ΔΙΩΞΕΙΣ – ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ100_5200
για την ΟΜΟΦΩΝΗ καταδικαστική απόφαση του Α/βάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης ΠΕ & β ΔΕ Πελοποννήσου στη συνάδελφο μας Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Με μεγάλη αγανάκτηση υποδέχθηκε ο εκπαιδευτικός κόσμος την πρωτόγνωρη στα εκπαιδευτικά χρονικά καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Πελοποννήσου σχετικά με την πειθαρχική δίωξη «για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός κι εκτός της υπηρεσίας» κατά της Συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου ΕκπαιδευτικώνCD0-001Περιφέρειας Μολάων και Ανεξάρτητης Αιρετής Εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Ν. Λακωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 3 μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου(δυο δικαστές και ο Διευθυντής Δ.Ε Ν. Αργολίδας) υιοθέτησαν ομόφωνα πλήρως «κατά 000-M67 γράμμα και ουσία» το κατηγορητήριο που της προσήψε ο Διευθυντής Π.Ε. Ν. Λακωνίας με βάση τις «καταγγελίες» συγκεκριμένων διευθυντικών στελεχών, οι οποίες κρίθηκαν «ως απαξιωτικές και προσβλητικές για τα πρόσωπα και την υπηρεσία»!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Βγήκε η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου.Φωτογραφία0035

Διαβάστε εδώ τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ

DOE_LIB-#38548-v1-

DOE_LIB-#38549-v1-

και εδώ παλαιότερη ανακοίνωση του Συλλόγου / Για-τη-δίωξη-της-Ε.-Παπαδοπούλου

Με βάση αυτή η συν. μας τιμωρείται πειθαρχικά με το πρόστιμο 6 μηνιαίων μισθών για ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας. (περίπου 8.000 €)

Η απόφαση αυτή είναι πολιτική απόφαση που βαρύνει το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση. ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

Η Ελισάβετ δεν είναι μόνη. Αυτοί θα μείνουν μόνοι…

Η πολιτική απόφαση καταδίκης της συναδέλφισσας μας είχε αποφασιστεί προ πολλού.

Στόχος τους είναι:

1.Να δημιουργήσουν φόβο στους συναδέλφους αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους έτσι ώστε  να εφαρμόζουν τη βάρβαρη πολιτική τους χωρίς αντιδράσεις, ανεμπόδιστα.

2. Να συγκαλύψουν  αυθαιρεσίες της διοίκησης.

3. Να πετύχουν τον εκφοβισμό της συναδέλφιασσας μας Ελισάβετ που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις τους.

Όμως η πολιτική ηγεσία αυτό που κατάφερε είναι:

1. Να αντιληφθούν όλοι τις αντιδημοκρατικές και τρομοκρατικές μεθοδεύσεις που ακολουθεί.

2. Να αναπτυχθεί ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης και στήριξης της συναδέλφισσας μας. Πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα, εργαζόμενοι από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους έμπρακτα στηρίζουν όχι μόνο τη συναδέλφισσα μας, αλλά και τον αγώνα  για δημοκρατία  στο σχολείο και στην κοινωνία.

Η απόφαση που έλαβαν θα πυροδοτήσει την αντίδραση όχι μόνο του κόσμου της εκπαίδευσης, αλλά συνολικά του κόσμου της εργασίας.

Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι

έχουμε τη δύναμη όχι μόνο να ανατρέψουμε τις αποφάσεις τους,

αλλά και την απάνθρωπη – αντιλαϊκή πολιτική τους

thumbnailΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 37
του αιρετού Γιώργου Χρόνη

Την Τετάρτη 16-7-2014 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών από Γ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής για διακοπή της άδειας τους άνευ αποδοχών για οικογενειακούς λόγους και αναρρωτικής άδειας λόγω επαπειλούμενης κύησης αντίστοιχα.

Εγκρίθηκαν 13 αιτήσεις διευθυντών-διευθυντριών( 2 από Α΄ Αθήνας, μία από Β΄ Αθήνας, 7 από Γ΄ Αθήνας, 2 από Δ. Αττικής, μία από Πειραιά) για απαλλαγή καθηκόντων για προσωπικούς λόγους και για λόγους υγείας.
Απορρίφτηκε μία αίτηση διευθύντριας από Ανατολικής Αττικής για απαλλαγή καθηκόντων για προσωπικούς λόγους λόγω αναγκών της υπηρεσίας. Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ της απαλλαγής.

Εγκρίθηκαν 4 αιτήσεις υποδιευθυντών-υποδιευθυντριών( από Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά ) για απαλλαγή καθηκόντων για προσωπικούς λόγους, για λόγους υγείας, για προβλήματα λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Εγκρίθηκαν 4 αιτήσεις προϊσταμένων νηπιαγωγείων( από Γ΄ Αθήνας, 2 από Ανατολικής Αττικής, από Πειραιά ) για απαλλαγή καθηκόντων για λόγους υγείας και λόγω μετάθεσης.
Άλλες 6 αιτήσεις προϊσταμένων νηπιαγωγείων( 2 από Α΄ Αθήνας, από Γ΄ Αθήνας, 2 από Ανατολικής Αττικής, από Πειραιά) για απαλλαγή καθηκόντων για προσωπικούς λόγους και λόγω απόσπασης παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να ζητηθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

Άλλες 4 αιτήσεις διευθυντών-διευθυντριών (από Β΄ Αθήνας, από Γ΄ Αθήνας, 2 από Ανατολικής Αττικής ) και άλλες 20 αιτήσεις προϊσταμένων νηπιαγωγείων ( από Α΄ Αθήνας, 8 από Β΄ Αθήνας, 2 από Γ΄ Αθήνας, 2 από Δ΄ Αθήνας, 3 από Ανατολικής Αττικής, από Δ. Αττικής, 3 από Πειραιά) για απαλλαγή καθηκόντων λόγω της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση. Ο Περιφερειακός Διευθυντής τόνισε ότι θα βγει ενιαία πανελλαδική απόφαση για τέτοιες περιπτώσεις. Εμείς επισημάναμε ότι σε άλλες περιφέρειες( π.χ. Κρήτη ) έχουν γίνει αποδεκτές τέτοιες παραιτήσεις. Από ότι καταλάβαμε αναμένεται σχετική οδηγία από το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση / Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Συνάντηση εργασίας Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δευτέρα 14/7/2014NIK_7967

Άκαρπη συνάντηση – χαμηλών προσδοκιών
Οι λύσεις μετατέθηκαν και πάλι για το μέλλον…

Άκαρπη και κατώτερη των προσδοκιών του εκπαιδευτικού κόσμου ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα 14/7/2014 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τους Υφυπουργούς Παιδείας κ. Δεμερτζόπουλο Αλέξανδρο και κ. Κουκοδήμο Κων/νο.

Στη συνάντηση με τον κ. Δεμερτζόπουλο Αλέξανδρο τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρουσίασαν αναλυτικά τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους άσχημους οιωνούς που εμφανίζονται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη δίωξη που υπέστη η συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου.
Δυστυχώς οι απαντήσεις δεν κάλυψαν κανένα από τα ζητήματα που θέσαμε. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται να μην έχει βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που είναι πιεστικά. Ουσιαστικά, μετέθεσαν τις απαντήσεις στο μέλλον για ζητήματα στα οποία θα έπρεπε να είχαν, ήδη, αρθεί τα αδιέξοδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση / Ανακοίνωση έπειτα από συνάντηση με ηγεσία Υπ. Παιδείας_

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/7, 10.30, ΥΠΑΙΘΦωτογραφία0035

Διαβάστε το ΝΕΟ Δελτίο Τύπου των Συλλόγων / Δελτίο τύπου 10 7 14

Οι Σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε.

  Α’ Αθηνών, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αριστοτέλης, Δ. Αττικής, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κ. Σωτηρίου, Λιόσιων-Ζεφύριου-Φυλής, Ν. Σμύρνης, Νίκαιας-Πειραιά, Παρθενώνας, Περικλής, Ρ.  Φεραίος,

θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 10/7, στις 12.00.

Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).
Η απόφαση να τεθεί σε «αυτοδίκαιη αργία», τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, βαραίνει ολόκληρη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού και εμπάθειας που επιδιώκει να ποινικοποιήσει και ουσιαστικά να απαγορέυσει τη συνδικαλιστική της δράση και την άσκηση των καθηκόντων της δημιουργώντας κλίμα φόβου!

Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η απόφαση.

Καλούμε:
• τους Συλλόγους εκπ/κών Π.Ε.
• τις ΕΛΜΕ
• το ΔΣ τη ΔΟΕ
• το ΔΣ της ΟΛΜΕ
• την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
να παραβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια