ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Brandt-Soc2-13Μηδενικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Αυτό είναι το ενιαίο σχολείο της κυβέρνησης.

Ο τραγικά ελάχιστος αριθμός μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. που ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 4-7-2016, το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί το πρώτο σαφές δείγμα της πολιτικής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η κυβέρνηση.
Το 8,58% ως ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών. Τα πραγματικά κενά που, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι η βάση για την πραγματοποίηση ή όχι των μεταθέσεων αντικαταστάθηκαν, ως κριτήριο, από τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών. Το 91,22% των συναδέλφων μας που κατέθεσαν αίτηση μετάθεσης παίρνει το μήνυμα πως σε καιρούς άγριας οικονομικής αφαίμαξης των εργαζομένων δεν μπορεί να πλησιάσει τον τόπο μόνιμης κατοικίας του ακόμα και αν υπάρχουν πραγματικά κενά.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΔΟΕ Ανακοίνωση για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

tsoxaΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής, την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στις 13.00 το μεσημέρι.

Στην κινητοποίηση καλεί και η ΔΟΕ με σχετική ανακοίνωση και προκηρύσσοντας 3 ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καλλιθέας – Μοσχάτου συμμετέχει και καλεί σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής (Τσόχα 15 – 17), την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη (13.00), στηρίζοντας την απόφαση της συνέλευσης του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κων.
Για τη διευκόλυνσηση της συμμετοχής των συναδέλφων, κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00 -14.00) .diamartiria4

Διεκδικούμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς, βελτίωση των εργασιακών όρων για όλους τους αναπληρωτές, άμεση πρόσληψη των άνεργων συναδέλφων μας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σωματεία, τους γονείς και τους μαθητές, να υπερασπιστούν αγωνιστικά το δημόσιο σχολείο, τις εργασιακές σχέσεις εντός αυτού και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς και το δικαίωμα όλων των μαθητών στην πολύπλευρη μόρφωση.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Κινητοποίηση αναπληρωτών στην Περιφέρεια

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ Συμμετοχή σε στάση εργασίας Παρασκευή 11 12 15

 292816-n777849464_2189422_3779516Αίτημα νομικής γνωμοδότησης για τη μείωση ωραρίου με τα χρόνια υπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, ύστερα από αίτημα συναδέλφου αναπληρώτριας, με κλεισμένα 10 χρόνια πραγματικής προϋπηρεσίας, προς τη διεύθυνση Ανατολικής Αττικής για μείωση ωραρίου σε 23 ώρες σύμφωνα με το νόμο. ….

ΙΙΙ. Επί της απαντήσεως στο ως άνω ερώτημα.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι προφανές, ότι και στους αναπληρωτές εφαρμόζονται οι διατάξεις περί μείωσης του ωραρίου. Το πλαίσιο, που ρυθμίζει την ως άνω μείωση του ωραρίου, είναι αποκλειστικό, προβλέπεται ρητώς εκ του νόμου και ως εκ τούτου ουδεμία σχέση ή εφαρμογή μπορούν να έχουν οι διατάξεις περί ενιαίου μισθολογίου, που βεβαίως δεν τυγχάνουν εφαρμογής εν προκειμένω.

Διαβάστε εδώ την γνωμοδότηση / ΔΟΕ Γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου για ωράριο αναπληρωτών

Προς 000000000
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Συνάδελφοι,
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί τις αποφάσεις του για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και σας καλεί να ενημερώσετε γι’ αυτό τους συναδέλφους των σχολείων σας.
Συγκεκριμένα:

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση για τα εργασιακά / Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών 2015-2016

banksΣας παραθέτουμε την ανακοίνωση των επιστημονικών φορέων ΠΕ05, 07,08,19-20, σύμφωνα με την οποία θα συσταθούν οργανικές θέσεις για τις προυπάρχουσες ειδικότητες στην Π.Ε.

Κρατάμε όμως μικρό καλάθι γιατί 1) Επίκειται ανασχηματισμός, ρόλος του οποίου θα έιναι να φτιαχτεί κυβερνητικό σχήμα υλοποίησης του τρίτου μνημονίου, άρα να μην υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, 2) Η επιλογή της κυβέρνησης να γίνει και τυπικά μια μνημονιακή κυβέρνηση, τη βάζει σε τοχιά δέσμευσης και υποταγής στην πολιτική κατεύθυνση του νεοφιλελευθερισμού. Ως εκ τούτου στην πολιτική κατεύθυνση συντριπτικού πλήγματος στο δημόσιο τομέα και ειδικά στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση.

Για τους παραπάνω λόγους χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Αναμένοντας απλώς τις εξελίξεις, και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, τίποτα δεν προοιωνίζεται καλό για τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς.

«Δεν υφίσταται πλέον το θέμα της ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΔΣ των Επιστημονικών Φορέων ΠΕ05, 07,08,19-20 έπειτα από συνάντηση την οποία είχαν στις 14-07-2015 με σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας.
Στη συνάντηση ετέθη από μέρους των εκπροσώπων το θέμα της σύστασης οργανικών θέσεων στην Α/θμια των μεταταγμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
Από τη συνάντηση προέκυψαν τα ακόλουθα:
Το θέμα της ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων δεν υφίσταται πλέον.
Επιβεβαιώνεται η δρομολόγηση σύστασης οργανικών θέσεων για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες, λόγω της ύπαρξης σχετικού νομικού πλαισίου.
Για τις νεοεισελθούσες ειδικότητες στην Α/θμια, το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε αναζήτηση νομικής φόρμουλας, προκειμένου να γίνει καταρχήν η σύσταση των ως άνω κλάδων και ακολούθως η σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια.
Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών ενώσεων, επισήμαναν για άλλη μια φορά τα πολυποίκιλα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους εκπαιδευτικούς των νεοεισελθόντων κλάδων, λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου και επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της οριστικής διευθέτησης του ζητήματος των υποχρεωτικών μετατάξεων, μέσω της άμεσης σύστασης οργανικών θέσεων και για τους κλάδους αυτούς.
«Μας προξενεί εντύπωση η δικαιολογία που επικαλείται το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για τη μη σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς και καλούμε την ηγεσία του να μας κοινοποιήσει αναλυτικά τα «νομικά εμπόδια» ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους μεταταγμένους συναδέλφους μας επαρκώς και να ενεργήσουμε σχετικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους» τονίζεται στην κατακλείδα την ανακοίνωσης των ΔΣ των Επιστημονικών φορέων».

/* */

/* */

/* */

/* */

Δελτίο Ενημέρωσης Νο 61334147651-1941885204

10 ερωτήσεις και απαντήσεις
για τα σχέδια δράσης, και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Ενημέρωσης / ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΝΟΖΥΓΟ

www.nipiagogoi.gr / 12-10-14
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

«Ας μην κοιτάμε πίσω με θυμό, ούτε μπροστά με φόβο, αλλά γύρω με επίγνωση»,
Θέρμπερ Τζ

Γνωρίζουμε διαμέσου του δικτύου μας τα απίστευτα πράγματα που διαδραματίζονται στα Νηπιαγωγεία αυτές τις ημέρες. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι έχουν ως άμεση προτεραιότητα κάθε ενέργεια που έχει πιθανή διασύνδεση με την αξιολόγηση. Δεν ενδιαφέρονται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Νηπιαγωγεία και οι Νηπιαγωγοί, δεν ασχολούνται με τα καίρια θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά έχουν επιδοθεί σε διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, όπως η αξιολόγηση των νηπίων-portfolio κ.α. Οι πιέσεις για τυποποιημένη αξιολόγηση των νηπίων είναι πολλές, την ίδια στιγμή που στο αναλυτικό πρόγραμμα δεν εμπεριέχεται αυτή η μορφή της αξιολόγησης. Προκειμένου δε να «διευκολύνουν» τους/τις Νηπιαγωγούς έχουν κλέψει από διάφορες έρευνες του εξωτερικού έτοιμες φόρμες, σε κάποιες περιπτώσεις παρωχημένες, περασμένων δεκαετιών και τις πετάνε αποσπασματικά προσπαθώντας να διαμορφώσουν ένα δικό τους επικίνδυνο και αλλοπρόσαλλο πλαίσιο αξιολόγησης των νηπίων!…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

8ωρο
1.
Τι προβλέπει η νομοθεσία για το ωράριο

2. Καμία απασχόληση μαθητών στα κενά
3. Αποχώρηση από τη σχολική μονάδα
4. Γενικά εργασιακά δικαιώματα
5. Για το «παρουσιολόγιο»
6. ΔΟΕ: Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών

Διαβάστε εδώ το επικαιροποιημένο κείμενο / Δικαιώματα 2014

Διαβάστε εδώ το επικαιροποιημένο κείμενο της ΔΟΕ / Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών 2014

Δείτε εδώ όλα τα κείμενα για τα εργασιακά δικαιώματα

Εργασιακά δικαιώματα

Γνωμοδότηση της δικηγόρου κας Τσίπρα για το ωράριο8ωρο

      ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΕ ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών» Σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν.1566/1985 και συγκεκριμένα με την παράγραφο 7 (όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 9 του ν.2517/1997), προβλέπεται το εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο των…

 ΔΟΕ: για το ωράριο

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει τόσο με κείμενα όσο και με κινητοποιήσεις, το τεράστιο ζήτημα που δημιουργούν οι αυθαίρετες ενέργειες και η παραβίαση ακόμη και διατάξεων νόμων που ξεκινούν από την ηγεσία του…

 «ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σχετικά με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4203/2013 που αφορά το Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού (Παρουσιολόγιο) θα θέλαμε να διευκρινίσουμε στους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας τα εξής: Το άρθρο 25 αυτού του νόμου ορίζει ότι: «4. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζεται η δημιουργία…

Καμία απασχόληση μαθητών και κάλυψη απουσίας εκπαιδευτικού προσωπικού στα κενά

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών ότι δέχονται πιέσεις να μπαίνουν στα κενά τους να καλύπτουν την απουσία προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού και τα χιλιάδες κενά που αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει! Ταυτόχρονα, υπάρχει διασπορά φημών ότι υπάρχουν άρθρα και νομοθεσία…

 Γνωμοδότηση για την αποχώρηση από το σχολείο του Δραγασάκη

Δικηγορικό Σε απάντηση των σχετικών ερωτημάτων Σας, σας γνωρίζουμε ότι: Με το άρθρο 13 παρ.7 ν. 1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 παρ.3 ν.251.7/97, ορίζεται με ακρίβεια το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα δημοτικά σχολεία, δη­λαδή 25 ώρες για…

 Εργασιακά δικαιώματα Δ.Ο.Ε.

  Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.   Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί τις αποφάσεις του για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και σας καλεί να ενημερώσετε γι’ αυτό τους συναδέλφους των σχολείων…
Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια