ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Χωρίς τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών θα ξεκινήσουν τα σχολεία. bc550-sxoleio5
Να δοθούν τώρα οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

 Όλοι γνωρίζουμε τις περικοπές των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
 Σε αυτή την υποβάθμιση έρχεται να προστεθεί η καθυστέρηση της εκταμίευσης της τρίτης δόσης από την κυβέρνηση, καθώς και η καθυστερημένη και μειωμένη δόση των δαπανών επισκευών και συντήρησης.
 Τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την καταβολή της δεύτερης δόσης και 15 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία δεν έχουν, ακόμα, σταλεί τα χρήματα που είναι αναγκαία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν συμπεριλάβουμε και τη χρονική καθυστέρηση που προκύπτει από τις διαδικασίες εκταμίευσης των δήμων, (για όσους από αυτούς τα αποδίδουν), είναι βέβαιο ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτά θα φτάσουν στις αρχές Οκτωβρίου.
 Καλούμε την κυβέρνηση να εκταμιεύσει άμεσα τα χρήματα και να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές και τις επισκευαστικές δαπάνες, στηρίζοντας έμπρακτα τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΔΟΕ: Ανακοίνωση για λειτουργικές δαπάνες

221 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ

Κινητοποίηση στο Δήμο Καλλιθέας την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 13:30 το μεσημέρι.
Κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας για την τελευταία ώρα της πρωινής ζώνης και την πρώτη του ολοήμερου, ώστε να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί. Καλούμε στην κινητοποίηση την ΕΛΜΕ, την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων.

Η κατάσταση με τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων στην Καλλιθέα έχει γίνει απαράδεκτη. Την ίδια στιγμή καθυστερούν οι πληρωμές των καθαριστριών των σχολικών μονάδων ενώ οι συμβάσεις τους υπογράφονται με 3 μήνες καθυστέρηση. Τι θα γίνει την επόμενη σχολική χρονιά; Η υπόθεση της καθαριότητας βρίσκεται στον αέρα.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

cold_0ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ, με αφορμή καταγγελίες Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας της Σχολικής επιτροπής , το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. επισημαίνει:
   H συνεχής μείωση της οικονομικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων (μέσω των ΚΑΠ των σχολικών επιτροπών) έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων τα οποία επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη λειτουργία των σχολείων. Η μείωση των πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών με πρόσχημα τις μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει δημιουργήσει συνθήκες λιτότητας και περικοπών σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
  Ταυτόχρονα σε πολλές Σχολικές Επιτροπές
Δεν γίνεται κατανομή των εγκεκριμένων πιστώσεων παρά το ότι αυτό προβλέπεται από το νόμο (άρθρο 2).
Δεν έχει πιστωθεί ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τραπέζης των σχολείων (άρθρο 8, παρ. α και β).
Δεν υπάρχουν καταστάσεις εισπράξεων –πληρωμών και ως εκ τούτου δεν δύναται να υπάρχει βιβλίο « ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ», για να υπάρχει ο έλεγχος των κινήσεων κάθε μήνα.( άρθρο 11).

  Ο Σύλλογός μας σε Υπόμνημα που κατέθεσε στο ΥΠΟΠΑΙΘ και στις συναντήσεις με τους Δημάρχους της περιοχής μας έθεσε με έμφαση την απαράδεκτη κατάσταση να μην μπορούν τα σχολεία να διαχειριστούν τα χρηματικά ποσά που τους αναλογούν. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου:

   «Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει ένας Σύλλογος Διδασκόντων ή ένας Διευθυντής σχολικής μονάδας, να χρειάζονται έγκριση για να αγοράσουν «3 βιβλία ή δύο χλωρίνες». Η Σχολική Επιτροπή με τον τρόπο διαχείρισης που επέλεξε, αναγορεύει τον εαυτό της σε «παιδαγωγό» που κρίνει τι χρειάζεται ένας σύλλογος διδασκόντων, αναγορεύει τον εαυτό της σε διευθυντή σχολείου, γνωρίζοντας φαίνεται, καλύτερα από αυτόν τις ανάγκες του σχολείου!! Με αυτό τον τρόπο η Σχολική Επιτροπή μετατρέπεται από όργανο οικονομικής διαχείρισης σε όργανο άσκησης εκπαιδευτικής πολιτικής, και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή σε αυτήν εκπροσώπου του Συλλόγου εκκπαιδευτικών.Η χειροτέρευση δεν έχει τέλος. Τα σχολεία δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Δεν μπορούν να υλοποιή-σουν τις παιδαγωγικές προτεραιότητες, Ακόμη δεν έχουν καταβληθεί στα σχολεία τα παλαιά υπόλοιπα από τις προηγούμενες Σχολικές Επιτροπές«.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Υπόμνημα προς ΥΠΟΠΑΙΘ για τις Σχολικές Επιτροπές

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ: Λειτουργία Σχολικών Επιτροπών

Προϋπολογισμός 2015 και δαπάνες για την Παιδεία Beach Lesson
Η φτώχεια, η λιτότητα και οι περικοπές συνεχίζονταικαι δημιουργούν νέα αδιέξοδα

Ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβερνητική πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2015. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η φτώχεια, η λιτότητα και οι περικοπές συνεχίζονται και δημιουργούν νέα αδιέξοδα στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Βιώνουμε για 5η συνεχή χρονιά τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και διαλύουν το κοινωνικό κράτος.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Προϋπολογισμός  2015

Κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη 20142012-10-23 10.00.14
για τη μεταφορά μαθητών
στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι

ΟΥΤΕ ΠΑΤΙΝΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα και την πολιτική της Ε.Ε. καταργεί τη μεταφορά χιλιάδων μαθητών από και προς το σχολείο τους. Αυτή τη στιγμή όλοι οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων, των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Γυμνασίων, καθώς και δεκάδες μαθητές του του ηπειρωτικού και νησιωτικού κορμού της χώρας, αναγκάζονται να κινηθούν προς το σχολείο τους με όποιο τρόπο βρουν. Εκεί δε που το ζήτημα ξεπερνάει την πρόκληση είναι στη μεταφορά των μαθητών από και προς τα Ειδικά Σχολεία.
Να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά μαθητών διεκδικεί η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλώντας όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 2 Οκτώβρη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή.
Την ίδια μέρα καλεί στις 3.30 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που θα συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, απαιτώντας άμεση λύση για να μπορούν οι μαθητές να πάνε στα σχολεία τους παντού και σχεδιασμό μόνιμης λύσης για να μην επαναλαμβάνεται το πρόβλημα κάθε χρονιά. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνουν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καθώς και οι γονείς των μαθητών των Μουσικών – Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Η Ομοσπονδία Γονέων κάνει λόγο για αδιέξοδο της πολιτικής που εφαρμόζεται στο σύστημα της μεταφοράς, αλλά και στην εκπαίδευση γενικότερα και προειδοποιεί ότι η ταλαιπωρία δεν θα τελειώσει με την άρση κάποιων αστοχιών ή γραφειοκρατικών κωλυμάτων, προβάλλοντας την πρόταση των γονιών για δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και Ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, με εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας επαρκή κρατική χρηματοδότηση, ως μόνη ουσιαστική και μόνιμη λύση.
Μέσα από την κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, οι γονείς διεκδικούν από την κυβέρνηση και από την Περιφέρεια:
• Να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών χωρίς καμία καθυστέρηση. Να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια που υπάρχουν, χωρίς καμία κατάργηση και επιπλέον να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά των μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.
• Να δοθεί μόνιμη λύση μπροστά στη νέα σχολική χρονιά με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και Ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών.

Διαβάστε εδώ σχτική ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ / 2014 07 07 tropologia kya

 

 

Σχολεία στο έλεος των χορηγών σπονσορες1
για την ανακαίνισή τους
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1820 στις 10 Ιουλίου 2014

Μία «νέα… εποχή» αρχίζει στην εκπαίδευση, αφού το κράτος δεν χρηματοδοτεί επαρκώς τα σχολεία και κάποιος αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο. Ποιος άλλος από ιδιωτικές εταιρείες. Στη Θεσσαλονίκη, λόγου χάρη, η Coca Cola Τρία Έψιλον διενεργεί διαγωνισμό, όπως μαθαίνουμε, ανάμεσα στα σχολεία με… ψηφοφορία. Όποιος σχολείο κερδίσει περισσότερες ψήφους, θα ανακαινιστεί πλήρως (αλλαγή σε όλα τα παράθυρα, πόρτες, βάψιμο, διαμόρφωση αύλειου χώρου, επισκευές κ.λπ.).
Στο πλαίσιο της… ψηφοθηρίας μέσω facebook, ένα σχολείο, που συστεγάζεται με νηπιαγωγείο, έστειλε το εξής μήνυμα, το οποίο έφτασε σε άλλο σχολείο, με αίτημα τη διαδικτυακή ενίσχυσή του στην εν λόγω ψηφοφορία. Εκπληκτικό το κείμενο, από το οποίο δημοσιεύουμε μικρό απόσπασμα. Και ενδεικτικό του μέλλοντος των σχολείων σε μια χώρα που υποχρεώνεται να κόβει κάθε είδους δαπάνες για να πληρώνει τα κερατιάτικα στην τοκογλυφία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ όλο το άρθρο / Χορηγοί και σπόνσορες

Συνάδελφοι,
εμείς οι εκπαιδευτικοί
Αγωνιζόμαστε για ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
Αγωνιζόμαστε για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Δεν ψάχνουμε για χορηγούς και «ευεργέτες». Αγωνιζόμαστε για δημόσια χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.
ΕΞΩ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.
Είμαστε απέναντι στην απαξίωση-υποχρηματοδότηση των σχολείων, τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις, στις ευρωπαϊκές οδηγίες για αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, στα αγοραία προγράμματα σπουδών, στο φτηνό, ευέλικτο, αποδοτικό, πειθαρχημένο και αποκεντρωμένο «Νέο Σχολείο»
Βρισκόμαστε ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση που επιχειρεί τον ανταγωνισμό, την εργασιακή και ιδεολογική χειραγώγησή μας.

/* *//* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια