ΣΥΛΛΟΓΟΣ

freinet

ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, 6:39

στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

(Ιατρίδου 141)

Συζητάμε με τον Olivier Francomme – Καθηγητή Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Picardie

για τις αντιλήψεις και τις πρακτικές της παιδαγωγικής Φρενέ.

 

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%b4-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b1

b2Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, για το θέμα της σίτισης (ΔΟΕ 23/9/2016), προχωράμε στη μαζική συγκέντρωση αιτήσεων διεκδικώντας να υπολογίζεται η ώρα της σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με αυτή. Η μη προσμέτρηση της ώρας της σίτισης στους εκπαιδευικούς που δεν είναι υπεύθυνοι ολοήμερου, αποτελεί σαφώς παράνομη και αυθαίρετη πράξη που μοναδικό στόχο έχει την εξοικονόμηση προσωπικού στα πλαίσια των μνημονιακών περικοπών. Διαμορφώνει όρους διάκρισης μεταξύ εργαζομένων που εκτελούν το ίδιο διδακτικό έργο…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Ενημερωτικό για την ώρα της σίτισης

Κατεβάστε εδώ την αίτηση / ΑΙΤΗΣΗ-ΣΙΤΙΣΗΣ

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ-για-την-ώρα-της-σίτισης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ14345567521382606520

ΟΛΟΙ – ΕΣ σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 2:00 το μεσημέρι στη Δ’ Διεύθυνση (Συγγρού 165) για να αποτρέψουμε μετακινήσεις εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΠΕ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα το επιτρέψουμε! Θα ακυρώσουμε κάθε απόπειρα!

Είναι φανερή, πλέον, η στόχευση του ΥΠΕΘ για μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΠΕ, υλοποιώντας το φτηνό και ευέλικτο μνημονιακό σχολείο που «νομοθέτησαν» Μ. Παρασκευή και 15Αύγουστο.

Μόνον έτσι εξηγούνται οι πρωτοφανείς πιέσεις (δια τροποποιητικών διαταγμάτων) προς τους Συλλόγους Διδασκόντων να προχωρήσουν σε κατανομή ωρών στις 9:00 το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, πριν καλά – καλά ανοίξουν οι πόρτες των σχολείων και ενώ το ΥΠΕΘ όλο εξαγγέλλει προσλήψεις, αλλά της μεταθέτει όλο και για αργότερα.

Μόνον έτσι εξηγούνται οι πρωτοφανείς παρατυπίες και οι πραξικοπηματικές ενέργειες που διενεργούνται από τις Διευθύνσεις Π.Ε. σε όλη την Αττική. «Καταργούνται» επί της ουσίας οι αποφάσεις των ΠΥΣΠΕ, αποφασίζονται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης με μονοπρόσωπες αποφάσεις οι υπεραριθμίες, καταργούνται οι νόμιμες διαδικασίες και προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων προς τις Διευθύνσεις, αποστέλλονται στα σχολεία ανυπόγραφα και απρωτοκόλλητα «κουρελόχαρτα» που δήθεν ενημερώνουν, αλλά στόχο έχουν να πιέσουν τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων ώστε να συναινέσουν σε αυτές τις πρωτοφανείς διαδικασίες.

Αν το ΥΠΕΘ ήθελε να λειτουργήσουν τα σχολεία, όφειλε στις 9:00 το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου να προσλάβει όλο το απαραίτητο προσωπικό (δασκάλους και ειδικότητες), ώστε να τοποθετηθούν στα σχολεία έγκαιρα και νόμιμα και κατόπιν να καλούσε τους Συλλόγους Διδασκόντων να προχωρήσουν σε κατανομή τμημάτων και ωρών.

Αν το ΥΠΕΘ ήθελε να λειτουργήσουν τα σχολεία θα ξεκαθάριζε ότι θα υπάρχουν:

1.ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήματου σχολείου

2. ένας/μία δάσκαλος/α ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο

3. δύο νηπιαγωγοί για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο

4. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης

5. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθετμήμα υποδοχής

6. οργανικές θέσεις και διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

7. οι απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία

Αν το ΥΠΕΘ ήθελε να λειτουργήσουν τα σχολεία δε θα νομοθετούσε ούτε στο γόνατο ούτε Πασχαλιάτικα, με υπουργικά διατάγματα. Δε θα νομοθετούσε κάτω από την επίβλεψη των επιτηρητών του ΟΟΣΑ, ούτε κάτω από το τακούνι της Δρακουλέσκου του ΔΝΤ, που θέλουν να επιβάλουν ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο, αγοραίο και ταξικό, αλλά θα αφουγκραζόταν την ψυχή και τον κόπο των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και κρατούν όρθια τη Δημόσια Εκπαίδευση και Παιδεία.

Ο καθείς με τις επιλογές του…

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί επειδή σεβόμαστε τη μόρφωση των παιδιών και την εργασία μας ΔΕΝ θα συναινέσουμε σε αυτή την καταστροφική πολιτική.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΟΛΟΙ ΕΣ 2 το μεσημέρι κινητοποίηση στη Δ’ Διεύθυνση

221 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ

Κινητοποίηση στο Δήμο Καλλιθέας την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 13:30 το μεσημέρι.
Κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας για την τελευταία ώρα της πρωινής ζώνης και την πρώτη του ολοήμερου, ώστε να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί. Καλούμε στην κινητοποίηση την ΕΛΜΕ, την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων.

Η κατάσταση με τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων στην Καλλιθέα έχει γίνει απαράδεκτη. Την ίδια στιγμή καθυστερούν οι πληρωμές των καθαριστριών των σχολικών μονάδων ενώ οι συμβάσεις τους υπογράφονται με 3 μήνες καθυστέρηση. Τι θα γίνει την επόμενη σχολική χρονιά; Η υπόθεση της καθαριότητας βρίσκεται στον αέρα.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Παρασκευή 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ223 γλεντάκι ρεφενε

Γλεντάκι ρεφενέ στο Σύλλογο
Φέρε ένα μουσικό όργανο ή απλά τη φωνή σου
και έλα να τραγουδήσουμε παρέα.

14ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας
(Ιατρίδου 141)
στις 9:00 μ.μ.

tsoxaΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής, την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στις 13.00 το μεσημέρι.

Στην κινητοποίηση καλεί και η ΔΟΕ με σχετική ανακοίνωση και προκηρύσσοντας 3 ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καλλιθέας – Μοσχάτου συμμετέχει και καλεί σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής (Τσόχα 15 – 17), την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη (13.00), στηρίζοντας την απόφαση της συνέλευσης του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κων.
Για τη διευκόλυνσηση της συμμετοχής των συναδέλφων, κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00 -14.00) .diamartiria4

Διεκδικούμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς, βελτίωση των εργασιακών όρων για όλους τους αναπληρωτές, άμεση πρόσληψη των άνεργων συναδέλφων μας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σωματεία, τους γονείς και τους μαθητές, να υπερασπιστούν αγωνιστικά το δημόσιο σχολείο, τις εργασιακές σχέσεις εντός αυτού και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς και το δικαίωμα όλων των μαθητών στην πολύπλευρη μόρφωση.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Κινητοποίηση αναπληρωτών στην Περιφέρεια

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ Συμμετοχή σε στάση εργασίας Παρασκευή 11 12 15

222 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

217 Συγκρότηση ΔΣ Δεκέμβριος 2015

 

212 Εκδήλωση για ασφαλιστικό συνταξιοδοτικο

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς 138), θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου για τις εξελίξεις σχετικά με τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Θα απαντηθεί κάθε ειδικό ζήτημα και συγκεκριμένες περιπτώσεις για κάθε συνάδελφο.

Ομιλητής ο εργατολόγος Δ. Τεμπονέρας.

Έχοντας απέναντί μας την κυβέρνηση του 3ου μνημονίου και τις απάνθρωπες αλλαγές που προωθεί για τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση, χρειάζεται να οργανώσουμε την αντίστασή μας και τους αγώνες μας.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια