ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

σελ. 1 έκτακτη Γενική Συνέλευση – σελ. 2 εισήγηση της ΔΟΕ προς τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις – σελ. 3deltio 8 2015 απόφαση της ΑΔΕΔΥ για τη διαγραφή του χρέους

Έκτακτη Γενική Συνέλευση
την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015,
στις 7:00 μ.μ.,

στο 9ο Δημ. Σχ. Καλλιθέας.

(Σαπφούς 138)

 

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Ενημέρωσης / Δελτίο 8 Μάρτιος 2015

Ας πάρουμε τα μέτρα μας – πριν μάς τα πάρουν αυτοί...1023

Δηλώνουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ.

ΚΑΝΕΝΑΣ /ΜΙΑ Διευθυντής/τρια, ΚΑΜΙΑ Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου να μην αναγνωρίσει και να μην αποδεχτεί τη διαδικασία αξιολόγησης από την αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμηση του Συλλόγου ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών το ΥΠΑΙΘ θα εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση για το πέρασμα της αξιολόγησης. Το Ενημερωτικό Δελτίο που μοιράστηκε την ημέρα των εκλογών της  5ης Νοεμβρίου, έγραφε: «Η περίοδος από τις 6 του Νοέμβρη έως και τα μέσα του Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση θα εντείνει την επίθεσή της για το πέρασμα της αξιολόγησης, τόσο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, όσο και στο επίπεδο της ατομικής αξιολόγησης. Οι δεσμεύσεις που έχουν απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. και της Τρόικας, είναι να ξεκινήσουν την ατομική αξιολόγηση από τις αρχές Γενάρη».

Την Πέμπτη 6/11το μεσημέρι ο υπουργός Λοβέρδος, τρίβοντας τα χέρια του, δήλωνε ότι περιμένει τον ορισμό του νέου υφυπουργού, γιατί «έχουμε πάρα πολύ δουλειά» Την Παρασκευή 7/11, το μεσημέρι ξανάστειλε στα ΜΜΕ, την εγκύκλιο (εδώ) (που έχει ημερομηνία 20 Οκτώβρη), όπου καλεί τους Διευθυντές και τις Προίστάμενες να μπουν και να δηλώσουν αναγνώριση και αποδοχή της αξιολόγησης. Το γεγονός ότι έστειλε Παρασκευή μεσημέρι την εγκύκλιο και ζητάει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποδοχής και αναγνώρισης έως το βράδυ της Δευτέρας, δείχνει τη μανία που έχει το ΥΠΑΙΘ και η ομάδα Ματσαγγούρα για το γρήγορο πέρασμα στην εποχή του επιθεωρητισμού και του σχολείου της αγοράς. Επίσης δείχνει ότι η αξιολόγηση συνδέεται με χρήματα που θα πάρουν οι διαχειριστές της και τα οποία απαιτούν συγκεκριμένα και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα. Τέλος δείχνει την επιλογή του ΥΠΑΙΘ να εκβιάσει και να εκφοβίσει διοικητικά τους εκπαιδευτικούς, αφήνοντάς τους «μόνους» απέναντι στην οθόνη και το κλικ στο πληκτρολόγιο, ενός υπολογιστή, μακριά από τα «ενοχλητικά» σωματεία και Συλλόγους. Το ίδιο είχε κάνει και στις 26 Οκτωβρίου, εν μέσω του εθνικού γιορτασμού, πριν πάρει πίσω την εγκύκλιο, προσωρινά. Έχει μεγάλη αξία, όμως αυτός ο συμβολισμός! Το ΥΠΑΙΘ περνάει τα αξιολογικά μέτρα κλείνοντας τα σχολεία… Αυτό σε λίγο καιρό, αν περάσει η πολιτική τους, δεν θα είναι συμβολισμός, αλλά τραγική πραγματικότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες που μας έχουν γίνει, οι νεοεπιθεωρητές του ΥΠΑΙΘ έφτασαν στο σημείο να έχουν μπει στην ιστοσελίδα της αξιολόγησης, να έχουν ετοιμάσει τα στοιχεία της σχολικής μονάδας, να έχουν περάσει τα στοιχεία για τον αξιολογούμενο Διευθυντή ή Προίσταμένη και να ζητάνε το πάτημα ενός κουμπιού. «Έλα, βρε αδερφέ, ένα κλικ θα κάνεις μόνο… Μια ηλεκτρονική υπογραφή…»

Αυτό το κλικ θα προχωρήσει τα σχέδιά τους. Αυτό το κλικ θα είναι η αρχή της ατομικής αξιολόγησης. Αυτό το κλικ είναι η ενεργοποίηση της βόμβας στα θεμέλια της Δημόσιας Παιδείας και της σταθερής εργασίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ / ΚΑΜΙΑ να μην υπογράψει ηλεκτρονικά. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να δηλώσουμε στο Σύλλογο συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο του Συλλόγου / ΔΕΛΤΙΟ 5

Δείτε εδώ το κείμενο συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή / Συμμετοχή στην Απεργία Αποχή

deltio 3

Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

ΠΡΟΓΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ 2

Ενημερωτικό Δελτίο Νο 2  Α’ Μέρος εδώ /Δελτίο 2α

σελ. 2 η μάχη ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – σελ. 4 σχετικά με τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ – σελ. 5 έκτακτη γενική συνέλευση – σελ. 7 ανακοινώσεις ΔΟΕ – σελ. 9 γνωμοδότηση νομικής συμβούλου – σελ. 11 κοινή ανακοίνωση Συλλόγων Αττικής – σελ. 12 σχέδιο πρακτικού για τους Συλλ. Διδ. – σελ. 21

Ενημερωτικό Δελτίο Νο 2  Β’ Μέρος  εδώ / Δελτίο 2β

Για το «ευ ζην» – σελ. 24 για το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ – σελ. 26 για την παράλληλη στήριξη – σελ. 28 για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας – σελ. 26 αφισάκι εκδήλωσης για αξιολόγηση –

τελευταία σελίδα

γλέντι του Συλλόγου, τίμηση συνταξιούχων συναδέλφων εδώ / ΓΛΕΝΤΙ 2014

/* *//* *//* *//* *//* */

ΔΕΛΤΙΟ 1

σελ. 2 συγκρότηση ΔΣ σελ. 4 μπλοκάρισμα των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση σελ. 5 συντονισμός Συλλόγων Δ’ Αθήνας σελ. 7 στάση εργασίας σελ. 9 ψήφισμα υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση σελ. 11 αφισάκι σελ. 12 απόφαση για την αξιολόγηση σελ. 14 για τα εργασιακά δικαιώματα και το ωράριο, γνωμοδότηση νομ. Συμβούλου ΔΟΕ σελ. 21 Για το «my school» σελ. 24 για τις άδειες των γενικών συνελεύσεων σελ. 26 καταγγελία των διώξεων Ε. Παπαδοπούλου, Γ.Ρόμπα τελευταία σελίδα πίνουμε ένα ποτό πριν τις γιορτές.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια