτικός οδηγός εκπαιδευτικών

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Στο κείμενο που ακολουθεί παρατίθενται κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της συνταξιοδότησης. Τα στοιχεία που παρατίθενται βασίζονται κυρίως σε δεδομένα της ιστοσελίδας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (στην οποία παραπέμπουν και οι υπερ-σύνδεσμοι – με Ctrl και κλικ). Τα παρακάτω ισχύουν μέχρι σήμερα. Για όποια μεταβολή γίνει το επόμενο διάστημα θα στείλουμε σχετική ανακοίνωση. Το σίγουρο είναι ότι για να μην υπάρξει περαιτέρω χειροτέρευση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και για να υπάρξει βελτίωση προς όφελος των εργαζομένων, θα πρέπει να αντιπαρατεθούμε με τις πολιτικές των μνημονίων και της Ε.Ε. που προωθούν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπές συντάξεων, αύξηση των χρόνων εργασίας, περικοπές στο ΕΦΑΠΑΞ, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, κατάργηση των κατοχυρωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με συνταξιοδοτικά θέματα (προϋποθέσεις, διαδικασία, ποσόν σύνταξης κ.λπ.) μπορείτε να επισκέπτεστε τη διαδικτυακή πύλη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: https://portal.gsis.gr

Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό / Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2015

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια