ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

3313aa25ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr           21/09/2014

ΠΟΛΥΘΕΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: Η ΝΕΑ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ήρθε η ώρα των μαζικών συγχωνεύσεων για τα Νηπιαγωγεία – Το μεγάλο στοίχημα για την αξιολόγηση: Το Υπουργείο Παιδείας δε μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή της διοικητικής αξιολόγησης. Τα Νηπιαγωγεία και οι ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες είναι το μεγάλο εμπόδιο το οποίο κάνει ανέφικτη την εφαρμογή της αξιολόγησης!
Πιο συγκεκριμένα:

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συντονιστικού / ΠΟΛΥΘΕΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

0000000111

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην πρόσφατη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έθεσε, για μια ακόμη φορά, το πολύ σοβαρό ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων με την προοπτική ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, για τη λήψη της οποίας δεν είχαν ακολουθηθεί οι διαδικασίες που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο ενώ είναι γνωστό ότι, έπειτα από τη μεγάλη αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπάρχουν εισηγήσεις Περιφερειακών Διευθυντών για την ανάκλησή της.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΔΟΕ : Συγχωνεύσεις_σχολικών_μονάδων_

Ενημέρωση Αιρετών ΑΠΥΣΠΕp.txt

Διαβάστε τις ενημερωτικές ανακοινώσεις των αιρετών του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Ενημερωτικό του Β. Ματθαίου εδώ / 6η Συνεδρίαση Α Π Υ Σ Π Ε Αττικής (22 Ιουλίου 2014)

Ενημερωτικό του Γ. Χρόνη εδώ / Ανάκληση συγχώνευσης σχολικών μονάδων, απαλλαγές καθηκόντων, άδειες άνευ αποδοχών, απόδοση 2ης ειδικότητας.

DSCN5615ΝΕΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Α΄ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ – ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Δ. ΓΛΗΝΟΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», ΠΕΙΡΑΙΑ – «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           25 – 7 – 2014

Την Πέμπτη 24 – 7 – 2014 αντιπροσωπεία συναδέλφων ( μελών των Δ. Σ.) από Συλλόγους εκπαιδευτικών Π. Ε. της Αττικής συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου (Ιφιγένεια Καρτσιώτου) για το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων της Π. Ε.
Κατατέθηκαν ψηφίσματα και αποφάσεις τόσο της ΔΟΕ όσο και Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. ενάντια στις συγχωνεύσεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια και η οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αποφάσεις της πολιτείας στο χώρο της εκπαίδευσης.
Δόθηκαν γραπτά στη Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας οι απόψεις και τα επιχειρήματα Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε., Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων για μια σειρά σχολείων που συγχωνεύονται, όπως αυτά είχαν καταγραφεί στη συνάντηση των παραπάνω φορέων με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής στις 4 – 6 – 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ το Δελτίο Τύπου / Δελτίο τύπου συλλόγων για συνάντηση με ΥΠΑΙΘ 24 – 7 – 2014

Νέο ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις 

Ο εμπαιγμός κορυφώνεται

Ο αγώνας συνεχίζεται

Δείτε εδώ το ΦΕΚ / ΦΕΚ 1944 τεύχος Β 18-7-2014

Την Πέμπτη 24 – 7 – 2014, στις 10:30 το πρωί θα γίνει συνάντηση με τη Δ/ντρια του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Παιδείας για το ζήτημα των (σε εκκρεμότητα, ακόμα, ανακλήσεων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων).

Όσοι/όσες από τους συλλόγους  βρίσκονται στην Αθήνα, να έλθουν στο ΥΠΑΙΘ ΠΕΜΠΤΗ 24 – 7 – 2014, στις 10:30.

Πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό – σαφές δείγμα των αντιεκπαιδευτικών προσανατολισμών και της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ καθώς εδώ και δυο μήνες οι διοικητικοί μηχανισμοί του υπουργείου και οι εκπρόσωποί τους δήλωναν σε αλεπάλληλες συναντήσεις με μέλη των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονεϊκών φορέων ότι επίκειται ΦΕΚ με ανακλήσεις σημαντικού μέρους των συγχωνεύσεων.

Για τη συγχώνευση των 3ου και 27ου Δημ. Σχολείων δε γίνεται καμιά αναφορά, παρά την παρέμβαση του Δήμου Καλλιθέας (Δείτε εδώ 23-06-2014: Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην 12η συνεδρίασή του) και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Γκίνη ότι θα επανεξεταστεί το θέμα και και θα υπάρξει τροποποιητική απόφαση…

Είναι σαφές ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική – απόρροια της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ – που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πρωτοφανές χάος και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη, απαιτείται συσπείρωση, πανεκπαιδευτικός συντονισμός και διαρκής αγωνιστική δράση εκπαιδευτικών, γονιών και τοπικών φορέων.

Εμείς επιμένουμε να διεκδικούμε την ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε ενδεχόμενο αντιεκπαιδευτικών μέτρων (συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση ωραρίου, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από διεύθυνση σε διεύθυνση κλπ).
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε συνολική ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων και να πάρει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη (μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα κλπ.)

prasia_eyrytanias_com_994ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

Α’ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ – ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», Δ. ΑΤΤΙΚΗ, Δ. ΓΛΗΝΟΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

18-7-2014

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση / Κοινή ανακοίνωση συλλογων ΠΕ για τις συγχωνεύσεις

ΠΥΣΠΕ Δ’ ΑΘΗΝΩΝOXI στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 / ΤΡΙΤΗ 15 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το ΠΥΣΠΕ και στις τρεις συνεδρίες του ασχολήθηκε, κατά κύριο λόγο, με την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών που απορρέουν από τη διαδικασία της συγχώνευσης των 3 και 27 Δ.Σχ. Καλλιθέας και των 3 και 18 Δ..Σχ. Γλυφάδας, καθώς και με τα οργανικά κενά των σχολείων της Δ΄ Αθήνας.
Η πολιτική θέση μου, σχετικά με τις συγχωνεύσεις και γνωστή μέσω των αγώνων μου, ήταν σταθερή και ξεκάθαρη σε όλη τη διαδικασία. Η παρουσία μου, στις συνεδριάσεις του ΠΤΣΠΕ, υπήρξε τυπική για τον έλεγχο της διαδικασίας, καταδικαστική της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και καταγγελτική ως προς τις απορρέουσες πράξεις των συγχωνεύσεων.
Συγκεκριμένα δήλωσα πως αρνούμαι να συνεργήσω με τη συμμετοχή μου και να νομιμοποιήσω με τη ψήφο μου την υλοποίηση αποφάσεων του ΤΠΑΙΘ για συγχωνεύσεις σχολείων. Παραμένω για να ελέγχω τη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση / 7 ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Δ΄ΑΘΗΝΩΝ Γ. ΜΟΥΚΑ

thumbnailΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 37
του αιρετού Γιώργου Χρόνη

Την Τετάρτη 16-7-2014 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών από Γ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής για διακοπή της άδειας τους άνευ αποδοχών για οικογενειακούς λόγους και αναρρωτικής άδειας λόγω επαπειλούμενης κύησης αντίστοιχα.

Εγκρίθηκαν 13 αιτήσεις διευθυντών-διευθυντριών( 2 από Α΄ Αθήνας, μία από Β΄ Αθήνας, 7 από Γ΄ Αθήνας, 2 από Δ. Αττικής, μία από Πειραιά) για απαλλαγή καθηκόντων για προσωπικούς λόγους και για λόγους υγείας.
Απορρίφτηκε μία αίτηση διευθύντριας από Ανατολικής Αττικής για απαλλαγή καθηκόντων για προσωπικούς λόγους λόγω αναγκών της υπηρεσίας. Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ της απαλλαγής.

Εγκρίθηκαν 4 αιτήσεις υποδιευθυντών-υποδιευθυντριών( από Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά ) για απαλλαγή καθηκόντων για προσωπικούς λόγους, για λόγους υγείας, για προβλήματα λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Εγκρίθηκαν 4 αιτήσεις προϊσταμένων νηπιαγωγείων( από Γ΄ Αθήνας, 2 από Ανατολικής Αττικής, από Πειραιά ) για απαλλαγή καθηκόντων για λόγους υγείας και λόγω μετάθεσης.
Άλλες 6 αιτήσεις προϊσταμένων νηπιαγωγείων( 2 από Α΄ Αθήνας, από Γ΄ Αθήνας, 2 από Ανατολικής Αττικής, από Πειραιά) για απαλλαγή καθηκόντων για προσωπικούς λόγους και λόγω απόσπασης παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να ζητηθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

Άλλες 4 αιτήσεις διευθυντών-διευθυντριών (από Β΄ Αθήνας, από Γ΄ Αθήνας, 2 από Ανατολικής Αττικής ) και άλλες 20 αιτήσεις προϊσταμένων νηπιαγωγείων ( από Α΄ Αθήνας, 8 από Β΄ Αθήνας, 2 από Γ΄ Αθήνας, 2 από Δ΄ Αθήνας, 3 από Ανατολικής Αττικής, από Δ. Αττικής, 3 από Πειραιά) για απαλλαγή καθηκόντων λόγω της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση. Ο Περιφερειακός Διευθυντής τόνισε ότι θα βγει ενιαία πανελλαδική απόφαση για τέτοιες περιπτώσεις. Εμείς επισημάναμε ότι σε άλλες περιφέρειες( π.χ. Κρήτη ) έχουν γίνει αποδεκτές τέτοιες παραιτήσεις. Από ότι καταλάβαμε αναμένεται σχετική οδηγία από το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση / Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 3ου ΚΑΙ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧimag13eΟΛΕΙΩΝ
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Συνεδρίασε χθες 23/6/2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας. Το ζήτημα της συγχώνευσης των 3ου και 27ου Δημ. Σχολείων, τέθηκε ως πρώτο θέμα στη συζήτηση, μετά από αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και των γονέων.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας Μοσχάτου, ο Πρόεδρος και ένα ακόμη μέλος της Ένωσης Γονέων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 27ου Δημ. Σχολείου, καθώς και το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. ( Οι τοποθετήσεις θα δημοσιευτούν με τη δημοσίευση των πρακτικών από το Δήμο). Εκδόθηκε απόφαση καταγγελίας της συγχώνευσης (της οποίας αναμένουμε τη δημοσίευση). Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος δήλωσε ότι επίκειται συνάντηση του Δήμου και των φορέων με τον Υπουργό Παιδείας.

Είχε προηγηθεί απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και του τμήματος Παιδείας του Δήμου. (παρακάτω)

Την αντίθεση του Δήμου Καλλιθέας στην αιφνιδιαστική απόφαση για τη συγχώνευση του 3ου και 27ου Δημοτικών Σχολείων εξέφρασαν ο Αντιδήμαρχος  και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη συνάντησή τους, σήμερα, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των δύο σχολικών μονάδων.
Εξάλλου, με έγγραφο προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας Δημήτριο Γκίνη, ο Δήμος Καλλιθέας ζήτησε την αναθεώρηση της απόφασης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων το γεγονός ότι αυτή ελήφθη χωρίς την προβλεπόμενη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, στο Δημαρχείο Καλλιθέας, ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχιλείων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ν. Σμύρνης και ο Πρόεδρος της Χρ. Κάτσικας χαιρέτισε την κινητοποίηση. Τόνισε με ένφαση το συνολικό σχέδιο του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για νέες συγχωνεύσεις και για την πλήρη καταστροφή της Δημόσιας, Δωρεάν Παιδείας.

Οι συγκεντρωμένοι ανεβήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καλλιθέας, όπου απαιτήσαμε την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρει θέση εναντίον των συγχωνεύσεων. Τελικά ο Αντιδήμαρχος Ψαλιδόπουλος μάς επέδωσε ψήφισμα του Δήμου με το οπόιο ο Δήμος τάσσεται κατά της συγχώνευσης του 3ου και του 27ου Δημ. Σχολείων. Παρά ταύτα, για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μάς παρέπεμψε σε κάποιο αόριστο «αμέσως ερχόμενο διάστημα» .  Το ψήφισμα του Δήμου Καλλιθέας επεδόθη στην Περιφέρεια Π.Ε. Αττικής κατα την κινητοποίηση που ακολούθησε 2 ώρες μετά.

Ο Δήμος Καλλιθέας είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ΔΕΝ έχει κάνει ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


 

Νέα αγωνιστικά ραντεβού:

Τρίτη 10/6 σύσκεψη στο θέατρο 3ου – 27ου, στις 7:30 μ.μ.

Τετάρτη 11/6, κινητοποίηση στη Βουλή, στις 7:00 μ.μ.

Photo 4-6-14 - 12 53 38Photo 4-6-14 - 12 53 39 Photo 4-6-14 - 12 53 42 Photo 4-6-14 - 12 53 45 Photo 4-6-14 - 12 36 49 Photo 4-6-14 - 12 36 51 Photo 4-6-14 - 12 36 56 Photo 4-6-14 - 12 38 13 Photo 4-6-14 - 12 38 11 Photo 4-6-14 - 12 38 02 Photo 4-6-14 - 12 37 04 Photo 4-6-14 - 12 37 02 Photo 4-6-14 - 12 53 36 Photo 4-6-14 - 12 39 17 Photo 4-6-14 - 12 39 13 Photo 4-6-14 - 12 39 04 Photo 4-6-14 - 12 39 01 Photo 4-6-14 - 12 39 00 Photo 4-6-14 - 12 38 59 Photo 4-6-14 - 12 38 43 Photo 4-6-14 - 12 38 39 Photo 4-6-14 - 12 38 30 Photo 4-6-14 - 12 38 24

 

Ενημέρωση από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην περιφέρεια, ενάντια στις συγχωνεύσεις

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, εκπρόσωποι της ΔΟΕ καθώς και πλήθος συναδέλφων συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιούνη.
Τα ΜΑΤ επενέβησαν για να σπρώξουν γονείς, μέλη συλλόγων γονέων, δασκάλους και μέλη Δ. Σ. Συλλόγων Π.Ε., αφού ο περιφερειακός διευθυντής αποφάσισε ότι μπορεί να δεχθεί ένα ελάχιστο αριθμό αντιπροσώπων, μέχρι 10 και οι άλλοι έπρεπε να αποχωρήσουν. Κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν δέχτηκε να συναντηθεί με τον περιφερειακό αν πρώτα δεν αποχωρούσαν τα ΜΑΤ.

Διαβάστε περισσότερα  Ενημέρωση από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην περιφέρεια

/* *//* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια