ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

Kids-in-RainΗ Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγουν θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

στο 5o Δημ. Σχολείο Καλλιθέας στις 8:30 π.μ. (Σαπφούς & Καλυψούς)

  1. Συζήτηση για τον απολογισμό της δράσης του Συλλόγου τη διετία που πέρασε.
  2. Συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης της νέας χρονιάς.
  3. Αποφάσεις – Ψηφίσματα

Οι εκλογές

για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, για την επόμενη διετία, θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, από 13:00 το μεσημέρι έως 18:30 το απόγευμα

Διαβάστε εδώ την Ανακοίνωση του Συλλόγου / ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Διαβάστε εδώ την Εισήγηση της ΔΟΕ / ΔΟΕ Εισήγηση για Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων (2015)

Υπευθυνη Δήλωση για συνδρομή εδώ  / ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 2015 2016

  Η Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς & Καλυψούς). Η Γ. Σ. θα γίνει με άδεια, από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, ενώ από τις 13:30 μ.μ. έως και τις 18:30 μ.μ. θα διενεργηθούν οι εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Με την εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιείται, το ίδιο διάστημα, σε όλους τους Συλλόγους της χώρας, θα εκλεγεί το σύνολο των αντιπροσώπων, οι οποίοι στην 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, για την επόμενη διετία.
  Όμως πέραν των εκλογικών διαδικασιών, χρειάζεται να συζητήσουμε, ώστε στην Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου να παρθούν αποφάσεις που θα κατατεθούν στο συνέδριο της ΔΟΕ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Τακτική Γενική Συνέλευση

Τα ψηφοδέλτια που κατεβαίνουν στις εκλογές

Ψηφοδέλτιο ΕΑΣ Ψηφοδέλτιο ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ψηφοδέλτιο ΔΑΚΕ Ψηφοδέλτιο ΠΑΜΕ Ψηφοδέλτιο ΑΣΥΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ10151893_644780565596928_1947954541107172363_n_12
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38, 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των Συλλόγων – Μελών της, στην 84η Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου, από 21 έως 24 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα, για λήψη αποφάσεων στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα αρχίσουν στις 9.00 π.μ. της Κυριακής 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.
 Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 37, παραγρ. 1 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., βρίσκεται σε απαρτία, αν παραβρίσκεται σ’ αυτή το ½ του συνόλου των Αντιπροσώπων των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της Δ.Ο.Ε., ανεξάρτητα από ποια μέλη προέρχονται οι παρόντες.
  Σας αποστέλλουμε την προσωρινή Η.Δ., καθώς και τις εισηγήσεις της ΔΟΕ στα θέματά της. Οι Σύλλογοι, μέσα σε ένα μήνα, το αργότερο ως τις 27 Απριλίου 2015) θα πρέπει να αποστείλουν τις προτάσεις τους, για να εγγραφούν ως θέματα στην Οριστική Ημερήσια Διάταξη (Άρθρο 35 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε.).

Διαβάστε εδώ την Προσωρινή Ημερήσια Διάταξη / Προσωρινή Ημερήσια Διάταξη 84ης Γενικής Συνέλευσης

Έκτακτη Γενική ΣυνέλευσηDSC_4914_site
την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015,
στις 7:00 μ.μ.,

στο 9ο Δημ. Σχ. Καλλιθέας.

(Σαπφούς 138)

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / Έκτακτη Γ Σ 26 3 15

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

στο 9o Δημ. Σχολείο Καλλιθέας στις 7 μ.μ.

(Σαπφούς 138)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η φετινή Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε κρίσιμες συνθήκες για τη ζωή μας, την εργασία μας και τη Δημόσια παιδεία.
Η μάχη ενάντια στο νεοεπιθεωρητισμό και την αξιολόγηση – χειραγώγηση, συνεχίζεται σε όλη την εκπαίδευση. Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ προωθούν ριζικές α-νατροπές στους μισθούς, τις συντάξεις, τον σχολικό χρόνο, την Ειδική Αγωγή, τη χρηματοδότηση των σχολείων… Καταργούν και συγχωνεύουν εκατοντάδες σχολικές μονάδες, προωθούν με όλα τα μέσα την εισβολή των επιχειρηματικών ομίλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, προσπαθούν να επιβάλλουν αναλυτικά προγράμματα ημιμάθειας και κατάρτισης, πετώντας όλο και πιο πολ-λούς μαθητές στον σύγχρονο Καιάδα των διαρκών εξεταστικών φραγμών και τη μαθητεία. Ο αυ-ταρχισμός, οι διώξεις και η κατάργηση κάθε συλλογικού εκπαιδευτικού σώματος βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία.
Ειδικότερα στη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να αποφασίσουμε για το πώς θα υλοποιή-σουμε τις αποφάσεις μας ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, για το πρόγραμμα δράσης που θα προτείνουμε στην 83η Γ.Σ. της ΔΟΕ, για τη δράση του Συλλόγου μας, σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας.
Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας είναι καθοριστική γιατί θα διαμορφώσει τους όρους μιας συλλογικής συζήτησης και απόφασης, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αν θα καταφέρουμς να απαντήσουμε και να αντισταθούμε συλλογικά και αποφασιστικά στις πολιτικές της κυβέρνη-σης ή θα βρεθούμε απομονωμένοι και εξατομικευμένοι, βορά στις επιδιώξεις τους.
Ειδικά τη στιγμή που με την απόφαση του Υπουργείου, καταργείται η δυνατότητα πραγμα-τοποίησης της Συνέλευσης όπως τα προηγούμενα χρόνια, σε πρωινή ώρα. Είναι κι αυτό άλλο ένα περιστατικό χτυπήματος των συλλογικών διαδικασιών. Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση θέλουν να τελειώσουν κάθε συλλογικό όργανο, να σταματήσουν κάθε συλλογική πάλη, να σπείρουν το φόβο και τη μοιρολατρία. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Συνεχίζουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα. Όλοι μαζί !
Αυτοί πληρώνονται για να καταστρέφουν, εμείς δίνουμε το χρόνο μας για να προστατέψουμε τη ζωή μας και τη Δημόσια Παιδεία.

Πραγματοποιήθηκε την 1η του Απρίλη Ε.Γ.Σ. του Συλλόγου, η οποία είχε καταστατική απαρτία.

1. Η Γ.Σ. χαιρετίζει την πρωτοφανή συσπείρωση του εκπαιδευτικού σώματος στις έως σήμερα μαζικές και αποφασιστικές δράσεις που έχουν γίνει.( Μπλοκαρίσματα Σεμιναρίων, συλλογή 60.000 υπογραφών, ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία, καταγγελίες στελεχών που συντάσσονται με τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ, εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μαζικές συνελεύσεις, αποφάσεις Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στη συγκρότηση ομάδων εργασίας)

Στο Σύλλογό μας έχουν ήδη καταγράψει Πρακτικά των Σ.Δ. ενάντια στη δημιουργία ομάδων εργασίας, τα περισσότερα Νηπιαγωγεία και τα εξής Δημοτικά: 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 13ο, 15ο, 17ο, 20ο, 23ο, και 26ο Καλλιθέας και το 3ο Μοσχάτου.

Η Γ.Σ. καλεί τους συναδέλφους στα υπόλοιπα σχολεία και τους Διευθυντές των σχολείων να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις των Σ.Δ. και να γραφούν τα πρακτικά μη δημιουργίας ομάδων, στο βιβλίο του Συλλόγου Διδασκόντων, με βάση το σχέδιο Πρακτικού της ΔΟΕ. Επίσης η Γ.Σ. καλεί τους Σ.Δ. να επιβεβαιώσουν τη βούλησή τους να μη στελεχώσουν εθελοντικά τις ομάδες εργασίας. Έχει μεγάλη σημασία να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης των εκπαιδευτικών. Σε καμία περίπτωση να μην υποκύψουμε στις όποιες πιέσεις διαφοροποίησης της στάσης των Σ.Δ. ενάντια στις ομάδες εργασίας.

2. Η Γ. Σ. θεωρεί ότι μπαίνουμε σε νέα φάση επίθεσης ενάντια στη Δημόσια Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς , η οποία εγκαινιάζεται με την κατασταλτική, στρατιωτική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και το 3ο μνημόνιο (που ονομάστηκε πολυνομοσχέδιο). Η επίθεση αυτή που δέχεται η Δημόσια εκπαίδευση, και όλη η κοινωνία, από  Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ απειλεί με εργασιακό αφανισμό τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί σε παραπέρα συρρίκνωση όλων των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του υπουργείου δεν αφορούν μόνο την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση αλλά τη συνολική αναδιάρθρωση στην εργασία και στην εκπαίδευση. Τα μέτρα που σχεδιάζουν, για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, τις χιλιάδες συγχωνεύσεις, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις και την άμεση σύνδεση του μισθού με την ατομική αξιολόγηση που θα ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι, την οριστική ταφόπλακα στα Ταμεία και τις επικουρικές συντάξεις, το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών, οι μεγάλες μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων με τα εκπαιδευτικά προγράμματα, έρχονται για να ολοκληρώσουν την επίθεση στην κοινωνία, στο σχολείο και στον εκπαιδευτικό.

3. Η εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας αποτελεί επιθετική πολιτική κίνηση που έγινε για να αποτρέψει την ήττα της πολιτικής του από τη χιονοστιβάδα των συλλογικών δημοκρατικών αποφάσεων των Σ.Δ και στοχεύει σε βαθύτερες, επιθετικές επιδιώξεις.

Να δημιουργήσει καθεστώς εσωτερίκευσης του τρόμου και κατ’ επέκταση της υποταγής σε όλο το εκπαιδευτικό σώμα

Να μετατρέψει τον μέχρι σήμερα συλλογικό αγώνα, σε ατομική υπόθεση με την απειλή της απόλυσης. Άρα το καθήκον του εκπαιδευτικού κινήματος είναι να επανασυλλογικοποιήσει τον αγώνα με εκείνες τις μορφές που θα ακυρώνουν την υπουργική εγκύκλιο και την κυβερνητική επίθεση.

Να διασπάσει τους Συλλόγους και το συνδικάτο, να χτυπήσει το αγωνιζόμενο εκπαιδευτικό σώμα

 Η εγκύκλιος αυτή εγείρει μέγιστο ζήτημα αντιδημοκρατικής εκτροπής! Η ανάθεση με την εντολή μιας εγκυκλίου, οδηγεί σε πρωτοφανή μονοπάτια την όποια δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, ανατρέπει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και τη θέση του εκπαιδευτικού σε αυτόν. Είναι μνημείο αντιδημοκρατικής οπισθοδρόμησης που μεταβάλει άρδην το τοπίο στην εκπαίδευση Κανείς δε δικαιούται να σιωπήσει πια! Ένα απόλυτα αυταρχικό και δεσποτικό σύστημα αποφάσεων εγκαθιδρύεται!

Ο Υπουργός αυτός, ο οποίος απαντά στη δημοκρατία των Συλλόγων Διδασκόντων με σουλτανικά φιρμάνια, δεν μπορεί να είναι υπουργός Παιδείας. Είναι υπουργός της επιστράτευσης, της τρομοκρατίας και των διαταγών. Ακολουθεί την κυβέρνησή του στον ολισθηρό κατήφορο κατάργησης της δημοκρατίας και της επιβολής δια ροπάλου της πολιτικής της τρόικας, των μνημονίων και της Ε.Ε.

4. Ο αγώνας για την εκπαίδευση πρέπει να αποκτήσει βαθύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά, συνολικοποιώντας την πάλη ενάντια στην αξιολόγηση (που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της επίθεσης εάντια στη δημόσια παιδεία), με τον αγώνα για Ενιαία, Δημόσια, Δωρεάν, 14χρονη, Παιδεία για όλους. Να αντιπαρατεθούμε στη διαφοροποιημένη ανταγωνιστική, ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη, εργαλειακή κατάρτιση, για όσους τα καταφέρουν στη ζούγκλα της αγοράς. Να αντιπαρατεθούμε σε ένα οικοδομούμενο σχολείο που θα είναι εργαλείο παραγωγής μιας φτηνής, πλειβιακής, μετακινούμενης ανά τον κόσμο, χωρίς δικαιώματα, μάζας νέων εργαζομένων.

Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους να κηρύξουν πανελλαδική καμπάνια για την διαμόρφωση ενός μετώπου με την κοινωνία, τους γονείς και τους μαθητές, αξιοποιώντας όλες τις δοκιμασμένες μορφές δράσης. Αφίσες και πανώ στα σχολεία, εκδηλώσεις με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ, συσκέψεις σωματείων, επιστολή στους γονείς, τοπικές κινητοποιήσεις, ενημερώσεις γονέων τάξη – τάξη.

5. Θεωρούμε ότι η ΔΟΕ σε αυτή την κρίσιμη φάση του αγώνα όφειλε να απευθυνθεί στους εκπαιδευτικούς και να καθορίσει με συλλογικούς όρους την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος. Δυστυχώς δεν κάλεσε πανελλαδικά σε Γ.Σ. και δεν συγκάλεσε Ολομέλεια Προέδρων. Όμως σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν οργισμένες και μαζικές γ.σ. που οδήγησαν σε αποφάσεις, σε παραιτήσεις διευθυντών, σε δηλώσεις ανυπακοής, σε απεργιακές προτάσεις.

Καλούμε τη ΔΟΕ να βρεθεί, ΤΩΡΑ, στο ύψος που απαιτεί η στιγμή. Να καλέσει σε ολοκλήρωση των γ.σ. σε όλη τη χώρα. Να προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη των ΔΣ των Συλλόγων ΠΕ Αττικής για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα

Να συγκαλέσει, ακόμα και μέχρι την Μ.Τετάρτη, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ. Να προετοιμάσει το εκπαιδευτικό κίνημα, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΕΝΗ με την ΟΛΜΕ, στον αποφασιστικό αγώνα έως τη λήξη της φετινής χρονιάς.  Η ιστορία δεν θα γραφτεί κάποτε… σε κάποιο μακρινό μέλλον… Γράφεται τώρα. Και είναι προφανές. ‘Η αυτοί θα γράψουν την ιστορία ή εμείς. Πλέον δεν υπάρχει μέσος δρόμος.

6. Η γ.σ. κρίνει ότι πρέπει να οργανωθεί ταυτόχρονα με τις άλλες δράσεις ένα κίνημα ανυπακοής που θα οργανωθεί πανελλαδικά από τη ΔΟΕ και θα συντονίσει κάτω από κοινά κείμενα:

α. Μαζικές συνδικαλιστικές παραιτήσεις Διευθυντών, που θα θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση του συνδικάτου

β. Μαζικές συνδικαλιστικές ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ εκπαιδευτικών.

Οι σύλλογοι και η ΔΟΕ ενημερώνουν καθημερινά για τη μαζικοποίηση των παραιτήσεων και της ανυπακοής. Όταν κρίνουμε ότι ο αριθμός που υπάρχει είναι τόσο επαρκής, ώστε να διαφυλάσσει από ατομικές διώξεις, τότε ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ τις ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ τις ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ σε διοικητικές πράξεις, διαμορφώνοντας πριν τις εκλογές εκρηκτικό πολιτικό ζήτημα.

7. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανυπακοής συνεχίζουμε και μπλοκάρουμε την διαδικασία με όλα τα μέσα:

Ø   Μπλοκάρουμε τη λειτουργία των ομάδων εργασίας.

Ø   Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίες όπου χρειαστούν.

Ø   Ενημερώνουμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων, όπου επιχειρούνται πιέσεις και αυταρχικές μέθοδοι.

Ø   Ενισχύουμε και συμμετέχουμε στο Συντονισμό των Συλλόγων Π.Ε. Προτείνουμε την έκδοση κοινής αφίσας  Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για την εναντίωση στην αξιολόγηση, την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την κατάργηση μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Προτείνουμε την  έκδοση κοινής  επιστολής προς την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τους γονείς  για τα ζητήματα της αξιολόγησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της ανάγκης κοινού μετώπου αντίστασης ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

Ø   Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια. Αποφασιστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. Ενεργοποιούμε σταθερά την Επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου, με συμμετοχή αντιπροσώπου από κάθε σχολείο αν είναι δυνατό.

Ø   Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι διαφωνούν με την ανάθεση.

Ø   Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να  διερευνήσει και να εξανλτήσει τη δυνατότητα και νομικών ενεργειών ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης (γνωμοδότηση νομικού συμβούλου, νομική και συνδικαλιστική στήριξη των δράσεών μας, ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του υπουργείου)

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

/* *//* *//* *//* *//* */

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Νοέμβριος 2012)

ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 Συζητήθηκαν αφενός θέματα- προβλήματα των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης και προκύπτουν στα πλαίσια των γενικότερων αντικοινωνικών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, που υπηρετήθηκαν τόσο από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, όσο και από τους προκατόχους τους και αφετέρου θέματα, που αφορούν ειδικότερα στα νηπιαγωγεία.

Θεωρούμε πως οι πρόωρες αποχωρήσεις των νηπίων από τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, σε συνδυασμό με τις πολιτικές των συγχωνεύσεων και των αναστολών λειτουργίας και στο πλαίσιο της γενικότερης υποχρηματοδότησης και της έλλειψης υποδομών, οδηγούν στην καταβαράθρωση του εκπαιδευτικού ρόλου του ολοήμερου νηπιαγωγείου και στην υποβάθμιση του ρόλου των νηπιαγωγών . Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα και επιπλέον να ζητήσει ακριβή στοιχεία για τις συγχωνεύσεις κλασσικών – ολοήμερων τμημάτων και τις αναστολές λειτουργίας ολοήμερων νηπιαγωγείων. Τέλος καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου να διοργανώσει εκδήλωση με θέμα τον εκπαιδευτικό ρόλο του νηπιαγωγείου, που θα απευθύνεται και σε γονείς, των οποίων τα παιδιά με ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκονται εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου.

Αγωνιζόμαστε για

Το δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία όλων των παιδιών, νηπίων και προνηπίων, σε κατάλληλα σχολικά κτίρια, με αναλογία Νηπιαγωγού /παιδιών 1:15, με δίχρονο και υποχρεωτική προσχολική Αγωγή, σε δημόσιο και δωρεάν Νηπιαγωγείο.

Το δικαίωμα των Νηπιαγωγών να έχουν το ωράριο των υπόλοιπων συναδέλφων που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η οργανικότητα στα Νηπιαγωγεία, για να αποφευχθούν πολλές δυσλειτουργίες  στην οργάνωση και τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και για τη δημιουργία σταθερών, οργανικών θέσεων.

Να διασφαλιστεί το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και ο ρόλος του νηπιαγωγείου στη βάση της ολόπλευρης ανάπτυξης του παιδιού. Να μη σχολειοποιηθεί το νηπιαγωγείο.

Μαζικούς διορισμούς μονίμων νηπιαγωγών για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των νηπιαγωγείων.

Απαιτούμε γενναία χρηματοδότηση για την εξασφάλιση επαρκούς, ασφαλούς, πλήρως εξοπλισμένης και σύγχρονης σχολικής στέγης για τα νηπιαγωγεία.

Δε συναινούμε στην πολιτική των χορηγιών και στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης πλευρών του δημόσιου Νηπιαγωγείου μέσω των δήμων του Καλλικράτη. Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και την «αποκέντρωση» των νηπιαγωγείων.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Νοέμβριος 2012)

ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 Δίκτυο αλληλεγγύης σε κάθε σχολείο με επιτροπές του Συλλόγου και των Συλλόγων Γονέων ή με πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων.

Ο Σύλλογος μας οργανώνει σχολείο αλληλεγγύης και παντοπωλείο αλληλεγγύης. Με ευθύνη του ΔΣ και συναδέλφων που θέλουν να δουλέψουν στις δυο πρωτοβουλίες του συλλόγου, γίνεται η ενημέρωση προς όλες και όλους, γίνεται η καταγραφή των διαθεσιμοτήτων και οι αντίστοιχες ομάδες εργασίας που δημιουργούνται, αναλαμβάνουν το κάθε έργο σε πλήρη συντονισμό με το ΔΣ.

Η  Γεν. Συνέλευση αποφασίζει να πραγματοποιηθεί ειδική θεματική έκτακτη συνέλευση το προσεχές διάστημα για να οργανώσει και άλλες πρωτοβουλίες πάνω στα ζητήματα αλληλεγγύης και να κάνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση. Ταυτόχρονα να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών με την ΕΛΜΕ και τα σωματεία της περιοχής μας.

/* *//* *//* *//* */

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Νοέμβριος 2012)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Καλλιθέας και του Μοσχάτου, με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, στηρίζουμε και συνυπογράφουμε την απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας που έχει ως εξής:

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 «Τα νταηλίκια της Χρυσής Αυγής δεν περνάνε εδώ»

Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν «νταβατζιλίδικα» να πλασάρουν φτηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανέναν οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και όλους τους οικοδόμους, έλληνες και μετανάστες.

Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Αν δεν γνωρίζουν, λόγω περιορισμένης αντίληψης και εμπειρίας, τι σημαίνει ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, τότε καλά θα κάνουν να ρωτήσουν κανένα παλιότερο από το σινάφι τους ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσουν τα αφεντικά τους. Αυτοί θα τους πουν στα σίγουρα πώς λύνουν τα ζητήματα οι οικοδόμοι με μπροστάρη το ταξικό τους ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτό το σάπιο σύστημα γεννά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης με στόχο να διαφυλάξει και να διευρύνει την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκατασκευαστών.

Αυτό το σύστημα υπηρετούν και οι φασίστες.

Γι’ αυτό, το εργατικό κίνημα θα σκορπίσει και αυτούς, μαζί με τους άλλους κολαούζους του συστήματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/11/2012

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Καλλιθέας και του Μοσχάτου, με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης :

Δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό.

Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστήλωμα του κοινωνικού εκφασισμού.

Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.

Κάθε πεινασμένο παιδί, είναι κόμπος στο δικό μας στομάχι.

Κάθε αμόρφωτο παιδί, είναι μια χαμένη ελπίδα για όλους μας.

Κάθε φοβισμένο παιδί, είναι ένα μέλλον φόβου και μίσους για όλους μας.

Λίγες μέρες πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενάντια στη φασιστική, αμερικανοκίνητη χούντα, δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

Η μάχη ενάντια στις ναζιστικές ιδέες είναι μάχη :

§              Της γνώσης ενάντια στην αμορφωσιά

§              Της συλλογικότητας ενάντια στον ατομισμό

§              Της κοινωνικής δράσης ενάντια στους κάθε είδους «σωτήρες»

§              Της ομορφιάς της ζωής, ενάντια στο μίσος

§              Της ελευθερίας ενάντια στον τρόμο.

§              Είναι μάχη ενάντια στα σκοτεινά πλοκάμια του συστήματος εξουσίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. θα δώσει τη μάχη σε συντονισμό με την ΕΛΜΕ και τα σωματεία του Δήμου μας, διοργανώνοντας δημόσιες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στα μαθήματα, αντιφασιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις, στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια ο Σύλλογος μας θα συμμετέχει στις κοινές δράσεις που θα προταθούν.

/* *//* *//* *//* */

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

(Νοέμβριος 2012)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

§      Προχωράμε σε πλατύ Συντονισμό Φορέων και Συλλόγων. Στόχος μας η δημιουργία πλατιών λαϊκών μετώπων αντίστασης και αλληλεγγύης σε κάθε περιοχή.

§       Δημοσιοποιούμε με δελτία και συνεντεύξεις Τύπου τις αποφάσεις μας. Παρεμβαίνουμε στον τοπικό τύπο. Ισχυροποιούμε και ενημερώνουμε το site του Συλλόγου.

§   Συναποφασίζουμε και συνδιοργανώνουμε δράσεις με τους άλλους Συλλόγους Π.Ε. της Δ’ Αθήνας.

§   Προχωράμε με την ΕΛΜΕ και τους άλλους φορείς σε συντονισμό και τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις.

§   Συμμετέχουμε στον Πανελλαδικό Συντονισμό Σωματείων και στους συντονισμούς των Συλλόγων Π.Ε.

§   Καλούμε τους γονείς και συνδιοργανώνουμε κινητοποίηση στο Γραφείο και τη Διεύθυνση. Αρνούμαστε με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων την αύξηση των μαθητών στα τμήματα και τις συγχωνεύσεις

§       Διοργανώνουμε σε κάθε σχολείο εκδήλωση – συζήτηση για το «νέο σχολείο» και τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διάλυση της Δημόσιας, Δωρεάν παιδείας, συζητώντας τις επιπτώσεις τους στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους γενικότερα.

§        Ενημερώνουμε τους γονείς για τα νέα μέτρα με επιστολή (Γράμμα).

§      Οργανώνουμε παρέμβαση στις σχολικές επιτροπές για τα ζητήματα της χρηματοδότησης των σχολείων.

§     Προετοιμάζουμε εβδομάδα δράσης των σχολείων ενάντια στα αναλυτικά προγράμματα. Σε όλα τα σχολεία προχωράμε σε αντιμαθήματα με περιεχόμενο:

την εναντίωσή μας στην κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα

τα ζητήματα της αλληλεγγύης

αντιφασιστικές πρωτοβουλίες.

§  Δημιουργούμε παιδαγωγική ομάδα του Συλλόγου και συγκροτούμε επιτροπή αγώνα οι οποίες μαζί με το Δ.Σ. ετοιμάζουν υλικό για τα αντιμαθήματα, κατά τάξη και μάθημα. Δημοσιοποιούμε την απόφασή μας αυτή. Προτείνουμε συντονισμό των Συλλόγων σε αυτή την κατεύθυνση.

§      Μετατρέπουμε τα σχολεία σε κέντρα αγώνα, ενημέρωσης και συσπείρωσης όλης της γειτονιάς.

§  Κάνουμε εξορμήσεις στις πλατείες των δήμων του Συλλόγου μας, σε λαϊκές αγορές και σε κεντρικούς δρόμους. Παρεμβαίνουμε έξω από τράπεζες, SuperMarket, Δημόσιες Υπηρεσίες, Μετρό, της περιοχής μας.

§    Αναρτούμε πανό, σημαίες, πλακάτ  και αφίσα του Συλλόγου στα σχολεία και σε κεντρικά σημεία των Δήμων.

§       Δεν καλύπτουμε τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού –δεν αναλαμβάνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες. Προκηρύσσουμε συνεχείς στάσεις εργασίας σε τέτοια περίπτωση.

Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε πανεργατικό αγώνα διάρκειας και ανατροπής  (διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες, τοπικές δράσεις) με κοινές αποφασιστικές μορφές, σε όλους τους χώρους.  

Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια, τις συνελεύσεις και τις απεργίες, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε, τη συνέχεια του αγώνα έως την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και όλων των νόμων ή ν/σχεδίων .

   Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς, δύσκολος και διαρκής. Χρειάζεται τη συσπείρωση όλων μας. Την ενωτική μας δράση. Την παρουσία μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθένας μας. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον μας με περηφάνεια και πάθος, με την αισιοδοξία του δίκιου μας, με τη διεκδίκηση της ζωής μας. Στον μακρύ δρόμο που μπαίνουμε, οι πρώτοι μας εχθροί είναι το ατομικό βόλεμα, η αποσυλλογικοποίηση, η διάσπαση, η περιχαράκωση, η μοιρολατρία. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !

/* *//* *//* *//* */

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια