ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

fa3386a6756319ce603ab0052ce8440eΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πολύνεκρη επίθεση του τουρκικού κράτους στις συγκεντρώσεις των οργανώσεων και συνδικάτων της αριστεράς και του εργατικού κινήματος στην Άγκυρα, στο μεγάλο συλλαλητήριο των μαζικών οργανώσεων της Τουρκίας για την Ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό.
Πρόκειται κυριολεκτικά για κήρυξη εμφυλίου πολέμου του βαθέως κράτους, του Ερντογάν και της αστικής τάξης ενάντια στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την τουρκική αριστερά που μάχονται για το ψωμί, τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Δελτίο τύπου Καταγγελία για τη δολοφονική επϊθεση στην Τουρκία

DSCN9058Το βράδυ της 15ης Ιουλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες που θα τσαλαπατηθούν από το τρίτο μνημόνιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για να περισώσουν την ίδια τους τη ζωή.
Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Καταδίκη της καταστολής την 15η Ιουλίου

sintagma-epeisodiaΤο βράδυ της 15ης Ιουλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες που θα τσαλαπατηθούν από το τρίτο μνημόνιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για να περισώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Διαβάστε εδώ την καταγγελία της ΑΔΕΔΥ / Όχι-στην-καταστολή-και-στην-ποινικοποίηση-των-αγώνων

  solidarity1Στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη, το διάστημα 15-18 Απρίλη, οι αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία). Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ΄ το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν κι αυτή του Ντιγιαρμπακίρ, λόγω της πλούσιας αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας. Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, στην Τουρκία, είναι «παράνομο»…

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια της ανακοίνωσης / Απελευθέρωση και πολιτικό άσυλο στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καλλιθέας-Μοσχάτου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, οimage οποίος από τις 10/11 πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει περάσει.
  Πριν 6 χρόνια, τις ίδιες μέρες ο συμμαθητής και φίλος του Αλέξης Γρηγορόπουλος, ξεψυχούσε στα χέρια του Νίκου Ρωμανού, δολοφονημένος από το κράτος της καταστολής. Οι μέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία ήταν μέρες πρωτοφανούς εξέγερσης της νεολαίας, με παγκόσμιο αντίκτυπο. «Στις τράπεζες λεφτά – στη νεολαία σφαίρες. – Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες». Οι φωνές και η οργή των «Αθλίων» του 21ου αιώνα, δόνησαν τις πρωτεύουσες όλου του κόσμου. Οι φωνές αυτές έρχονταν από το μέλλον…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση  του Συλλόγου / Ψήφισμα για Ν. Ρωμανό

Οι προσυγκεντρώσεις για τις κινητοποιήσεις του Σ/Κalexis grigoropoulos kalo taxidi

Το Σάββατο συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την ίδια στιγμή ο Ν. Ρωμανός, ο άνθρωπος που στα χέρια του ξεψύχησε ο Αλέξης, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση από την απεργία πείνας, διεκδικώντας την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται.

Προσυγκέντρωση  στις 1:00 έως το αργότερο 1:30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η ψήφιση ενός ακόμα προϋπολογισμού λιτότητας και διάλυσης των κοινωνικών δομών, στο φόντο του νέου μνημονίου που θα υπογραφεί με την Τρόικα και τα αρπακτικά της Ε.Ε.

Προσυγκέντρωση 5:00 – 5:30 μ.μ. στη συμβολή Φιλελήνων και Μητροπόλεως

 

Για όποια αλλαγή θα υπάρξει ενημέρωση στα mail και στο site του Συλλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, λόγω των κατασταλτικών απαγορεύσεων των συγκεντρώσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, σταθερό σημείο ανασύνταξης των εκπαιδευτικών θα είναι τα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 12, στο Σύνταγμα

      DSCN5716 DSCN5706 DSCN5699 DSCN5741 DSCN5739 DSCN5738 DSCN5726

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 14.00

σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες,

σε συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής,

στο Υπ. Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας και Νίκης)

Η Ανακοίνωση εδώ ΑΔΕΔΥ καθαριστριες

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας Μοσχάτου καθαρίστριες

καταγγέλλει το εκδικητικό, άνανδρο και ύπουλο χτύπημα που δέχτηκαν σήμερα, 12 Ιουνίου 2014, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών καθαριστριών και μιας δημοσιογράφου.

Ύπουλο χτύπημα  Δείτε εδώ το VideoΎπουλο χτύπημα

/* *//* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια